TALK: Haute couture och fine art nude


Session idag. Inte varit på någon photosession på väldigt länge, men satte plåtningen ordentligt. Uppskattar dock fotografen väldigt mycket då våra tankar alltid har varit nästintill identiska. Han har tagit många av mina favorit modellbilder på mig och ändå mötte jag honom i "slutet" av min modellkarriär. Jag är absolut inte aktiv längre.

Inte förrän tills nu.

Jag har beslutat mig för att ta upp modellandet igen. Inte lika aktivt som förr, men ändå regelbundet. Det kändes så himla skönt idag att sätta bild för bild. Att jag "still got it" så att säga. Det märkte jag också då jag fick föra min medmodell i rätt pose och att jag fortfarande kunde alla knep. "Detta känns väldigt konstigt och inte alls naturligt" sa hon, men det är det som är grejen. Framför kameran in real life så ser man as dum ut, men på bilden är man super läcker och framhäver allt som är rätt att framhäva samt döljer det som man önskar dölja.

Jag kommer inte lägga upp några bilder här i bloggen. Som sagt så visar jag inte upp några bilder på personer, inklusive mig själv, från mitt privatliv. Såg nyss att fotografen lagt upp några mellanpics på facebook och taggat. Mellanpics är de bilder som tas då modellerna i bilden helt ofokuserat börjar skratta eller kliar sig eller flyttar på sig och så vidare.

Jag har gjort diverse olika sessions som finns. Allt från studio till under vatten, från fine art nude till high fashion och haut couture. Jag finner inget intresse i att gå tillbaka tillatt plåta vanlig fash eller high fash igen, men däremot haute couture/alternative samt fetisch tänker jag vidga mitt intresse vid djupare. Även fine art nude kommer jag inrikta mig mot. Fine art nude är något som är väldigt svårt att plåta. Oftast för att naket lätt upplevs som sexuellt eller att fokus hamnar på kroppsdelar istället för bilden i helhet. Jag har faktiskt, ihop med denna fotograf, åstadkommit otroliga bilder i fine art. Jag har gjort fine art med andra fotografer också givetvis, men det som jag önskar få ut är det som även denna fotograf vill framhäva. Jag har en väldigt smidig och fit kropp plus att jag inte har några enorma bröst eller extrema kurvor vilket resultarerar i att med en sådan kropp så blir det lättare att åstadkomma ett helhets fokus, istället för att man spanar in två nakna bröst bara.
Fine art nude innefattar nakna kroppar eller kroppsvinklar som riktar sig mer mot konst och budskap, former och färger.

Fick just ta del av RAW-filerna från dagens session. Helt fantastiska. Jag är både imponerad av mig själv att jag fortfarande "kan" samtidigt som jag blir proud. Jag ser att fotografen också utvecklats och jag ser vad hans inriktning lutar mot. En mångsidig fotograf med detaljerad inriktning anser jag att man kan säga om hans fotoförmåga.

En parantes, det blir en otrolig effekt att nyttja längre löshår på vissa av bilderna! Med mitt löshår, vanliga clips man sätter i, så blir mitt hår ner till midjan. Inget jag skulle kunna ha var dag, men as schysst att bära vid specifika tillfällen. Håret blir både längre och tjockare.

Längre fram blir det mer haute couture, fetisch och fine art från mig!

Wow. Helt makalöst.




TALK: Finally it's totaly over. Now I'm free.


You know there are two sides to every story

See I don't know why you crying like a bitch
Talking shit like a snitch
Oh why'd you write a song about me
If you really didn't care
You wouldn't wanna share
Telling everybody just how you feel

Fuck what I did it was your fault somehow
Fuck the presents, I threw all that shit out
Fuck all the crying, it didn't mean jack
Well guess what yo' fuck you right back




KUL: Nytt godis begär




 



KUL: 25 åringar och examen


Detta år kommer bli intressant av många olika anledningar för mig, men det jag tänker på just nu är alla vänner och bekanta som började plugga på universitetet direkt efter gymnasiet som jag som ska ta examen. Jättemånga tar examen nu och jättemånga har redan fått jobb. Helt otroligt! Till och med jag själv tar examen detta år och jag fick jobb inom mitt yrke redan i somras. Det är så härligt att höra att det går så bra för ens gamla gymnasievänner och att de lyckas inom sina utbildningar.

Men det som dyker upp främst, för nog är det så att många tar examen i år så är det fem gånger så många fler som ska fira sina 25 års födelsedag. Jisses alltså.. Jag insåg att det blir ett himla farande detta året runt omkring i Sverige, men främst i Skåne som tur är. Det gäller verkligen att planera plugg nu alltså och se till att vara ledig. Den första inbjudan kom redan efter nyår och sen har det kommit fler och fler.

Jag ska inte ha 25 års fest.

Fast jag vet att det kommer ingen av mina vänner lyssna på detta året heller. Fly utomlands som min pappa och familjen gjorde när han fyllde 50?
Tur att det är länge länge kvar innan jag blir 25 år!


Vi som tar examen detta år: HUGE CONGRATS!!! We so deserve it!!




TALK: Brev från Chalmers


Fick brev från Chalmers idag! They SO want me!! Programmet startar inte förrän till hösten, men de vill att jag kommer på intervju och presentation för forskning redan i februari.

Hoppas verkligen att jag har valt vad jag vill läsa för program på masternivå till hösten ganska snart, även om Master in Communication ligger mig närmst hjärtat.

Det är verkligen en sådan skön och upplyftande känsla när ens arbete med skola och jobberfarenheter verklgen ger lön för mödan. Och att man blir bekräftad för det! Hela tiden får jag veta att det jag gett mig in på verkligen är rätt både för mig och mina intressen, men också att jag är bra på det.
Jag hoppas verkligen att alla människor någon gång får höra att de är speciellt bra på något. Det gör verkligen att man känner sig individuell och duktig - vilket är något hälsosamt som alla kan må bra av.




TALK: Meningar som betyder andra meningar


Det som är superintressant, anser jag, när det kommer till att konversera med en person som har ett intellektuellt funktionshinder och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, eller för all del små barn också, är att man måste vara väldigt noggran med vad man vill ha sagt. Hur man säger något blir för personen ifråga oftast ointressant, utan det är val av ord som blir det relevanta.


Detta ordspråk är därmed helt omöjligt för en sådan person att förstå. "I ryggen? Men mina ögon sitter i ansiktet" hade personen sagt då. Annat exempel är ordspråket "sopa problemen undermattan". Då hade personen tittat ner på mattan och undrat hur problemen får plats där under.

Vi använder många gånger meningar och ord som inte vid tillfället betyder det som de egentligen konkret ordagrant betyder. Olika exempel:

Hur tänkte du egentligen?! - en mening person A kan fråga person B då person A upplever att person B gjort något som inte var passande. Det person A oftast säger vid en sådan situation är inte en fråga om vad person B verkligen tänker utan det betyder oftast något som person A känner för person B. Person A är ju oftast upprörd och vid upprörda upplevelser har man verkligen en fight mellan sitt Det och Överjag - inte släppa ut sina impulsiva tendenser utan behålla normer och osynliga regler.

Det där var väl inget vidare smart? - betyder oftast "du är inte klok" eller kanske värre uttryckta meningar. Det är oftast ingen fråga utan en etikett över att person A tycker att person B är dum i huvudet. En person med ett intellektuellt funktionshinder hade bara svarat på frågan och inte varit medveten om ironin eller sarkasmen bakom. Därmed missat hela poängen.

Amen grattis.. - spiller person B ut mjölk på bordet och person A säger detta så menar ju inte person A grattis i någon positiv bemärkelse utan detta är ju återigen ironi eller sarkasm det handlar om. Personen med intellektuellt funktionshinder hade upplevt sig vara splittrad i en sådan situation: "var det bra att jag spillde ut mjölken?".


Att använda sig av meningar som inte egentligen betyder det som orden är till för konkret måste man verkligen passa sig för. Alla männsikor är olika och alla människor fungerar också olika. Alla har olika erfarenheter, upplevelser och fokus. Detta gör att ska man använda sig av ironi, sarkasm eller andra skämtsamma meningar och ord så bör man också känna personen väl.

Jag hade kunnat berätta en hel del roliga saker som jag fått höra från mina klienter, men på grund av sekretess så måste jag avstå från detta. Däremot kan jag berätta om min brors, som har Aspergers syndrom, märkliga tendenser. När min mamma sa till honom att "hoppa i kalsongerna" då han var liten så ställde sig min bror och tittade på mamma och sa "men mamma, man kan väl inte hoppa i kalsongerna". Nä, rent konkret går ju inte detta. Likaså då mamma sagt "kan du plocka ut disken ur diskmaskinen?" och min bror har svarat "ja då" och gått därifrån. Mamma tillsatte då ett ord och meningen blev istället "kan du plocka ur diskmaskinen nu?" och vips förstod min bror att det önskades att han gjorde det meddetsamma.

Tidigare inlägg angående just meningar som blir andra meningar.




KUL: Disneys Mermaid tavelram


För er som inte visste det så är jag väldigt besatt av The Little Mermaid. Många av mina vänner har anammat detta, men bara de närmsta och riktigt nära vännerna verkligen ser detta.

I julklapp fick jag en helt underbar stående tavelram av min "syster". Jag har satt i en bild på oss från julafton så nu står vi på mitt fönsterbläck i "tredje rummet"/mysrummet hemma hos mig medan Den Lilla Sjöjungfrun bevakar oss.


Som vanligt visar jag inte bilder på personer från mitt privatliv i bloggen.



Du är underbar, min älskade "syster".





TALK: Depression - kort



Inte bara emokids resonerar så här - det gills fan inte. Men personer som befinner sig i en depression känner verkligen så här. Det är fruktansvärt plågsamt. Speciellt när man är medveten om det och kämpar med att ta kontrollen över tankar och känslor. Det är tortyr. Riktig tortyr.

Man kan heller inte jämföra det med till exempel feber och annan tillfällig fysisk sjukdom, även om det också är en slags form av att vara-fången-i-sin-egen-kropp. Inget man saknar att infinna sig i.




KUL: Man kan som sagt ha hundar till otroligt mycket


Diggar kommentaren till klippet. Nu vet jag vad min hund och jag ska hitta på för kuligheter i sommar!





KUL: Kinect



Kinect är inget vidare att vara ägare av om man har katt eller barn.
Tycker allra mest synd om pissemissen.




NAGLAR: Franska i guldglittrigt och rött



Franskstil fast i rött istället för det klassiska vita. På detta är det dels
guldglitter och även platta diamantfärgade små plattor. Jag brukar ha
vitt eller svart annars om jag ska köra på en franskstil, men rött var
också väldigt nice faktiskt! Det känns fräscht med snygga naglar!





Ny kategori igen!



NAGLAR är den nya kategorin. Har fått en del önskningar nu från vänner och kollegor om att jag ska lägga upp bilder på mina naglar när jag målat de. Som jag tidigare beskrivit i bloggen så har jag ju gått och blivit mer tjejig, 15 år försent dock, så jag är väldigt inne på bland annat att måla naglarna.

Det är väldigt nice anser jag att ha snygga naglar. Man behöver då inte nödvändigtvis ha smycken eller örhängen utan det räcker med snygga naglar för att uppehålla en, enligt mig, fräsch look. Det hjälper i alla fall mig om dagarna när man inte har ork eller tid att planera vad man egentligen ska sätta på sig för outfit.

Får se om jag klarar av att underhålla denna kategori ett slag i alla fall. Jag testar!





KUL: DOA maraton med gänget


Och jag är as grym! Kasumi och Ayane
kommer banka skiten ur resten av gänget i natt!




TALK: Because all you got is hurt


Will it make it easier for you now when you got someone to blame.

You say one love is one life. It´s one need in the night.
One love, get to share it. It leaves you if you don´t care for it.

Have you come here to play Jesus to the lepers in
your head? If we had each other we would do it again.

You say love is a temple, love is a higher law. You ask me to enter, well then you
make
me crawl
and I can´t keep holding on to what you got. Because all you got is hurt.









Vacker text. Bono är ett geni. Han och Imogen Heap borde skapa musik och texter ihop!





MUSIK: One - U2 feat. Mary J. Blidge


Is it getting better
Or do you feel the same?
Will it make it easier on you now?
You got someone to blame

You say one love, one life
It's one need in the night
One love, get to share it
Leaves you darling, if you don't care for it

Did I disappoint you?
Or leave a bad taste in your mouth?
You act like you never had love
And you want me to go without

Well it's too late, tonight
To drag the past out into the light
We're one, but we're not the same
We get to carry each other
Carry each other

Have you come here for forgiveness?
Have you come to raise the dead?
Have you come here to play Jesus?
To the lepers in your head

Well, did I ask too much, more than a lot?
You gave me nothing, now it's all I got
We're one, but we're not the same
Cos if we had each other
Then we'd do it again

You say
Love is a temple
Love is a higher law
Love is a temple
Love is the higher law
You ask me to enter
Well then you make me crawl
And I can't keep holding on
To what you got
Cos all you got is hurt


One love
One blood
One life
You got to do what you should
One life
With each other
Sisters and my brothers
One life
But we're not the same
We get to
Carry each other
Carry each other

One...
One love





TALK: Master nivån eventuellt fixad


Jag blev erbjuden idag om en plats på ett masterprogram vid Göteborgs universitet och Chalmers. Först ville jag inte svara i min telefon då jag ogillar att svara på nummer jag inte känner igen eller på privata nummer, men så gjorde jag det i alla fall. Morgonen hade ändå startat jättebra, tänkte jag och vips fick jag detta erbjudande.

En kvinna satte igång att börja babbla om programmet Master in Communication och att hon hört att jag skulle ha ett intresse för att påbörja masterutbildning nu till hösten. Givetvis var det min handledare på en av mina skolor som kontaktat denna person och berättat om mig och vad jag har för önskan om för inriktning på min utbildning samt att jag har tankar om att forska inom området. Hon sa att hon och min handledare hade pratat om mig,  men hon önskade få mer information från mig om mig själv och mina mål.
Tror hon och jag pratades vid i nästan en timma. Jag är riktigt nördig när det kommer till mina intresseområden så jag slutade ju aldrig att beskriva mina tankar och min syn på problem kring konflikt och kommunikation.  Hon fick lyssna väldigt mycket, men det fick även jag då hon beskrev programmets utformning och forskningen kring det.
Jag har ju både breda akademiska kunskaper samt arbetslivserfarenhet inom just kommunikation och konfliktkunskap sen tidigare som kvinnan blev imponerad av, men personligen tror jag att hon tänker "Wow en sådan jävla nörd!  Hon är helt insöad på sitt område. Henne ska jag plocka till mitt forskarteam för det kommer jag gå med vinst med". Ja, jag är misstänksam, men jag antar att vi i slutändad utnyttjar varandra ändå för att nå dit vi båda vill.

Jag har nog inte förstått detta än. Detta är verkligen helt otroligt för mig. Gång på gång får jag bekräftat att mitt jobb och engagemang verkligen ger lön för mödan. OCH att jag är grym på vad jag pysslar med och att jag faktiskt ska fortsätta.

Ännu ett nyårslöfte jag lyckats med!




KUL: Badkar


Nu ikväll när jag for hemåt från jobbet så var jag riktigt frusen. Så där frusen så att man vet att det kommer ta en bra stund innan man blir varm igen. I alla fall så åkte hem till en vän och krävde rätten till hans badkar. Om det är något som jag tycker väldigt mycket om så är det att bada badkar. Inte varje dag, men kanske en gång i månaden. Uppvuxen med badkar så det känns på något sätt viktigt för mig.

Anyway, min väns badkar är stort och fyrkantigt så man kan ligga i fosterställning och snurra runt utan att behöva resa sig upp som i ett vanligt smalt badkar. Djupet är också betydligt längre än ett vanligt badkar så man kunde ligga under vattenytan och ändå slippa ligga på badkarsbottnen.

Det är en sådan skön känsla när man sätter sig ner i badkaret och sätter på varmvattnet. Hett hett vatten ska det vara också. Man får gåshud direkt och man fryser, fast på ett skönt sätt ändå. Man känner hur vattennivån stiger och att mer och mer av ens kropp blir omringad av varmt skönt vatten. Det är den allra bästa känslan av att bada badkar. Nästan lite masochism i det hela, fast vattnet dominerar mig inte.

Oftast när jag badar badkar så måste jag kliva ur badkaret ett slag för att lufta mig. Som sagt, jag uppskattar att ha hett hett vatten när jag badar. Ibland brukar jag bara sätta hälen över hålet i botten av badkaret och sen när badkaret är fyllt så släpper jag ut vattnet igen för att sedan fylla på med nytt.

Jag blev serverad B&J samtidigt som jag låg och hade för mig mina konstiga glädje ljud och kände på kranens vattenstråle.

Min vän uppskattar inte badkar. Han menar att han vägrar ligga i sin egen skit. Han har i och för sig en poäng.

För mig är det viktigt att badkaret står nära ett fönster där solstrålar lyser upp rummet.

Det kommer från min uppväxt och för mig är det väldigt rogivande och fyller mig med glädje.

 

 

 


KUL: Min humor är odd


"Sluta att avsluta mina meningar så jag inte kan komplettera det jag redan yttrat"




COOKIE: Brunch @ my place

Har man folk över hos sig och kvällen/natten innan blev ganska sen och fylld med socialt umgänge så är det underbart med en planerad brunch dagen efter. Jag älskar mina egna bruncher som jag brukar bjuda på då tillfälle ges.



Omeletter

Bacon

Egen och ny bakade scones

Minst fem olika sorters pålägg (kan vara allt från ostar till parmaskinka och marmelader)

Kaffe och té

Juice

Minst två olika Provivor

Vindruvor

Melon

Granatäpplen

Pistagenötter

Våfflor/pannkakor med grädde och bär





Man sitter och äter ganska länge, vilket är planerat så man tar god tid på sig att äta också. Det är riktigt riktigt nice. En enkel och lättroad film i bakgrunden är också schysst att ha om man själv eller gästerna skulle vilja fokusera mer på att äta än att snacka. Ena kvarten kan man ju vara hur verbal som helst medan nästa kvart måste man samla energi.

Jag är bra på frukost/brunch och att baka. Det går framåt när det kommer till att jag kan befinna mig i köket och faktiskt göra nytta.





MUSIK: Broken strings - James Morrison feat. Nelly


Let me hold you for the last time, it's the last chance to feel again
But you broke me, now I can't feel anything
When I love you it's so untrue, I can't even convince myself
When I'm speaking it's the voice of someone else
Oh, it tears me up, I try to hold on but it hurts too much
I try to forgive but it's not enough to make it all okay

Oh, what are we doing? We are turning into dust
Playing house in the ruins of us
Running back through the fire when there's nothing left to save
It's like chasing the very last train when it's too late
Oh, it tears me up, I try to hold on but it hurts too much
I try to forgive but it's not enough to make it all okay

But we're running through the fire when there's nothing left to save
It's like chasing the very last train when we both know it's too late
Too late

You can't play on broken strings, you can't feel anything
that your heart don't want to feel
I can't tell you something that ain't real
Well truth hurts and a lie's worse, how can I give anymore
when I love you a little less than before?




KUL: Underbart vinterland i november


Min hund är med på bilden, men Du kommer aldrig
hitta honom. Misslyckades jag själv med till och med.






BARN: Lömsk bebis


Men super söt! Då får man vara hur lömsk man vill.





KUL: WoW outfits


Några av WoW brudarnas outfits ska se jag se till att sy upp åt mig. Speciellt den utstyrsel som the Bloodelf har på sig. Den outfiten i lack alltså. Då hade jag kännt mig riktigt porrig.










KUL: Lolcats alltså







KUL: Proviva Svartvinbär


Nu är det svartvinbär som gäller.





TALK: Chefs- och ledarskapsutbildning



Börjat en ny kurs nu i skolan! Jag kanske redan har framfört det tidigare, men jag läser ju på två olika utbildningar. Den ena är bara intressant rätt igenom anser jag medan den andra har jag i stort sett väntat mig igenom tills dess vissa kurser skulle börja. Bland annat nu på sista terminen där denna chefs- och ledarskursen startat. Jag börjar se ljuset i tunneln, definitivt.
Kursen riktar sig åt personer som önskar jobba som ledare och chefer. Chef är verkligen det sista jag skulle vilja jobba som. I alla fall så tänkte jag för bara ett halvår sedan, men av de fyra kurser vi kunde välja mellan att läsa nu sista terminen på ena utbildningen så handlade den ena om socialpedagogik och den andra psykosocialt arbete - vilket jag redan har jobbat med samt jobbar med fortfarande.  Därmed ansåg jag inte att dessa två kurser skulle ge mig något nytt egentligen då jag redan har dessa två arbetsmetoder och teorier på mitt CV. Jag är en sådan som utgår ständigt från mitt CV då jag vill att den ska vara så bred och innehållsrik som möjligt.
De andra två kurserna man kunde välja mellan handlade om juridik och chefs- och ledarskap. Juridikkursen vägrar jag! Det räcker med de 15 hp jag fick stå ut med för 2,5 år sedan.  Nä nu ljög jag. Jag läste Rättssociologi  15 hp också en sommar. Så 30 hp juridik har jag läst. Usch.

Men så läste jag på lite om chefs- och ledarskapskursen och hittade massor av intressanta ämnen och områden som jag definitivt kunde tänka mig ha med i mitt CV samt lära mig av. Kurslitteraturlistan var ruskigt intressant! Tre av böckerna heter Om konflikter, Kommunikation på arbetsplatsen och Gruppsykologi och för mig säger det allt. Sen handlar kursen om ekonomi i kommun och landsting, förvaltningsekonomi, en del juridik och om hur organisationer fungerar. Säkerligen nyttigt, men för mig ganska ointressant vissa delar och säkerligen kommer detta blir svårt att ta sig igenom. En hel del om ledarskap kommer jag också givetvis läsa under kursen.






TALK: Värsta mardrömmen sen jag var liten


Och jag minns ALLT i detalj! Jag var så chockad när jag finally fick vakna att jag inte ens kunde skrika. Lång var drömmen också. Den tog verkligen aldrig slut. Jag minns att jag tänkte i drömmen att detta måste ju ta slut snart. Så här lång tid brukar det inte ta innan jag vaknar.

Denna dröm hade inget med min dåtid, nutid eller framtid att göra rent konkret som de flesta drömmar jag har brukar se ut och ta sig an. Detta var mer en mix av inget alls och allt. Påträngande människor som jagade en och man fick dölja så mycket. Sen innefattade en hel del av saker jag är rädd för. Till exempel havsdjur.

Jag vaknade för två timmar sen och drömmen har ännu inte släppt, fast den inte innefattade undermedvetna tankar. Inte som grund i alla fall.






KUL: Som Guldmedlem..


..så får man möjlighet att se filmer på SF mer än en vecka före alla andra normala dödliga. Senaste Harry Potter såg jag en vecka före den riktiga premiären exempelvis.
Något av det bästa är att man får så kallade goodiebags och i de brukar det finnas allt från nothing special till skit, men oftast finns det något som man tycker är sweet.


Burlesque har sin riktiga premiär 28 januari. Jag ser den imorgon.


Synd att inte Lady Gaga är med i filmen. Då hade den varit helt komplett. Men jag får se imorgon om den duger likväl i alla fall. Cher och Aguilera ger ju otroligt mycket de båda också!





KUL: Bra känsla!


Att hinna med allt man skrivit upp att man helst ska hinna med på en dag har jag nu just denna dag lyckats med! Jag tror jag finally har funnit mig en balans på alla aktiviteter jag har för mig! Det känns riktigt bra att få gå och lägga sig sedan utan att behöva känna ångest över vad man missat att göra, eller om det är något jag glömt att göra.

ADORE!

Effektivitet med rimliga målsättningar!!






TALK: Fyra barn


Jag har tre syskon. Eller egentligen fyra, men min halvstorebror är jag inte uppvuxen med så kan inte ha med honom i min analys.



Vi är fyra barn i min familj. Jag och min enäggstvilling och våra två yngre bröder.

Min tvillingsyster och min yngre lillebror har behållt vår blonda hårfärg.
Min äldre lillebror och jag har mörkbrunt hår. Jag färgar mitt hår från blont.

Min tvillingsyster och yngre lillebror har en mer look-like-a-brat-stil.
Min äldre lillebror och jag har en alternativ look.

Min tvillingsyster och yngre lillebror är intresserade av naturvetenskap.
Min äldre lillebror och jag är intresserade av samhällsvetenskap, psykologi, sociologi, historia osv.

Min tvillingsyster och yngre lillebror är väldigt sakliga och rättar sig efter fakta. Ser vitt eller svart.
Min äldre lillebror och jag är båda "tänkare". Vi reflekterar och analyserar väldigt mycket kring allt och inget. Vi vill se alla färger.

Min tvillingsyster och yngre lillebror är glada och tar för sig mycket vid sociala tillställningar.
Min äldre lillebror och jag vill jag påstå är.. jag vet inte. Olika från gång till gång.

Min tvillingsyster och yngre lillebror har ett mer "vanligt liv".
Min äldre lillebror och jag har mer avvikande liv, om man utgår från våra samhälliga normer.

Min tvillingsyster och yngre lillebror har relativt likadana liv som de lever, jämfört med varandra.
Min äldre lillebror och jag har olika liv som vi lever jämfört med varandra.

Min tvillingsyster och yngre lillebror har bearbetat diverse barndomstrauman, eller de påverkar inte så kraftigt idag.
Min äldre lillebror och jag bearbetar ännu de barndomstrauman vi genomlidit, och även om det går framåt så går det väldigt sakta.

Min tvillingsyster och yngre lillebror är sedda som "normala" individer.
Min äldre lillebror och jag är båda diagnostiserade, med olika diagnoser, och är därmed "avvikande" individer utifrån samhällets syn.







TALK: Grym på mitt arbete


Jag fick en sådan underbar bekräftelse igår från mig själv och mina sammarbetspartners kring en klient. För ett år sedan då jag praktiserade på en utförarenhet inom socialtjänsten så hade jag tillsammans med min handledare och en annan kollega ett behandlingsuppdrag kring en familj. Tonårsdottern går på särskola och har svårigheter kring att kunna särskilja på fantasier och verklighet. Alltså att hålla isär på vad som verkligen har konkret hänt och vad som bara har skapats av illusioner i hennes huvud.

En gång var jag med henne på en av hennes fritids aktiviteter. Hon gick och sa hej då till sin tränare och han svarade "vi ses". När hon sen vända sig mot mig så sa hon att han hade sagt att han längtade efter henne. Givetvis vid just den situationen då det konkret hände så sa jag "nej men vad sa han? Han sa inte att han längtade efter dig". Nej det höll min klient med om, men menade att han ändå hade menat det så. Det gick jag inte alls med på utan det får hon i så fall fråga honom om och inte omtolka. Jag förklarade för henne vad "vi ses" innefattar och att det är en hej då-fras man yttrar.

I andra fall så är jag sällan där när sådana fantasier uppstår. Då kan jag heller inte säga att hon ljuger eller överdriver. Det jag däremot gör då är att lyssna efter vad det är hon egentligen känner och menar. Att alla hennes vänner skulle skällt ut hennes pappa och sagt till honom att hans dotter är världens bästa till exempel gjorde att jag frågade henne om hon vill känna sig älskad. Då började hon prata fritt om att hon inte upplever sig få ta plats, att hon vill att någon ska älska bara henne, få känna att hon är i centrum någon gång med mera. Detta är vanliga känslor som alla människor kan känna.

I alla fall så sa jag både till min handledare och kollega att jag tänkte på vår klients fantasier som att det skulle vara önsketänkande fantasier istället, men det var inte allt för populärt då att ta till sig upplevde jag det som. Idag så har dessa två haft hanledning och fått råd om att se vår klients fantasier som något som hon önskar - precis det som jag räknade ut för ett år sedan!

Det är vid sådana tillfällen som man känner att man valt rätt utbildning och rätt nisch att jobba och engagera sig kring i livet. Jag känner mig grym på mitt arbete.





MUSIK: Here without you - 3 Doors Down


A hundred days have made me older
Since the last time that I saw your pretty face
A thousand lies have made me colder
And I don't think I can look at this the same
But all the miles that separate
They disappear now when I'm dreaming of your face

I'm here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And I dream about you all the time
I'm here without you baby
But you're still with me in my dreams
And tonight
It's only you and me

The miles just keep rolling
As the people leave their way to say hello
I've heard this life is overrated
But I hope that it gets better as we go

I'm here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And I dream about you all the time
I'm here without you baby
You're still with me in my dreams
And tonight girl
It's only you and me

Everything I know
And anywhere I go
It gets hard but it won't take away my love
And when the last one falls
When it's all said and done
It gets hard but it won't take away my love

I'm here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And I dream about you all the time
I'm here without you baby
But you're still with me in my dreams
And tonight girl
It's only you and me





KUL: Sex på kartan




Ser denna film just nu på SVT1. Liknar samma film man fick se på sexualundervisningen i åttonde klass. Jag och min sambos storebror sitter och har riktigt kul åt detta.
Dessutom är läraren skåning så det låter helt sjukt ball när han förklarar att slidkransen är mödomhinnan.

Intressant med tonårspetting i tecknad version.

Sätt på SVT1 för detta får ni inte missa! Helt sjukt.






TALK: De ska inte göra någonting


Min väninna frågade mig idag om något som jag tidigare diskuterat i ett inlägg. Min väninna tog upp hur det blir om man byter partner i ett säng där alla är vänner med alla. Min väninnas fråga till mig var: hur kommer det bli med våra gemensamma vänner? Vad kommer de göra? Mitt svar var: Ingenting. De ska inte göra någonting.

Nä, det ska de absolut inte göra. Bara för att två personer går isär så ska man inte som gemensamvän tvingas att välja sida. Är man över 14 så är det inte ett okej "vuxet" och moget beteende. Är man däremot en högstadieelev så finns det inte mycket att hurra för. Frontal loben där empatin finns i hjärnan är inte utvecklad än så dessa fallna äpplen är oätbara några år.
Jag är vän med några par som sedan gick varsin väg. Jag har fortfarande kontakt med båda parter i vart före detta par. Vad jag har för relation till den ena har inget med den andres och min relation att göra. Det är han och jag, respektive hon och jag - ingen annan.

Sen visst har jag också två före detta par där jag bara har kontakt med den ena parten, men det är för att jag finner att de handlingar som de personer jag inte har kontakt med inte stämmer överens med mina livstankar. I detta fall så var båda männen i sina förhållanden otrogna tillsammans med mina väninnors väninnor. Alltså en man och en kvinna var ihop. Sen gick han och var otrogen med sin flickväns väninna. För mig är det så fruktansvärt äckligt. Det fixar verkligen inte jag. Så där har jag valt att inte aktivt hålla någon kontakt med dessa två män. Som tur är har jag inte känt dessa väninnor som valt att bedra sin egen vän.

Jag kan hålla med om att känslor är känslor och att det inte finns vaccin mot de, men en av ens närmsta vänner ska man kunna lita på och inte alls ha på kartan att denne kan möjligtvis gå och plocka någon ifrån en.






KUL: Korsettrush


Fick spatt och beställde några korsetter och underbusts åt mig precis.













TALK: "Gräset är grönare på andra sidan"


En vän och jag har pratat om ämnet "det är alltid grönare gräs på andra sidan" ett antal gånger. Han menar att det är klart det är grönare gräs på andra sidan i och med han inte har något gräs på sin sida. Detta ansåg jag inte stämde utifrån mitt perspektiv, men jag är självklart respektfull kring hans åsikt om sin tillvaro.

Jag minns att vi fortsatte in på ämnet "snygga människor" och "fula människor". Jag minns att jag sa att det viktigaste jag ansåg hos en person var hur denne var inuti sig själv. Faktumet att snygga människor ska vara tillsammans med snygga människor och att fula människor ska vara tillsammans med fula människor är ju något som i regel gäller i vårat statussamhälle, men inget jag anser är attraktivt. Då sa min vän i alla fall att jag inte får säga så - att jag får säga att jag hellre vill ha en fin människa som är det inuti än utanpå bara för jag själv innefattar i kategorin av "snygga människor".
Jag tänker att jag mycket väl kunnat sukta efter sådana där trendigt snygga killar, men av olika erfarenheter och upplevelser så önskar jag ha en person att prata med framför att denne ska vara supersnygg. Det är personens personlighet och atmosfär som för mig är attraktivt.
Btw så har jag jobbat med för många manliga modeller och kanske det är en fördom jag har därefter att snygga killar är fåfänga och egocentriska.

Men att hålla sig på sitt gräs kanske också blir tradigt i längden. Därmed hörde jag med en kollega om saken. jag frågade henne hur det kom sig att hon lyckats hålla sig gift med en och samma person i 20 år. På detta svarade hon att vet man vad man har så vill man inte bli av med det, för man vet aldrig om det andra man får är bättre eller sämre. Gräset är kanske grönare på andra sidan, men man vet inte vad för gräs det är, men man vet själv vad för gräs man redan har.

Grönt gräs är inget lätt ämne att diskutera.





BARN: Perfekt för avel - men mer?


Många gånger har jag tänk om jag är bisexuell eller heterosexuell. Detta anser jag mig nu ha fått svar på.

Även om jag legat med både kvinnor och män så har jag många gånger inte sett mig själv som bisexuell. Det är ett svårt begrepp att definiera. Vissa anser att så fort man ens kysser en person av samma kön så är man bisexuell, även om det så skulle vara att man slagit vad eller om man gör det på fyllan ute på klubb. Andra menar att man är inte bisexuell förrän man faktiskt kan få känslor för en person av samma kön och kan tänka sig ha denne som pojk- respektive flickvän.
Jag anser att begreppet är fritt. Man får tänka som man vill. Jag har jättemånga vänner, bland annat jag själv, som kan ligga med personer av samma kön, men har inga som helst kärlekskänslor så pass långt att man skulle kunan skaffa sig en flickvän.

Detta har jag märkt nu i samband med att min biologiska klocka gått igång. Män man träffar har man börjat syna på ett helt annat sätt än förr. "Är detta en person som skulle kunna fungera som en utmärkt far åt mina barn?" är det främsta jag tänker i min fantasi. Det är dock bara just faderskapsbiten jag tänker på. Inte på vad jag som person och som han som person får ut av oss, av varandra, om vi skulle ingå ett förhållande. Trygghet är det första jag har i åtanke när det kommer till att fantasiera om rätt man för mina framtida barn. Personen ska vara lugn, ha intresse för barn och ha jobb - vilja jobba.

Ganska intressant hur påverkad av biologiska faktorer man egentligen är. Känner mig nästan som en påfågelhona som letar efter en manlig påfågel med störst och vackrast fjädrar.

Jag tror dock att jag gör mina framtida barn en otjänst om jag skulle skaffa barn med någon som jag bara kan se som en god far och eventuellt en god vän. Hade varit enkelt för ens hjärta som har känt, känner och kommer att känna mer hela tiden. Ibland vill man inte känna.

Att nu kunna känna och veta mer konkret vem man är och vad man vill utgör en möjlighet till att också veta vad man har för behov och begär. Det har i alla fall jag för några månader sedan tagit mig an att fundera över. Kunnat fundera över ens. När man vet vem man är så vet man också vad för slags regelbundna relationer som man önskar ha. Till exempel vänner och partners, men även vilka släktingar som man önskar lägga ner mer tid på än på andra släktingar som man bara har faktumet gemensamt kring att man delar samma gener.
En relation till en person ser olika ut, definitivt. Mina vänner är absolut inte den andre lik och vissa har man till vissa saker och andra till andra saker. Ytterst få vänner och väninnor som jag har kan jag ha till allt, men det finns några och de är de mest värdefulla för mig faktiskt.

Vad man önskar sig ha för relationer ser också olika ut beroende på period man lever i. Vissa månader önskar man ha lugna djupa vänner kring sig, medan andra perioder önskar man mer sociala och ytliga vänner.
Jag kräver inte mycket av en partner. Det jag däremot önskar är att personen ifråga ser mig lika mycket som jag ser honom. Att han kan fråga mig om min dag och att jag kan berätta inget eller berätta allt, vare sig det handlar om jobb eller om en tanke jag fick på vagnen. En person som inte dömmer  eller sätter etikett, utan en person som tar lika mycket som han ger, är benägen till kompromisser, lyssnar på mig utan att ge råd alla gånger, pratar om sig sitt sina till viss mån utan att glömma om mig mitt mina. Får mig att känna mig sedd, intressant, vacker och värdefull - det är nog de viktigaste faktorerna för mig.

Ständig kommunikation! Det är för mig allt när det kommer till relationer med andra människor, vare sig de är  till exempel vänner eller partners.




Edit: Min handledare sa till mig för ett år sedan att man ger inte en person råd som inte bett om det. då det är kränkande. Jag håller faktiskt med. Man får i så fall fråga vad ens motpart önskar få ut av att samtala med en. Vissa kanske är som jag - önskar bara bli lyssnade på och inget mer än så förrän jag ber om det. OM jag vill berätta, just då, just för den personen.






KUL: Ettusen är inte tiotusen


Häromdagen for jag och några vänner till IKEA. Jag tänkte att det är ju en hel del stuff jag önskar få inköpt så jag satte över 10.000:- på mitt VISAkort.

Jag handlade jättemycket. Det gjorde jag. Bord, gardiner, lådor, köksgrejer, formar med mera.
Allt gick på 1200:-
Jag kan verkligen inget om pengar obv.




Herre Gud.





MUSIK: Let the world around us just fall apart


Looking in your eyes I see a paradise
This world that I've found is too good to be true
Standing here beside you, want so much to give you
This love in my heart that I'm feeling for you

Let 'em say we're crazy, I don't care about that
Put your hand in my hand baby, don't ever look back
Let the world around us just fall apart
Baby, we can make it if we're heart to heart

I'm so glad I found you, I'm not gonna lose you
Whatever it takes I will stay here with you
Take it to the good times, see you through the bad times
Whatever it takes, here's what I'm gonna do

Let 'em say we're crazy, what do they know
Put your arms around me baby, don't ever let go
Let the world around us just fall apart
Baby, we can make it if we're heart to heart

All that I need is you
All that I ever need
And all that I want to do
Is hold you forever, ever and ever

And we can build this thing together
Standing strong forever
Nothing's gonna stop us now
And if this world runs out of lovers
We'll still have each other
Nothing's gonna stop us
Nothing's gonna stop us now



KUL: Sniglar till sen frukost


Min syster och jag kollade på ett av Gordon Ramseys matprogram på TV. I detta avsnitt så skulle Gordons barn leta sniglar i trädgården som de sedan skulle äta upp. Gordon tillagade alla sniglar som de hittat och så skulle barnen få äta sniglarna sen. Barnen fick smaka och svarade när Gordon frågade om de tyckte det var gott med ett "nice". Gordon frågade om de ville ha mer och barnen tvekade först men sa sen ja.

Min syster kommentar till denna scen var: "Jamen det är väl klart de vill ha mer. Han har ju säkert gett fan i att ge de frukost så de är väl jättehungriga".





KUL: Visdomstand.



Min syster har opererat bort en visdomstand. De skulle göra ett vanligt ingrepp först, men av någon konstig anledning så gick inte detta utan de fick utföra en operation istället. Hon är sydd och grejer nu och ska leva hos mig ett tag tills hon kan uppföra sig som folk igen. Hon får liksom peta in maten i munnen och så dregglar hon hela tiden. När hon frågade mig om hur hon såg ut så svarade jag:






BRÖST: Tecknade bröst - perfekt


Insett idag att jag inte har någon fin form på mina bröst och har även läst att de bröst jag har inte är uppskattade. En blogg beskrev för säkert ett år sedan något om puffy nipples, även om mina inte är något vidare synliga egentligen om man jämför med de kvinnor som denna bloggaren lagt upp bilder på, så är det  inget som uppskattas hos bloggaren och heller inte av de som kommenterat inlägget.
Jag är väl bara trött och allmänt kräsen nu, men ens spegelbild kan ju inte ljuga anser jag.

Dessa bröst är de mest perfekta jag sett. Synd att den är tecknad. Jag hoppas det finns någon som får uppleva en sådan perfektion.







TALK: En hunds kärlek


Jag brukar ha min hund i sängen när jag sover. Så har vi gjort i min familj med alla våra hundar. En hund för oss är en familjemedlem. Min mamma berättade för min syster och mig att när vi var små hade vi bett mamma om vi inte kunde köpa en hund. Mamma svarade att vi har ju Lukas redan, men då hade min syster och jag svarat "Nej mamma, en hund!". Vi såg Lukas som vår lillebror och inte som "en hund".

Hur som helst, min hund brukar få sova i sängen. Han hoppar upp och buffar mig antingen i ryggen eller i magen. Det är hans sätt att visa för mig att han vill komma in under täcket. Då lyfter jag givetvis på täcket och så går han och lägger sig antingen längsmed mitt bröst och mage, eller så lägger han sig längs med min rygg. Ganska ofta lägger han sig gärna längs med mina ben om jag ligger på sidan med böjda knän. Så vill han sova.

Igår sov han inte så. Sambon och jag la oss ihop och min hund ville promt ligga i mitten. Hans ansikte låg åt mitt håll, men han vände sig om ganska ofta för att kolla min sambo också. Han pussade oss i massor. Efter en bra stund när han lugnat sig lite, jag upplevde honom som orolig, så la han sin panna mot min. Så himla sött! Han rådde verkligen om oss.

Tänk det är bra märkligt hur hundar, och vissa andra djur, kan känna av när något är fel. Både hästar, delfiner och hundar används ju när man jobbar med funktionshindrade och barn till exempel just för att de har så stor empatisk förmåga till att bry sig om varelser som de bryr sig om.

Jag såg ett klipp på msn.se för ett bra tag sedan där det var två hundar som sprang på en motorväg och en av de hade blivit påkörd och brutit ena benet. Den andra hunden skyddade den skadade hunden, men lät tillslut polisen köra iväg med hunden, medan den andra hunden sprang bredvid bilen. Sen blev de båda bort adopterade. Är inte det helt otroligt!

En klasskamrat och jag pratade om hur mycket vi älskade våra husdjur. Hon har två katter. Hon frågade om jag skulle utsätta mitt eget liv för min hund om det till exempel började brinna i bilen, för hon skulle aldrig göra det med någon av sina katter. Hennes katter skulle aldrig göra något sådant för henne sa hon. Jag sa att jag hade definitivt försökt rädda min hund för han är mitt barn. Han hade säkert inte kunnat hjälpa mig på samma sätt som jag hade kunnat hjälpa honom, men han hade inte sprungit därifrån utan varit kvar och väntat på mig.

Nu igår i alla fall visade min hund mig att han visste att jag mådde jag dåligt. Kände han säkert av på lukten också att man luktade död och fömultelse, men han ville verkligen ta hand om oss. Han rörde inte en fena under hela natten utan låg där på min axel och snusade.
Han är lite extra klängig idag, men jag mår ju betydligt bättre än igår så jag upplever honom inte vara så orolig i sitt beteende längre.

Mammas fine lille pojke.





COOKIE: Kladdkakor


Nästa helg är jag ledig. Då har jag bestämt mig för att baka kladdkakor i mängder. Det är en hel del av mina vänner och väninnor som önskar delta i detta då de anser sig älska kakor och tårtor etcetera. Men det finns nog banne mig ingen som älskar det på samma sätt som jag, UTOM en av mina väninnor. Det blir nog allt hon och jag som bakar allt, men resterande intresserade vänner får mer än gärna hjälpa till att äta.



Kladdkaksbrownies med marshmallows och kola. Daimkladdkaka.


Extra kladdig kladdkaka. Vitchoklad kladdkaka!!


Hittade recept på kladdkakor med chokladgodis också som Plopp, Non Stop och After Eight. Om det är något jag äcklas av så är det choklad och mint ihop. Jag är absolut inte äckelmagad och kan mycket väl sitta och kolla på när de utför magoperationer på TV samtidigt som jag äter, men After Eight får mig att kräkas direkt.


Jag får bli frisk först dock. Bestämma mer detaljerat sen i dagarna nu i veckan. Ska ju klippa mig och skaffa nytt pass och skit också som kanske tar mina sista klena krafter ifrån mig. Förhoppningsvis så slutar min kropp motarbeta mig snart så jag kan funka normalt. Säga nej till kladdkakor går bara inte.





TALK: Halka


Jävla arg är just vad jag är. Det går inte att gå någonstans utomhus. Det är blixthalt exakt överallt och så yttepytte lite grus. Såg en sådan där minitraktor som var här och hällde grus. Kom ju inget alls! Inte nog med att man är sjuk och försöker ta sig ut för att gå ut med hunden och soporna, utan man ska ha fullt fokus på vart man sätter foten också.

Skulle skaffat dubbar som min piercare föreslog. Finns ju inga dubbar åt hundar. Nä, jag är väldigt arg idag för detta.




TALK: Jävla gnäll


Både sambon och jag är sjuka. Detta är fjärde gången under denna vinter som jag är sjuk. Vet ju varför det blir så, och jag är på väg att ta tag i det.

Det jag mår sämst över är att pannan spränger och höfterna gör så ont! Det är vanlig huvudvärk och feber jag har, men det kan ju vara både obehagligt och obekvämt i alla fall för det.

Besvärligt är det också när man ömsom fryser och ömsom dör av värmeslag. När man inte tagit panodil/alvedon/ipren så fryser man så otroligt mycket och tar på sig tjocka strumpor, mysbyxor, tjocktröja och ligger med två täcken i sängen. Sen när man tagit smärtstillande så blir det genast det omvända och så varmt så att man står inte ut med sig själv. Innan när jag gick ut med hunden hade jag bara på mig mysbyxor och BH. Så himla skönt!

Det är bra märkligt att hur febern liksom biter tag i ens leder. På mig känns det främst i nacke, axlar, ryggrad och höfter när jag har feber. Den febervärken är fruktansvärd. Man kan inte ligga ner som folk på grund av höfterna och ryggen. Jag fick ringa en av mina vänninor som har barn och fråga hur hon gjorde då hon var gravid och var trött i svanken efter all extra tyngd hon fått bära runt på under dagen. Hon gav mig bra råd på hur man skulle ha en extra kudde, både på rygg men främst på sidan. Det hjälpte en del. Värken fanns fortfarande kvar, men det gjorde inte ont eller tryckte.

Anledningen till att jag skriver detta inlägg är för att jag snart blir tokig på min sambo. Han är så fruktansvärt gnällig! Helvete! Min sambo blev sjuk i fredags så jag har fått stå ut med honom två dagar, när jag varit hemma det vill säga. Gnäll gnäll gnäll. Han kan inte ens resa sig utan att det ska ta 20 minuter och en massa verbalt gnäll. Jag konfronterade honom idag om saken. Nu är jag också sjuk och ändå var jag på jobbet, ändå gick jag och handlade, ändå tar jag ut hunden och så vidare. Visst sen sover jag länge med, MEN jag gnäller inte. Svaret från hans sida blev i alla fall "jamen då kanske jag är sjukare än du". Fick just veta av min syster som är biolog att så är det inte, precis som jag tänkte. Sjukdom är helt individuellt hur det upplevs, men oftast är det samma "sjuka" alla har. Kollegornas svar var att han är ju man, men det är inget tillräckligt svar anser jag. Jag tror därmed inte på detta.

Nu har han slutat gnälla och insett att det är för mycket gnäll. Tur att "vi" inte har mer än ett barn hemma (hunden). Tänk om man hade haft småttingar som skulle ha mat och stuff. Det hade jag aldrig orkat. Intressant ämne att ta upp med de av mina vänner och väninnor som har barn. What to do?

På onsdag kommer systern bo här och även följa med mig till jobbet. Hon ska dra ut två eller fyra visdomständer. Hon är ganska självgående, men blir mest arg när hon är sjuk istället för gnällig. Får vi se om jag klarar det!





KUL: Bilder från min favorit bok från biblioteket


Surprised? Not.


    

    



Kunde man ju nästan räkna ut, ni som känner mig att det skulle vara en bok om Den Lilla Sjöjungfrun som föll mig bäst i smaken. Varje gång jag var på bibioteket med min mamma och syskon när jag var liten så lånade min syster och jag hem denna. Jag mailade biblioteket för ett tag sedan och bad om att få veta vart man kunde köpa de boken någonstans. De visste det inte, men en kvinna länkade mig till en sida med antikvariat. Där fann jag boken. Nu är den min min min och jag behöver inte åka till biblioteket för att låna den.

Bilderna i boken är så himla vackra. Alla detaljer är så precisa. Se bara på första bilden av de fyra jag lagt upp. Sjöjungfrun glider längst med vågen och hennes hår är ömsom fast i vattnet, men också vinden har tagit tag i det. Ja jag hade kunnat hålla en föreläsning om alla bilder som finns i boken.
Sagan är dessutom orginal från HC Andersen och följer inte Disneys variant, även om jag uppskattar Disneys The Little Mermaid as well.





MUSIK: Tepa göder mig med bra musik


Katatonia


Visions come
Visions come
In a sickroom bed
There's something left to learn
Pass them on
Let it show
Let the rich meet death
Confront our own concern

See us sleep behind the glass
Unaware of crime
Will you wake us up before it is time

The red circle holds the only light
Break down my perspective
And notify everyone when the time is right
My mouth remains inactive

So when you let me in
You let me justify my own reward
You put your hands on me
And I learn the words I didn't know before

I am ice
I am clear
Let the world be cold
Our deliberation
Pass them on
Let it show
Let the words come slow
Your constant incantation

Repeating cycle of light / no light
There's nothing in the airspace
There's no one in the airspace
Repeating cycle of love / no love




KUL: Provivamani


Nu är ni en hel del som ifrågasatt mina Provivavanor. Både kollegor, klasskamrater och vänner. Åker jag hem till någon tar jag nästan alltid med mig Proviva. Åker jag tåg tar jag med mig Proviva som färdkost.

Det började med att jag under VT 2010 sällan åt något när jag kom hem från praktiken. Jag åt lunch där, men när jag kom hem var jag ganska matt och orkade inte laga mat. Mitt yrke är tufft i och med det har med interaktioner att göra hela tiden och så hade jag väldigt mycket att göra, då jag både jobbade och pluggade. Men så hade det med depression också att göra, även om den inte bröt ut förrän HT 2010. Mår jag dåligt, eller är stressad eller anser mig inte ha tid till att äta så blir det helt enkelt så att jag inte äter. Jag prioriterar annat som till exempel sömn framför mat när jag känner att jag bara hinner med det ena. Därmed införskaffade jag mig Proviva kontinuerligt.
Jag är inte en person som uppskattar frukost heller då jag anser det är jobbigt att få i sig något tidigt på morgonen. Då är det perfekt med ett glas Proviva!

I min kyl har jag en hel rad med bara Proviva. En Mango, en Jordgubb, en Blåbär och två Björnbär. Som jag framfört i ett tidigare inlägg så är Björnbärs Provivan är min favorit! Efter den kommer Proviva Mango. Min mamma hade Blodapelsin/Aronia hemma hos sig när jag var och hälsade på senast. Jag har fört in den traditionen med att dricka Proviva även hemma hos henne. Jag dricker i regel alla Provivorna, alla utom en.

• Björnbär Ekologisk - ADORE!!
• Blodapelsin/Aronia - Smakar.. speciellt, men har en eftersmak av kräk.
• Blåbär - Ingen kan säga nej till blåbär. Bra om man har diarré då blåbär är förstoppande. Men pass på för det fastnar lätt "skal" mellan tänderna och man blir lväldigt blå runt munnen om man inte dricker med sugrör.
• Grapefrukt/Litchi - Helt okej.
• Gul kiwi/Mangostan - Helt okej, men jag är allergisk mot kiwi så det kliar i munnen när jag druckit den.
• Hallon/Granatäpple - Jättegod! Sur söt.
• Jordgubb - Lagom och kan tänka mig att alla små barn dricker detta utan problem. Lite söt i smaken.
• Mango - Love love!
• Nypon - Fina barndomsminnen.. mmm..
• Skogsbär - Riktigt äcklig. Smakar tvål.
• Svartvinbär - Ungefär som svartvinbärssaft i smaken. Nog också väldigt lätt för små barn att vilja dricka.


Kan ju nästan kalla mig själv för Provivaproffs. Eller så kanske jag ses som en Provivamanisk person.

Sitter just nu med ett glas Proviva Björnbär och dricker med ett gult sugrör. Jag funderar dock på att börja dricka det ur vinglas. Så fint är Proviva för mig.

Så härliga färger också!

 

 

 

 


KUL: Meningar från ett Skogsbär


"Bumbibärssaft"

Där höll jag på att tappa andan. Måste varit.. sex år sedan. Jag glömmer det aldrig.



"Ska du kolla på porr på min dator? Det får du inte."

Jag skulle ju bara visa en outfit jag sytt!



"Vadå ´om jag vill ha mer potatis´? Ge mig mer kött i stället för fan!"


Skogsbär älskar grillat och älskar kött. Man ska be om mer kött och inte mer potatis på Jensens Böfhus.






KUL: Balconette


En ny mani och antagligen mitt nya shopaholic target/mission: Balconette BHn.


<--nyinköpt





Vad är det nu med balconette BHar som är så intressanta för mig? Jo för det är främst för att de får mig att känna mig väldigt kvinnlig och vacker. Inte nödvändigtvis sexig som jag upplever i korsetter, BHar och underbusts. Jag tycker det är ett mer stiligt sätt att röra sig på genom underkläder.
Tror mitt intresse vaknade efter det att jag ogillade att gå i vanlig, men också snygg, BH på diverse fetisch- och burlesque klubbar. Det kändes liksom inte uppklätt och mer naket. Då inhandlade jag mig först en balconette och genast blev den känslan av att bara vandra omkring i underkläder något mer uppklätt och engagerat. Sen inhandlade jag en till. Och en till. And so on.

Vad är en balconette BH då? Kanske inte alla som ser på bilderna jag lagt upp, men en Baconette BH är oftast rak vågrätt över brösten och inte formade som ett U eller V där det går tyg upp över kanterna på bröstet. Sen är det oftast en liten del under bröstet också med tyg som gör BHn till en more like bustier, fast väldigt mycket kortare. En bustier är nästan som en korsett fast den slutar vid midjan mitt på magen. Inget jag uppskattar på mig själv.
Balconette BHar är ganska oparktiska att bära till vardags under vanliga tröjor, men som sagt på klubb och gärna när man ska gå och lägga sig, det är defintivt något att nyttja de för anser jag.





KUL: (även på analt)


Du är så jävla rolig.








Och du!


Knulla av.





BRÖST: Diary of a Sex Addict


Ja nu är det absolut inte mig som jag syftar på vad den anbeträffar mitt blogginläggs titel, även om man i regel skulle kunna tro det och säkerligen många av mina vänner som läser detta inlägg skrattar högt när jag skriver att det inte handlar om mig.

Two words for you.

Fuck

Off


Anyway, en av de många filmer som min "syster" och jag såg var just denna:



Mycket intressant film. Man tror dock att den ska vara mer på ett visst sätt i och med filmtiteln, men skenet bedrar en smula faktiskt. Handlar mycket om intriger och relationer också och inte bara sex. Scenerna är dock väldigt lik softporn, fast mer stiligt.

Det man i alla fall kommer fram till i filmen är att rent generellt uppskattar män de kvinnor som tycker om sex och som är öppna om sin sexualitet. Detta kan jag mycket mer än väl tänka mig om jag ser till egna erfarenheter och upplevelser, både genom personliga sådana och av att ha lyssnat på vänners berättelser. Ärligt talat, det är väl så mycket roligare att ha sex med en kvinna, eller för all del en man, om denne uppskattar att ha sex med en. Även kvinnor och män som inom BDSM världen är undergivna uppskattar ju att domineras.
Det är för många tjejer genom åren som jag träffat som inte vågar eller vill släppa på sig själva. Istället för att kämpa för de så säger jag bara: Skyll er själva. Jg lovar att ni missar massor.

Det gör att jag kommer in på nästa del jag önskar ta upp från filmen. Kvinnan som filmen handlar om anser sig vara öppen och orädd, vilket hon absolut visar i detalj för oss som tittar. Det hon däremot också gör är att hon jämför sig med andra kvinnor och deras sexliv. Hon känner sig ensam om sina sexuella drifter och har bara en vän som hon pratar med om hennes "mindre kvinnliga" sexlust.
Det var en tid som jag kände likadant själv nämligen. Det kändes som att jag sa "onani" medan resten av mina kvinnliga vänner och bekanta sa "självbefläckelse". Jag ansågs nog inte som öppen utan snarare vulgär och promiskuös. Minns vid ett tillfälle då jag hade över en massa klasskompisar på middag för några år sedan och de undrade varför jag hade piskor upphängda på väggen. Jag var ärlig och sa vad jag gjorde med dessa och mina kvinnliga klasskompisar blev chockade/överraskade. Vissa frågade mer och andra blev tysta.
Tur att jag inte slutade söka utan fann sedan vänner som gjorde att jag hamnade inom det område jag är idag.

Sista delen jag vill ta upp handlar givetvis om bröst. Varför skulle det inte handla om bröst när det kommer från mig nowadays? Jag är inne i en sådan period nu som sagt.
I alla fall så hittar huvudrollsinnehavaren en man som hon blir tillsammans med och som hon sedan flyttar ihop med. Denna kvinna har små bröst. Har jag små bröst har definitivt hon små bröst kan jag säga. I en scen är hennes sambo hög och har asat med sig hem en hora som han sitter med i soffan när hans sambo i sin tur kommer hem. Det han säger är att denna kvinna har fylliga bröst och han tryckte sitt huvud mot de då hon satt gränsle över honom.
Det jag tänker är att det är ju fan självklart att han håller på lite extra med en kvinna som har bröst när hans sambo inte har några. Återigen, bröst och stora bröst vinner över små bröst. Känns som att det kvittar vad folk säger angående små bröst. Det jag har fått höra är att det är lättare med småbröst för stora bröst är i vägen och de börjar hänga och bla bla bla. Det är i regel bara homosexuella designers som uppskattar att deras modeller ser ut som pojkar och därmed uppskattar små bröst.

Ja nu blev jag ju otroligt bitter här på slutet av mitt inlägg, men jag är väl lite bitter angående ämnet helt enkelt. Jag kunde prata om det betydligt mycket bättre under terminen HT 2010, men har liksom tappat det nu.






KUL: Melerade ögon


En blandning av olika färger.

Vet inte hur vi kom in på ämnet, men min "syster" och jag låg och kollade på film och jag ifrågasatte vad jag har för ögonfärg då denna jämt förändras. "Men du har ju melerade ögon" sa min "syster" då.

Jag har alltid tänkt att mina ögon är mörkblå, vilket inte är helt fel heller. Mina ögon är melerade och pendlar i färgerna mörkblå, grönblå, blå, ljusgrå.

Ganska häftigt tycker jag.






MUSIK: Frou Frou - Psychobabble


Återigen, Imogen Heap är ett geni.



How did you get this number?
I can't get my head 'round you
Of course you're not coming over
Snap out of it
You're not making any sense

You couldn't be more wrong, darling
I never gave out these signs
You misunderstand all meaning
Snap out of it
I'm not falling for this one

If love is surrender
Then whose war is it anyway?


Do just what I tell you
And no one will get hurt
Don't come any closer
'Cause I dunno how long I can hold my heart in two

If you think that it's so damn easy
Then what do you need me for?
Just look at the state of you
Babe, snap out of it
You're not listening to this

And just for once could you
Let me finish my sentence?


Do just what I tell you
And no one will get hurt
Don't come any closer
'Cause I dunno how long I can hold my heart in two

Make no sudden movements
And no one need get hurt
You're making it worse
If you know what's good for me
Why would I be leaving you?

Now, I've had it up to here
Don't ever try that again
Why are you so quiet so suddenly?
Go on, have it
You're just dying to try me

Do just what I tell you
And no one will get hurt
Don't come any closer
'Cause I dunno how long I can hold my heart in two

Make no sudden movements
And no one need get hurt
You're making me nervous
If you know what's good for me,
Why would I be leaving you?

So, what do we do now?
So, what do we do now?
So, what do we do now?
So, what do we do now?





BARN: Grisar


"Det bästa med att ha grisar är att när de blir stora kan vi rida på dem" - Gordon Ramseys son.

Jag kan verkligen inte sluta skratta! Sådan underbart härlig unge!







TALK: Berätta något


Ur filmen Ebba och Didrik för pappan fram något ganska intressant i hur man ska tänka då man önskar dryfta något.


1. Vad vill jag ha sagt?

2. Är det intressant för någon annan?

3. Hur för jag fram det på enklaste vis?



Därmed känns det som att jag inte kan berätta något alls.

1. Varför måste man alltid ha ett mål med det man säger? Kan man inte bara babbla?

2. Hur ska jag kunna veta om det är intressant för någon annan förrän jag förmedlat det jag vill ha sagt? Man kan inte gå in i någon annans hjärna, det är omöjligt. Det är bara personen ifråga som äger hjärnan som kan detta.

3. Vad är enkelt och vad är lätt?






TALK: Kort om mina drömmar


Tänker inte gå in på mina drömmar rent generellt då jag fortfarande är väldigt obekväm med att tala om de. Endast ett fåtal vet. Eller aa, typ två stycken vet. Inget intressant att veta ändå.

Anyway, i natt drömde jag något jättemärkligt. Mina drömmar är fyllda med massor av olika saker, men just en del  av drömmen jag hakat upp mig på är att jag drömde om att vi var ett gäng som var ute och jagade. Jag är uppvuxen i en jägarfamilj/släkt så det kan man ju tänka sig att jag drömmer om då rent naturligt i och med det funnits under min barndom. Men det märkliga är att vi jagar björnar. En av människorna jagar ifatt en björnunge och skjuter den i nacken två gånger för att sedan ta en kniv och skära den i sidan av halsen. Allt gicki slowmotion dessutom. Det jag tänker nu är: varför drömmer jag om något som jag inte upplevt?

När jag var i den tidiga puberteten och hade tankar på sexuella aktiviteter etcetera så kunde jag drömma om att jag skulle ha sex, men jag drömde aldrig om själva akten då jag inte hade haft sex tidigare. Därmed kan ju heller inte hjärnan tro sig veta hur det är heller. När jag väl hade haft sex så blev det heller inte så svårt att uppleva sex i drömmarna.
Ett annat exempel är att jag tidigare har drömt om att jag flugit fast det har jag inte gjort utan jag har liksom mer hoppat jättehögt. Sen när jag började lira Unreal för över tio år sedan så kunde man skriva in en kod som gjorde att man flög i spelet. Därefter kunde jag drömma om att jag verkligen flög på riktigt.

Min poäng med att berätta detta är för att jag inte förstår hur jag kan drömma om detta med björnungen. Det är ju inget som jag upplevt. Björnunge liksom. Vart fick jag det ifrån? Att ungen blev skjuten i slowmotion i ryggen vet jag vart det kommer ifrån. Jag såg på ett avsnitt av Cold Case igår där en kvinna sprang ifrån en annan kvinna, men den kvinnan sköt henne i ryggen. Snittet i halsen förstår jag heller inte.

Jag tillhör de som tror på S. Freuds analys av drömmar. Inte detta med att man drömmer om sexuella tendenser i allt, utan den andra delen som han även delar med en av sina elever, som jag inte minns namnet på just nu. Det Freud tar upp är hur drömmar uppstår på grund av ens undermedvetna. Den teorin kan jag definitivt acceptera och med lätthet dra paralleller till mig själv genom. Sen har jag vänner som säger att de inte drömmer något alls, fast det gör man utan att man behöver minnas det, samtidigt som jag har vänner som drömmer en mix av allt och inget.

Jag drömmer mest händelser som skett mig, sker mig och som jag tror eller är rädd för att de kommer att ske. Det kan jag i alla fall berätta är ett stort lidande och tortyr. Som tur är sker det numera inte varje natt och de nätter som det sker får jag hjälp.





KUL: Återigen, vältränad kropp


Nu har Gymgrossisten kommit upp med sin gamla reklam igen på TV. Tjejen i reklamen är så himla häftig tycker jag. Vältränad och söt. Så ska en riktig hälsosam kropp se ut.
Hon har silikon dock, vilket kanske är för alla uppenbart. Det är nog bara jag som är naiv nog till att tro att alla kvinnor med bröst har fötts med dessa gener.





MUSIK: Imogen Heap - Speeding cars


Hon är ett äkta musikaliskt geni. Varje sekund av hennes låtar är så väl utförda och magiska. Hur hon använder sin röst, hur hon höjer och sänker tonläget, hur hon följer musiken och hur musiken följer henne, ja det är verkligen jättesvårt för mig att beskriva.



Here's the day you hoped would never come
Don't feed me violence just run with me
Through rows of speeding cars

The paper cuts, the cheating lovers
The coffees never strong enough
I know you think it's more than just bad luck

There, there baby, it's just textbook stuff
It's in the ABC of growing up
No, my darling, oh don't loose your head
'Cause none of us were angels and you know I love you

Yeah

Sleeping pills, no sleeping dogs lie never far enough away
Glistening in the cold sweat of guilt
I've watched you slowly winding down for years
You can't keep on like this, now's a better time as any

There, there baby, it's just textbook stuff
It's in the ABC of growing up
No, no darling, oh don't kill yourself
'Cause none of us were angels and you know I love you
Yeah

It's ok by me, it's ok by me, it's ok by me
It was a long time ago
It's ok by me, it's ok by me, it's ok by me
It was a long time ago

There, there baby, it's just textbook stuff
It's in the ABC of growing up
No, no darling, oh don't loose your head
'Cause none of us were angels and you know I love you
Yeah

There, there baby, it's just textbook stuff
It's in the ABC of growing up
No, no darling, oh don't kill yourself
'Cause none of us were angels and you know I love you
Yeah






TALK: Spolar kranen


Alltid så är det någon av ens vänner som undrar varför jag sätter på kranen det första jag gör då jag ska gå på toaletten. Förr så svarade jag att jag det är för att jag ska slippa vänta på att det blir varmt sen när jag ska tvätta händerna. Nu i julas så svarade jag faktiskt ärligt på frågan. Fast det var ingen fråga från början utan min "syster" och jag diskuterade hur det var att vara inlagd på psyk genom att vi såg filmen Girl, interrupted. Vi kom in på ämnet privacy och min "syster" tog upp att Berny Pålsson vägrat bajsa i och med det hela tiden måste finnas mentalskötare som var tvungna att stå med inne på toaletten.
Jag har också fått ta del av en sådan erfarenhet så jag delger för min "syster" att när jag själv varit inlagd så har dörren till toaletten alltid fått vara öppen, men männen har inte tittat och kvinnorna har jag ibland talat med. Ungefär som när man går på toaletten ute på klubb. Då är man ju minst två tjejer som går in på toaletten ihop.
I början tycker man ju klart att det är lite obekvämt att en person man inte känner ska stå där i dörrspringan och ha koll på en så man inte skadar sig själv. Därav började jag med att spola med vattnet och då var min ursäkt till personalen att jag ville det skulle vara varmt när jag var redo för att tvätta händerna. Sen har denna mening hängt med och likaså handlingen. Men egentligen har det med vana att göra sen flera år tillbaka då jag var en regelbunden långvarig patient på psyk.






BARN: Två nya ord!


Träffade just grannen och hans lille son Josef. Josef är 1,5 år gammal och idag fick jag vet att han kan säga två nya ord förutom mamma och pappa. Godis och glass. Så himla sött! Ytterst sällan man hör något från Josef alls, men nu under vintern har han lärt sig dessa två ord och hela hjärtat fylls av glädje när han säger de.
När hans pappa frågar "vem ska köra bilen?" så pekar Josef på sig själv och ler. Jag blir verkligen så lycklig av att se denna anknytning och dialog mellan förälder och barn. Helt fantastiskt.





KUL: Hur jag blev "tjejig"


Med ordet "tjejig" menar jag flickig som i att göra och bry sig om flickiga saker. Till exempel detta med mitt nagellack- och smyckes missbruk. Ja varje gång jag är ute på stan så får jag hem en eller fyra nya flaskor nagellack. Lika så när det kommer till smycken. Det bröjade med att jag intresserade mig mycket för stora örhängen och sen har det liksom lunkat på därifrån.
Satt och ordnade upp allt nagellack jag äger igår och insåg att jag har dubbletter till och med. När jag var inne i Glitter butiken medan jag väntade på mitt tåg som var försenat två timmar så köpte jag smycken för runt 900 kronor. Det var ganska kul för expediten sa "Ja det är ju svårt att välja" och jag svarade "välja? Jag ska ha allt detta". Tre av sakerna var faktiskt julklappar också!

Jag har redan beskrivit mitt mindre tjejiga liv förr i ett tidigare inlägg, men då visste jag inte varför jag blivit mer tjejig. Eller kvinnlig kanske det heter, vad vet jag. Jo det är faktiskt på grund av min "syster". För några år sedan började hon med att jag skulle ta och köpa mig kjolar och klänningar. Aldrig i livet var min första tanke i och med jag fortfarande sen min tid som simmerska tänkte att mina vader var för spinkiga för att visas upp på det viset. Men jag är ingen simtävlare längre och har idag normala vader så why not. Började med att hon fick på mig en klänning när vi skulle dra ut, vilket jag verkligen egentligen var helt emot, även om hon stylade mig skit snyggt. detta var faktiskt kläder som jag hade hemma. Helt otroligt.
Anyway så har det liksom rullat på därifrån. Idag köper jag mer än gärna klänningar, snygga och söta BHar och trosor, klackskor, smycken, nagellack, hår dekorationer, bär läppglans och läppstift (till och med läppstift wtf!) med mera.

Detta är allt på grund av min "syster". Tack så mycket! Jag menar det <3






TALK: Våga eller inte våga


Dag 01 - Om mig
Dag 02  - Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick



Näe, jag vågar nog banne mig inte. Hade jag inte haft det yrke jag har eller haft de issues jag har så skulle jag nog kunnat besvara dessa frågor utan problem.
Vet inte om jag borde träna på att svara på de i alla fall, men när jag ser frågorna så kan jag knappt svara på någon alls vilket fall. Många av mina vänner påstår att jag är social, men jag ser mig själv inte som social. När jag sen ser till mitt sociala nätverk och till mina intressen som kräver sociala tillställningar för att uppnås så är jag ju enligt normen social.

Jag har fått dela upp mig själv som en person utåt och en inåt. Inåt är jag absolut inte social utan önskar få sitta med en bok, min hund, min TV, min soffa, mitt godis och bara stänga ute världen.

När jag tänker efter igen så tror jag att jag faktiskt är social, men att jag behöver få vara mindre social oftare. Bara få vara med mig själv och inte ta in mer stimuli utifrån utan bara ta hand om mig själv och mitt eget stimuli inifrån. Det är nog därför jag känner så som jag gör kring ämnet social eller inte.

Idag har varit en sådan dag till exempel! Jag har storstädat, stortvättat, handlat, sorterat sopor, organiserat mina gaderober, sorterat kläder som jag ska sy, sytt har jag med med mera. Ledig från jobbet och inget plugg behövs göras. Jag kände att detta behövdes. Främst då en av mina vänner smsade mig och skrev att han ska uppåt i mina trakter på lördag och önskar träffa mig. Bara för en vecka sedan hade jag fått ångest och inte vetat om jag orkar ses då eller inte. Viljan är en sak, men orken det är banne mig något annat. Nu idag blev jag faktiskt glad och ser fram emot att gå på stan och ta en fika. Helt olikt den "jag" som jag anser mig ha varit under 2010.









BRÖST: Brösttankar


Jag har tidigare i bloggen nämnt att jag ska ordna tid för en bröstkoll inför att EVENTUELLT göra en bystförstoring. Valet och kvalet kring det hela är ju att jag har en stor A kupa, men önskar mig en vanlig B kupa. Detta kan med andra ord ses som onödigt att vilja göra en bröstförstoring för att åstadkomma. Det tycker jag i alla fall så det är därmed extra viktigt för mig att få höra vad de säger på kliniken om mina önskemål.
Visst att man kan köpa silikoninlägg och lägga i BHn också, men hur ska man kunna pusha up något om det från början inte finns något, undrar jag då. Som sagt, jag står mellan valet och kvalet.

Det är inte enorma bröst jag önskar och det är heller inte därför jag funderat över bröstförstoring. Det är ungefär som att jag färgar håret brunt istället för att behålla min blonda naturliga hårfärg - jag känner mig liksom inte bekväm. Jag var ganska sent utvecklad, om man uttrycker det så, under högstadiet. Var jag inte alls ensam om. Många tjejer hade dessutom på sig dubbla BHar för att brösten skulle verka större. Måste varit väldigt obekvämt tänker jag. Därmed har jag inte lyckats känna mig så kvinnlig, då jag anser att bröst har med kvinnlighet att göra. Bland annat. Beror på personen ifråga också - en annan diskurs.
När jag drar ut på klubb så har jag alltid lösögonfransar och ibland sätter jag i löshårsclips. Nu brukar jag i och för sig inte dra på "vanliga" klubbar utan jag drar på alternativ, fetisch och burllesque klubbar där det mesta man bär är exklusivt. Likväl som jag tar på mig lösögonfransar, som löshår, som byter hårfärg kan jag likväl förstora mina bröst. Lär ju ändå bli en trend bland kvinnorna i min generation.

Näe, stora bröst vill jag inte ha, men jag vill ha bröst. Det anser jag mig inte uppfylla idag och det är faktiskt ett problem för mig.

Redan nu anser jag att formen på mina bröst är super, men det är storleken som inte riktigt överensstämmer med mina begär. Har en väninna som för nästan ett halvår sedan gjorde en bröstförstoring så idag har hon en liten C kupa. Men om jag snackar om att jag skulle ha små bröst så hade hon betydligt mindre innan förstoringen. Man känner sig lite dum ibland som klagar egentligen.
Men jag vill inte ha bröst som resulterar i att de börjar hänga heller. Den turen har jag ju nu att det kommer aldrig hända mig med den bröststorleken jag har idag så det vill jag ju gärna behålla. Har väninnor som har stora bröst och som "stod ut" under tre år, men när de passerade 20 års åldern så blev de plattare i formen och kan numera få en penna att stanna under bröstet. Det är himla synd, men de fick i alla fall tre år med perfekta stora utåt pekande bröst!

Men jag kollar runt en hel del på bröst som jag anser är snygga!


Helt perfekta. Snygg form, men kan vara en stor B-kupa.
När jag tänker efter så liknar de faktiskt mina egna, fast
i en litte större variant. Får nästan kolla detta i spegeln.

Också skitsnygga. Vårtgården vet jag inte om jag uppskattar,
men jag kommer ju få behålla mina egna. Ser lite tunga ut
underifrån sett, men hon är väl inne i sina tre år av perfektion.

Jättesnygga! Dock är de för huge för mig. Släpper hon ner
sina armar så kommer hon inte kunna fixa "penn-tricket".
Men de  ser ju mjuka och fylliga ut. Hon har säkert en C-kupa.



Jag vill inte gå på undersökningen ensam faktiskt. Beroende på vilken klinik jag väljer, om det blir en i Skåne eller i mellersta Sverige, så får jag se om någon av mina närmre vänner eller väninnor kan följa med. Det måste vara någon som är ärlig och som kan ge mig vädligt vettig kritik.





BARN: Det är detta man lever för








KUL: Tecknande




Det är något som jag fastnar vid när jag ser sådana bilder som tecknats på detta vis. Formerna, skuggorna, färgskiftningarna, ramarna - det går inte riktigt att beskriva. Jag älskar det i alla fall.

Jag har faktiskt en sådan bild ståendes på en av mina hyllor hemma! Fick den av en person som idag tydligen inte anser att jag existerar eller har exsisterat, men den är jättevacker. Det är en blond kvinna med långt hår. Bilden är ganska petite, men tecknandet för att få fram bilden är så magisk.




KUL: Porn for me


Det är nice med bra skådespelerskor som verkar trovärdiga i deras sexscener.




TALK: De tre grundkraven


"Psykiskt välbefinnande är bara möjligt om en person känner sig
accepterad, älskad och respekterad av andra och av sig själv."
  

-  Abraham H. Maslow, psykolog





TALK: Äckligt



Detta har hänt två av mina väninnor under 2010. Så jäkla äckligt.

 

 

 


KUL: "maskulina" kvinnor


Jag uppskattar verkligen att vandra runt i skjorta och slips. Vid viktiga möten träder jag oftast in i salen med en "maskulin" outfit. Att bära en "maskulin" outfit som kvinna tycker jag är superläckert och ger en möjlighet att spela på samma nivå som karlarna själva. Jämställdheten som påstås ska existera och verka i Sverige har ju inte riktigt kommit hela vägen fram, men för min del gör det inget. Tjejer och slips är super hot.





Jeanne d´Arc



Cagalli, president - Gundam Seed



Alice in Wonderland



Queen Elizabeth



Utena - the revolutionary girl



Lady Oscar - Rose de Versailles





KUL: En äkta Fia of Sweden tavla!


I ett tidigare inlägg så framförde jag hur mycket det påverkar mig när ordet vacker används i komplimanger eller beskrivningar om mig.

En av mina kollegor brukar göra så himla häftiga grejer! Hon är väldigt kreativ och pysslig och kan skapa allt från fina dekorerade rum in i den minsta detalj till små saker som att göra en tändsticksask extra tjusig. Bland annat så gör hon en himla massa tavlor genom att måla de och sen göra diverse kreativa handlingar som ger var tavla sitt eget personliga intryck, charm och budskap.
Nu har hon gått och gjort världens vackraste tavla åt mig som jag fick i julklapp. Jag har verkligen velat ha en sådan av henne så himla länge. Vet inte om jag ska ha den i vardagsrummet eller i mysrummet. Alla ska se den i alla fall! JAG ska kunna se den varje dag, det är det viktigaste.

Vill Du också ha en? Kika in på hennes blogg och hör av Dig

till henne. Jag vet att hon fått sålt en hel del på tradera.se

 

 

 

 


BRÖST: Not so perfect anymore


Jag har ju tidigare i bloggen tagit upp att jag får sänkt självförtroende över mina bröst när jag ser shower som Victoria Secret där kvinnorna har perfekta kroppar - och bröst. Igår visade en väninna till mig en kort dokumentär om just girlsen som går catwalken på Victoria Secret showerna. Bevisligen så har de allra smalaste tjejerna inte mycket mer bröst än vad jag har utan man pumpar upp brösten genom att lägga i en massa inlägg i underkläderna. Kunde man ju räknat ut egentligen, men i och med det är the hottest av the hottest models i världen som går denna catwalk tänker man ju ändå att dessa måste vara perfekta helt och hållet utåt.

Ta Mini Andén till exempel som gått en del av dessa shower. På catwalken har hon bröst, men for real har hon lika små som jag. Mina är till och med lite fylligare än hennes. Otroligt.





Nu känns det lite bättre faktiskt.




TALK: Nyårslöften 2011


Kom hem sent igår, men har ändå lyckats ta mig upp nu och jag är faktiskt pigg!

I´m not a huge fan of making those kind of promises, men denna gång har jag faktiskt planerat mina nyårslöften i två månader i förväg. Det är främst på grund av min "syster" som jag faktiskt gör en sådan lista. Förra året så talade hon om för mig vad jag ska tänka på för att stärka självförtroendet inom diverse områden som jobb och look. Plugget har jag alltid haft självförtroende kring, även om jag är väldigt självkritisk också. Kritik är inte detsamma som "fel".


Skola
  • Ta examen - två kandidatexamen för att vara mer detaljerad. Till sommaren blir det två akademiska yrkes examen som jag plockar hem efter fem år på universitetet.
  • Masternivå - till hösten (ack so far) ska jag påbörja masternivån for real. Egentligen gör jag det nu redan VT 2011, men jag räknar det inte som det förrän jag tagit ut min kandidatexamen. Dock vet jag inte än vilken inriktning jag önskar till min master. De två kandidatexamerna innefattar socialt arbete och psykologi, därmed vill jag egentligen inte ha någon av de två inom master. Jag funderar på kommunikation, socialpsykologi eller konfliktvetenskap. Socialpsykologi har jag alltid varit jätteintresserad av! Där innefattar verkligen allt anser jag: kommunikation, konformitet, individen osv. Men då är frågan om jag ska läsa det på institutionen för psykologi eller för sociologi. Dessa båda institutioner har ju i sin tur olika inriktningar.
    Det låter som att det hade varit so much easier med konfliktvetenskap eller kommunikation mer rent, även om dessa ämnen ingår i socialpsykologin.
    Och vart vill jag läsa min master?? Min handledare/mentor/idol har kontakter både i Lund och Göteborg.

Jobb
  • Släppa på jobb - ja ni som känner mig kommer ju säkerligen skratta högt när ni ser vad jag skrivit för punkt, men jag hoppas också att ni blir glada för då kan jag leka mer med er som ni önskat. Jag håller med om att jag vigt mitt liv överdrivet mycket under 2010 till jobb. Det är tufft att jobba inom socialt arbete för man orkar inte vara social hemma sen plus att den problematik man själv har blir inte den enda då man måste bära sina klienters problem också.
    Nu ska jag i alla fall bara jobba under mina timmar och inte mer.

Personligt
  • Umgås mer med vänner - kommer ju rent automatiskt ske när jag håller mig till mina arbetstimmar och inte överdoserar dessa med för stort engagemang. Lagom!
  • Ställa krav - eller snarare mer öppen med vart mina gränser går. Kompromissbenägen kommer jag fortfarande vara givetvis, men har jag ingen ork rent psykiskt så kommer jag inte kämpa så som jag gjort tidigare. Det är då jag tar slut och hamnar där jag inte vill hamna.
  • Varva ner - det är något nytt som jag börjat med. Varje kväll efter jobb så har jag en eller två timmar som jag varvar ner på. Det känner jag har gett mig jättemycket så det ska jag fortsätta med. Inget plugg utan bara dusch, TV, min hund, mys, ljus, saft/te.
  • Clothing - sluta klä mig så himla slappt ibland för att jag inte pallar asa fram en snygg tröja. Jag har faktiskt ångest över vad jag ska ta på mig om dagarna och det är för att jag har så mycket kläder. Ska göra en ritkig rensning i dagarna. Inte slänga kanske, men i alla fall dra ner de till källaren så jag slipper se skiten.
  • Resor - som det är tänkt just nu, och i vissa fall redan bestämt, så ska jag resa till Irland och hälsa på Oskis, England för att gå på gothklubb med Katt, Stockholm för att spana in slottet och alla statyer mer noggrant med Ecke, Kolmården med sambon för att hälsa på vargarna face to face (a dream come true!!), New York och Vegas i juni och hälsa på min "storebror", samt eventuellt Australien för att hälsa på en gammal simmarkompis som idag är mer än en gammal simmarkompis då vi idag inte längre är tävlingssimmare. Dock räknar jag inte med att hinna med alla dessa resor, men alla utom två kommer jag hinna med!
  • Min lille pojke - klart jag ska vara mer med min lille hund. Sker ju automatiskt när jag taggar ner på min överdosering av jobb.

Belöningar
  • Rida - ska börja rida for real!! En av de bästa känslor som existerar är när man lunkar fram sittandes på en varm häst i skogen och bara är ett med naturen och lugnet.
  • SPA regelbundet - japps, jag har ekonomin så nu är det även dags att lägga den på mig, mig och mig. Det är ju så jävla skönt att bara ligga där och ta emot.
  • Poledancing tid - jag har uppenbarligen talang så tänker utveckla mig i en snabbare takt har jag tänkt mig. Tur man har en pole hemma. Kan kanske flytta ner den till gymmet, men undrar vad de andra studenterna säger då. Om de säger något, blickar kan ju också "tala".
  • Outfits - ta mig tid till att åstadkomma mina dröm outfits. Kan avslöja en av de som består av en lång tight klänning med släp som ska vara i bara vitspets. Kommer få höra med en av mina vänner som jobbar som skräddare om han kan ge några goda råd kring hur man syr i spets på ett säkert sätt. Tänk er själva att jag bär denna vita spetsdress i långt ljust blont hår (peruk of course) med svart ögon make. Äkta sagoväsen. Efter detta kan jag kalla mig själv för narcissist som fastnat i min egen spegelbild.

Fysisk hälsa
  • Hälsosamt - nog något alla har på sin lista. Jag vill i alla fall träna kondition mer regelbundet. Sen vill jag lära mig äta och äta en mix av stuff. Kanske kan höra med sambon om vi kan äta vegetariskt två gånger i veckan istället för en. Sen måste jag vara mer noggrann med mina mediciner och mina vitaminer. Ge skiten en chans i alla fall.
  • Dricka mer - inte alkohol då utan i så fall mer vatten. Fast vatten mår jag illa av att dricka så det får bli saft. Jag måste ha i mig mer vätska i alla fall!
  • Hud och hår - jag är redan väldigt mån om mitt hår och min hy, men det kan gott stå med på listan i alla fall.
  • Bröstkoll - jag har funderat mycket kring detta med bröstförstoring. Gå på förundersökningen kommer jag göra detta år i alla fall. Om det blir mer än så kan jag inte säga idag.
  • Barn - barn är inget jag idags läget planerar att införskaffa mig fast ni som känner mig vet att jag mer än gärna vill detta, men jag tänker i alla fall se till så att min kropp blir en perfekt kropp för ett barn att leva och växa i. Förebyggande syfte är alltid bra.
  • Dygnsrytm - måste börja sova på regelbundna tider. I alla fall testa om det gör att jag kan få mer energi det också. Sova har aldrig varit ett problem egentligen om man ser till hur illa jag äter eller snarare inte äter, men det kan ju knappast skada att tänka på sömnen också.

Detta var nog allt. Jisses jag kommer ha fullt upp ändå haha! Gud vad härligt! Ska bli spännande att se till nästa år 2012 vilka av dessa punkter jag lyckats respektive inte lyckats med.

Wish me luck!





RSS 2.0