COMMENTS: Utan smink

 

Jag har börjat röra mig mer och mer i omvärlden osminkad. Tänker då främst på ögonen för det är oftast där man lägger märke till om en person är sminkad eller inte. Foundation och rouge använder jag fortfarande för att få mer jämn hy och inte se allt för yrvaken ut, men just eyeliner och mascara använder jag ytterst sällan. Har bara blivit så. Dels på grund av lathet men också för att jag känner mig så bekväm med att bara visa mig som jag är.

Jag kan helt och klart minnas tre personer som sagt att jag fortfarande ser bra ut även om jag är osminkad. Vet så väl att fler har påpekat det, men det är tre meningar från tre personer som ändå fastnat.

 

"Första gången som jag ser dig utan smink *mitt smeknamn*. Du är väldigt söt utan" - gammal gymnasie vän


"Vissa människor ser förjävla ut när de inte fixat till sig på morgonen. Du är en av de som fortfarande ser bra ut utan smink. Du är riktigt fin *mitt smeknamn*" - en man som jag håller väldigt kär


"Du passar lika bra både med och utan smink. Du ser fortfarande bra ut. Jag blir riktigt avundsjuk. Det är det inte många som gör tycker jag." - en modellkollega och väninna

 

 

 


COMMENTS: Bästa ever!





"Älskling; jag tar hand om hemmet, du tar hand om mig"



- en av mina närmsta väninnor






TÄNKVÄRT: Apelsiner



Om du har en apelsin så kan du inte påstå att den är kubformad, men du kan tycka att den är söt eller sur.







Vissa saker är verklighet, medan vissa saker är ens egen verklighet.




KUL: Ricky Gervais möter Karl Pilkington


Tre serier ni måste se!


The Ricky Gervais´ show - diskussioner om olika ämnen
med den mycket unika personligheten Karl Pilkington.




An idiot abroad - Karl Pilkington resor till olika delar i världen,
vilket blir väldigt underhållande för oss "vanliga
".





Life´s too short - dvärgen Warrick som spelat med i bland annat Star Wars och Harry Potter möter massa olika kändisar i hans liv (dock är hans liv som vi ser i serien inte äkta utan skapad).





Detta kallar jag underhållning! Oh my God!! Bästa på väldigt länge!




TALK: Varför jag studerar filosofi


Filosofi. "Kärlek till visdom". Kritiskt tänkande och vetenskapsteori.

Då filosofi kan upplevas som flum enligt somliga människor så kan man byta ut ordet till två andra kanske mer respektabla uttryck: upptäckandets logik eller forskningspsykologi.







En filosof kallas den som söker visheten och en bra filosofi är nyfiken. Filosofer måste vara lika känsliga och lyhörda som ett barn då barn inte har några förutfattade meningar. Barnet förnimmer världen som den är utan att lägga till eller dra ifrån.
Världen präglas av ständiga motsatser. Både det onda och det goda är nödvändigt för helheten. Det är så viktigt att ha i åtanke att alla människor inte alltid tänker likadant eller är lika kloka. Det är också viktigt att man tolererar varandras tro än att man frågar om varför inte alla tycker likadant. Sanningen är subjektiv. Sanningarna är personliga. Allt vi anser är lika förnuftigt som oförnuftigt. Varje gång ett påstående framställs kommer det dyka upp påståenden som säger motsatsen.
Det finns alltså många olika svar på frågor. Var och en måste hitta sina egna svar.

Alla människor reagerar så olika vilket har i de flesta fall med vanor att göra. Tankegångar som bygger på erfarenhet och förnuft. Människor sorterar allt som finns i världen i olika fack. Om du inte visste med säkerhet om något tillhörde växtriket, djurriket och mineralriket skulle du aldrig våga ta i det. Erfarenheter och tankar styr mer än vad vi är medvetna om. Detta har med uppväxt, kultur, bakgrund med flera än bara erfarenheter. Dessutom så ser man sällan det som man själv anser vara betydelselöst, men det betyder inte att det ÄR betydelselöst och framför allt inte för någon annan. Det är inte bara medvetandet som rättar sig efter tingen, utan tingen rättar sig efter medvetandet - alltså man ser en sak och reflekterar därefter, men man kan också se en sak för att man har reflekterat över det tidigare. Ungefär som "du ser det du vill se". Det är skillnad på tingen för sig och tingen för mig.
Dessutom är det värt att tänka på att det inte finns några eviga sanningar eller tidlöst förnuft. Man kan ine ta något från förr och omsätta det hur som helst till idag. Kunskap går från generation till generation. Att man förr exempelvis tyckte att aga var en bra uppfostringsmetod har förändrats helt i dagsläget. Historien är som en enda lång tankekedja.

Dessvärre är det många människor som stannar kvar på samma stadium hela livet. Här drar jag en egen parallell till en av psykologins pionärer Jean Piaget som menar att det finns fyra utvecklingsstadier, men att bara når det fjärde  formal-operationella fasen. Alla människor har inte den förmågan att vara högt medvetna eller mentaliserande. Många kan lära sig systemet, men måste då ha motivationen för det. En person med Asbergers syndrom kan om viljan finns, medan en narcissist har väldigt låga chanser för detta.

Föreställningar får oss att dra för snabba slutsatser. Det är viktigt att inte förneka möjligheterna utan vara öppen för de. Agnostikernas perspektiv är ett exempel! Man kan inte vänta sig att alla ska vara lika intresserade kring ett ämne eller ting som en man själv är. Man kan heller inte gå in i någon annans medvetande utan bara lyssna till personens ord. Du kan inte veta om en person verkligen förlåtit dig eller vad denne egentligen tänker om dig. Egentligen är det så!

En filosofs viktigaste uppgifter är att hindra människor från att dra för snabba slutsatser. Frågan om rätt och orätt är något som flyter genom generation till generation, kultur till kultur. Viktigt är det också att veta att vi inte bestämmer över det som händer i kroppen och vi väljer inte heller vad vi ska tänka. Allt sker per automatik. et som vi däremot kan styra är våra reflektioner. "Varför tänker jag så som jag gör nu?" är en fråga man kan ställa sig och därmed leta tillbaka till hur det kommer sig att man känner, tänker eller tycker om något. Försök koppla bort all cencur och tänk varför tankeprocessen utvecklas just så här. Det är svårt många gånger, men kunskap är allt värd lite ansträngning! Att inte veta är ett stadium på vägen mot ny insikt. Trots allt så är det tankar och reflektioner som fyller upp medvetandet.

Sokrates samtalsmetod är verkligen något jag tagit till mig och använder mig av i mitt yrke. Han undervisade inte, han samtalade. Han spelade okunnig och gåtfull. Han blev också mästare i konsten att samtala. "Klokast är den som vet vad han inte vet". Sokrates ställde mycket frågor, vilket gör att jag återigen knyter an till det ovan nämnda kring hur viktigt det är att fråga, vara nyfiken och lyhörd. Mer intresserad av hur folk tänker än vad de tänker. Det är alltid de som frågar som är farligast. En enda fråga kan innehålla mer krut än tusen svar.


Mannen i mitten av bilden till vänster är Sokrates i antika Athen.




Att studera filosofi ger en bra grund för personliga uppfattningar. Detta blandat med social- och kognitivpsykologi är för mig ett väldigt mäktigt redskap vid samtal med sina medmänniskor.





TALK: Varför studera flum?


Ja vad kan jag då mena med begreppet flum, i detta fall. Att vara flummig innebär att man utför en icke rationell aktivitet. Om man säger mycket utan att ha så mycket innehåll eller tanke bakom (men vem bestämmer det?). Engelska uttrycket "flummery" står för "struntprat".
Ja jag kan go on and on and on om detta i evigheter, men just som jag skrev: vem bestämmer vad som är viktigt.

Det var en av mina vänner som reagerade med att uttrycka sig "Varför forska inom flum *mitt namn*? Du som kommer med så vettiga åsikter och argument." Kanske just därför som jag pluggar "flum" som jag har den formen av mentalisering och respekt för andra människors egen upplevda verklighet.

Filosofi är väldigt intressant och ger personen i fråga en bred djup medvetande förmåga inför andra människor. För mig fungerar det så.







TÄNKVÄRT: Kunde inte sagt det bättre själv


Till alla moralkärringar som bara ser sina egna värderingar och inte andras.








KUL: Fullmetal Alchemist Brotherhood


Helt fantastisk. Första serien var också riktigt jävla bra. Vet inte vilken jag uppskattar bäst. Intrigerna i första serien är helt klart outstanding. men handlingen i andra serien och hela utvecklingen genom storyn är amazing.







TALK: Nyårslöften 2012

Givetvis gör jag en ny lista med nyårslöften för detta året. Kan ju inte låta bli nu när det gick så bra förra året med de andra löftena. Kommer dock inte ta med alla punkter som jag har här i bloggen. Det känns allt för privat, men en del delar jag med mig av!


Skola

- Magisterexamen till sommaren. Därefter fortsätta med mastern.
- Läsa en jäkla massa filosofi. Komma en bra bit på ännu en kandidatexamen inriktning mot språkfilosofi.


Jobb

- Fortsätta jobba på att släppa på jobbet. Funderar på att byta jobb också - eller ta mig an ett annat jobb vid sidan av och i så fall dra ner på mina jobbtimmar på första jobbet,


Personligt

- Höra av mig till långdistansierade vänner betydligt bättre. Minst en i veckan har jag bestämt mig för.
- Ställa krav fortsättningsvis, men då inte lika besviket och argt som tidigare. Lös problemen när de uppkommer i situationen,
- Flytta från studentlägenheten till en vanlig lägenhet. Krav på hur den lägenheten ska vara!
- Umgås med mina tjejer. Jisses vad jag diggar er!
- Göra en beskrivning av mig själv som person - inte som yrkesperson. Kommer bli svårt, men tar jag bara lite i taget så kommer jag nog lyckas få ner en hel del svart på vitt.


Fysisk hälsa

- Ridningen ska jag fortsätta med självklart. Ska se om en ridhelg vore något för några av mina vänner. Även en tripp till Gotland och rida ihop med proffs är ett mål för sommaren.
- Träningen fortsätter jag med, men ska försöka avancera det lite mer nu.
- Äta. Har ju min tre timmars regel som jag kör med. Denna punkt får jag verkligen kämpa med detta året!


Svårare än så här var det banne mig inte! En betydligt kortare lista än den från 2011, men så behövde jag väl en sådan lista mer då än vad jag behöver nu.



TALK: Nyårslöften från 2011


Ja hur gick det nu för mina nyårslöften som jag strängt satte upp för mig för ett år sedan? Kan man fråga sig! Jag vet och jag tänker inte dölja svaren!

Om jag börjar med området Skola så har jag självklart uppnått målen. Vem kunde tro annat om mig, ni som känner mig. Plockade båda mina kandidatexamen och kom igång med att läsa på masternivå också. Det var lite klurigt till en början med vilken inriktning jag skulle lägga på min master, men det fick faktiskt bli kommunikation. Fick ju verkligen ett så superbra erbjudande och de andra inriktningarna som jag hade så svårt att välja mellan lyckas jag få in i mina specialarbeten. Helt perfekt!
Just omårdet kommunikation passar mig så ypperligt att jag vill utvecklas ännu mer inom det. En av mina lärare på utbildningen är doktor inom moralfilosofi och har under HT 2011 bollat idéer med mig - så nu ska jag även läsa språkfilosofi denna termin! Magiskt! Har verkligen fastnat så innerligt för filosofin - bara abstrakt tänkande och alltså som gjort för mig, en plats där jag verkligen ska leva.

Nästa område - Jobb. Jag har inte helt lyckats med att släppa på jobbet, men jag har kommit en riktigt bra bit! Jobbar var tredje helg istället för varannan och med ändrade arbetstider så jobbar jag mer psykosocialt med mina klient än tidigare - vilket jag eftersträvar främst. De dagar jag jobbar så är det jobb som gäller och inget annat fortfarande, men jag får väl ge det ett år till!

Omårdet Personligt är tredje delen av mitt tidigare nyårslöfte. Umgås betydligt mycket mer med vänner idags läget. Jag tar mig verkligen tid för dessa umgängen - både kvantitativt och kvalitativt. Dock uppkommer det perioder då jag fortfarande isolerar mig, men de är inte lika utdragna som förr och heller inte lika plågsamma.
Varva ner var jag bättre på för ett år sedan faktiskt - om man ser till mina fredagsmys kvällar som jag hade ihop med mig själv och min hund. Fast jag använder mig av ner-varvnings-metoden varje kväll då jag ska lägga mig! Ett måste är att antingen ligga och lyssna på Karl Pilkington eller läsa böcker. Det är min egen tid mitt i vardagen. Behöver jag inte vänta till helgen.
Ställa krav på personer i mitt sociala nätverk gör jag än. Dock har jag inte behövt göra det så hårdhänt som förra året då jag bestämde mig för att rensa. Nu har jag inte behovet av att verkligen vara tydlig med mina gränser utan nu kan jag låta det bli en dialog om situationen skulle uppstå. ngen mer rensning bland mina vänner behövs. Gjorde mig av med de som jag fann vara energikrävande och icke givande. Det jag ska fortsätta med är att vara tydlig med mina gränser och stå på mig - samma som innan med andra ord.

Näst sista området - Belöningar. SPA, ridning, sy outfits - detta har jag helt klart också åstadkommit regelbundet! Ridningen är helt jävla underbar! Gud vad jag älskar det! Klart min nästkusin håller kanake inte helt med när det gäller sydelen. Har fruktansvärt mycket kläder som väntar på att bli insytt...

Sist men inte minst - Fysisk hälsa. Förutom ridningen (som ger jävlar i det ett tight nice ass och icke förslappade lår) så tränar jag också flera gånger i veckan. Dock är maten lite knepig, men det är väl egentligen nu i slutet av året som det blev som det blev. Dygnsrytmen håller jag i schack! Som sagt så somnar jag väldigt lätt numera genom att läsa en bok. Jag läser tills ögonen går i kors och sen somnar jag direkt när jag lägger undan boken. Strålande! Har också superkoll på hud och hår - kan kanske bero på att jag känner mig mindre sliten om kvällarna och kan verkligen se till att göra det jag borde göra.


Gud så duktig jag har varit!







TÄNKVÄRT: Relationship killers

 







Intressant!




TALK: Viktminskningen


Ni som känner mig och som träffat mig de senaste tre månaderna vet ju att jag gått ner i vikt - av olika anledningar. Jag själv visste ju så väl om det långt tidigare än sen det kom på tal, men det var som om jag antingen inte ville erkänna det eller helt enkelt inte brydde mig så mycket om det.

Att gå ner i vikt för min del är väldigt negativt. Jag är inte anorektiskt smal, men jag är väldigt petite om än athletiskt byggd. En viss person kallade min kropp för "tight" och att mitt ass är "one of a kind" - ungefär sådana uttryck som jag hör annars också om än hans val av ord är mer personligt riktade.
Det jag menar är att jag inte ser sjuk ut på något sätt.

Det var någon gång i december då jag körde till en väninna för att gå på bio, som jag verkligen fick det svart på vitt, abstrakt syftat, att jag gått ner i vikt. Och att det syns! Jag hade vinterjackan på mig fortfarande och ändå sa min väninna (lägg märke till att hon SA och inte frågade): " *mitt namn*, du har gått ner i vikt "

Sen dess har jag kämpat med mitt matintag och min träning. Jag skriver listor där jag för in vilken tid jag äter och vad jag äter. Först körde jag på två veckor där jag åt som jag ville. Den listan såg inget vidare ut. Kunde gå tre dagar innan jag åt en riktigt middag. Sen när jag visat denna lista för två idag väldigt involverade personer så började jag jobba med att tvinga mig själv till att äta. Inte ställa mig och laga stora middagar, utan bara "så nu var det tre timmar sedan jag åt så nu måste jag trycka i min en macka åtminstånde" och det har faktiskt fungerat.
Jag har bestraffat mig själv med olika metoder, exempelvis om jag inte ätit ordentligt under dagen så kan jag inte dra och träna eller gymma på kvällen. Då kommer jag ju försvinna om något!

Jag har fått väldigt mycket stöd också i detta. En av de två involverade personerna ringde häromdagen och frågade om jag tyckte om hembakat bröd och kakor. Klart jag gör! Hon ställde sig och bakade detta åt mig.

Nu har jag kommit ifatt min förgående vikt med 2 kilo. Det går trögt att gå upp i vikt, går mycket fortare att rasa i vikt för min del. Fortfarande finns det vissa dagar då jag inte alls är hungrig eller intresserad av att äta något, men då har jag istället stenkoll på att jag får i mig vätska och vitaminer. Proviva och hallonkräm förtär jag som ett slags drivningsmedel varannan timma just dessa dagar. Och som sagt, ingen träning utan mat. Jag håller stenhårt på detta.

Efter januari när allt blåsigt över så kommer luften vara lättare att andas igen. Det bästa är att jag inte ligger på marken och försöker få luft, utan mina vänner står och hjälper mig hålla lustgasen. Mer och mer så släpper behovet av att vara beroende av denna lustgas.

Mina vänner är underbara och alla innehar de olika egenskaper som gör att jag dras till de.









KUL: Note till min kusin


Nu hoppas jag att du är nöjd med mig. Att jag faktiskt bloggar litta.


Jag är trots allt din Decibelskling och kärleken är villkorslös.









KUL: Karl Pilkington


Honom kan ni väl inte missat? Såg häromdagen att hans resor nu ska gå på TV som en dokumentärserie. Jag har ju kikat på honom i flera flera månader redan. Ligger ofta på kvällen innan jag ska sova och lyssnar på ett klipp där Karl och de andra två grabbarna sitter och diskuterar olika fenomen och ämnen.

Karl Pilkington är en person som kan uppfattas som väldigt seg och lite naiv, men mycket av det han säger är ärligt och han visar ändå att han funderat på saker och ting. Hans två vänner gör bara narr av honom, men han märker ju inte det, eller bryr sig, så konversationen blir bara mer och mer rolig.




Har ni inte lyssnat på deras program eller sett serien så gör det! Väldigt underhållande och inget stort behov av koncentration behövs när man har igång något av det!



COMMENTS: Fördel att babbla




"Vet du vad som är en stor fördel med dig *mitt namn*? Att det

aldrig är tyst eller blir ointressant att umgås med dig"





- ny klasskompis. Han bara sa detta ur tomma intet en dag.







RSS 2.0