KUL: Tvillingar skapar ett eget språk


Ett kul klipp jag fick av min syster. Två små 1,5 år gamla tvillingbarn står och "snackar" med varandra i köket. Ganska lustigt för min tvilling och jag har nästintill ett liknande klipp på oss när vi var i samma ålder. Vi står på vår balkong i Halmstad i vårt första hus med stora blöjrumpor och "snackar" med varandra.

Men det frågade faktiskt min svenska och historia lärare min syster och mig när vi gick på gymnasiet. Han sa att enäggstvillingar skapar ett eget språk mellan varandra, både verbalt och mentalt. När han pratade om det så stannade han upp och det var väl då han kom på att han har ju två enäggstvillingar i klassen han föreläste just då för. Han frågade min syster och mig om vad vi ansåg om saken.

Visst stämmer det. Vi berättade en hel del exempel och vår lärare blev mäkta imponerad av att få ta del av det han läst om for real och inte bara genom text.





KUL: Fullkornspasta


Jag är ingen mästare i köket. Inte för att jag är dålig på att laga mat för det är jag faktiskt inte om jag intresserar mig för det, men när det kommer till att ha tålamod med vissa matgrejer så tappar jag lusten.

I och med sambon och jag valt att äta mer sunt så har vi bland annat köpt hem fullkornspasta istället för vanlig. Verkligen helt perfekt för mig! Man kan verkligen inte överkoka fullkornspasta! Jag misslyckas därmed aldrig!

Kan beskriva mer om min aktuella kost och vad för skillnader jag gjort i mina matrutiner och rätter i ett senare inlägg.



 

 

 


COOKIE: "och jag som ogillar choklad"






Enligt min väninna och hälsorpomotare så är mörk choklad nyttigt. Choklad och kakao innehåller näringsämnen som förebygger allvarliga sjukdomar. Mörk choklad förbättrar cirkulationen, förebygger hjärt- och kärlsjukdomar och innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler. Därmed har jag köpt hem massor av mörk choklad. Blir man godissugen så tar man en bit choklad istället och vips så är suget borta OCH man fick i sig något som är bra för en också och inte bara kasst.
Jag har köpt hem naturell mör choklad samt den med pecannöt och havssalt. Super nice!




TALK: Imorgon när kriget kom


Ännu fler filmer baserade på bokserier! Såg just en trailer om det. Ganska sent på i och med filmen i fråga hade premiär i somras i Australien.





Minns att jag läste denna bokserie när jag fortfarande gick på högstadiet. Jag tyckte de var bra då, men är faktiskt lite skeptisk över om jag kommer finna filmen vara av samma kvalitet. Kan kanske ha och göra med att man utvecklats och förändrats.
Anser dock fortfarande att bokserien av John Marsden är läsvärd! Intressant, idérik, sorglig men framförallt spännande om man tycker om historier där man får ta del av hur människor löser konkreta problem när kaos uppstår i miljön runt omkring. Böckerna handlar om ett kompisgäng vars by och land hamnar i en krigszon och dessa ungdomar blir utan sina familjer. En efter en så skalas ju kompisgänget av. Sjunde och sista boken så är det bara huvudrollsinnehavaren Ellie kvar. De andra har fallit bort av olika anledningar. Vissa dör, andra blir tillfångna tagna och så vidare.
Om jag inte minns helt fel så finns det en bokserie med bara just Ellie också.

Det jobbiga i böckerna är att man får ta del av hur djur skadas och dödas på grund av kriget. Jag klarar verkligen inte sådant. Minns att när jag såg Gran Torino med några vänner så grät jag i massor i slutet och sa "Men vem ska ta hand om Daisy?". Daisy var hunden som lämnades kvar efter att dennes matte dött en naturlig död, men så sköts hussen ihjäl. Grannen tog hand om Daisy, men det måste vara hemskt att som hund inte begripa att ens pappa inte kommer komma tillbaka. Måste vara fruktansvärt. Det är därför jag aldrig någonsin tänker titta på filmen Hachiko. Nej jag mår så jäkla dåligt av att ens tänka på det.





TALK: "Tagit mitt förnuft till fånga"


Jag tänker inte läsa sommarkurser till sommaren.


Jag har fastanställning och får därmed fem veckors betald semester. Har jag inte fått sen jag slutade gymnasiet i och med man varit vikarie över somrarna. Nu så är jag inte den traditionella "studenten" längre som pluggar hela året och som sen måste jobba hela sommaren. Jag har en tillsvidare anställning som jag tänker utnyttja till att göra platt intet - i alla fall inget jobb- eller skolrelaterat. En vän sa till mig "Ah det där kallas för att man blivit vuxen". Jag har i alla fall tagit mitt eget förnuft till fånga denna gång. Mycket stolt över mig själv.




TALK: The land of painted caves


Den sjättedelen De målade grottornas land av Jean M. Auels bokserie har kommit!! Redan när Akademibokhandeln öppnade i tisdags 29/3 så stod jag där redo. Fler än jag önskade köpa den boken så vi stod allihop och bildade en så kallad intressegrupp som det heter inom socialpsykologin (det finns olika former av grupper).

 

Jag började så klart att läsa direkt när jag kom ut ur butiken. Hann dock bara läsa i ungefär en timma då jag sedan skulle träffa min syo på en av skolorna jag går på.

 

Så, vad är detta nu för en bok som jag är så besatt vid, kan man fråga sig. Jag beskrev väldigt kort i ett tidigare inlägg där jag jämför en annan bokserie med denna serien. Som sagt så får man genom böckerna följa cromanyon kvinnan Ayla genom hennes liv på istiden. Efter vulkanutbrott när hon var väldigt liten så försvinner hela hennes by. Därefter hittar neandertalare henne och en av de tar hand om henne där hon sedan får växa upp. Av olika anledningar förvisas hon senare och drar då ut på andra äventyr och möter tillslut "sina egna". En av de har hon hårdporr ihop med (ja dessa böcker utelämnar inga detaljer kan jag meddela!) men som hon klart håller sig till. Ayla är lång och blond och väldigt vacker. Hos neandertalarna ansågs hon var extremt ful. Genom böckerna får man ta del av istidens historia. Hur människorna levde, djuren, jakt, redskap, kulturer med mera. Ayla är den första som fostrar en lejonunge, ett stoföl samt en vargunge. Hästen och vargen följer henne senare genom alla böckerna. Detta är en "stor" grej för de hon möter som alltid bara jagat dessa djur, men som nu får möjlighet att nyttja djuren istället. Ayla är dessutom medicinkvinna och talar mycket om totems och handar. Hennes totem är ett manligt totem: grottlejonet.

 

  • The Clan of the Cave Bear (1980; "Grottbjörnens folk")
  • The Valley of Horses (1982; "Hästarnas dal")
  • The Mammoth Hunters (1985; "Mammutjägarna")
  • The Plains of Passage (1990; "Stäppvandringen")
  • The Shelters of Stone (2002; "Nionde grottan")

 

Första boken finns faktiskt som film! Givetvis är det den ariska Daryl Hannah som spelar Ayla i filmen. Jag tycker faktiskt att filmen utgör ett bra komplement till första boken, men som med alla filmer så har de klart skalat av vissa detaljer, men faktiskt inte många viktiga scenrion.

 

 

Jag älskar verkligen dessa böcker. Började läsa andra bokdelen när jag var fjorton år då vi var i vårt sommarhus på Hasslö en sommar. Minns att andra bokens första mening var "Hon var död". Sitter med den nu i min famn och läser samma mening som jag läste då. Fick veta av min pappa att detta var andra boken och att första boken hade vi hemma, likaså tredje boken. Minns att jag ihop med Ebbselon låg och läste ur just de delar där Ayla och Jondalar hade sina väl detaljerade sexscener. Ebbselon upplevde jag vara fascinerad, medan jag var mest nyfiken. Fjärde boken köpte jag så snart jag var klar med de tre förgående. Sen fick man inte vänta så värst länge ändå på den femto boken, men efter att ha läst den fick man fan vänta länge! Till nu.

Nu ska jag läsa vidare. Kommit 150 sidor in i boken bara. Boken är på 669 sidor.

 

 

 


BARN: Vackra konversationer


Nu i helgen som var körde jag hem till en väninna och hennes lilla familj för att umgås och äta våfflor. Uppskattar verkligen att spendera tid med henne och hennes livsmiljö. Hon bor med sin sambo i ett jättefint hus, i en jätteskön natur med skoh, sjöar, åkrar ochändå tar det bara några fåtal minuter att ta sig till en större stad. Helt perfekt enligt mig.

Det jag fortfarande många gånger var dag kommer tillbaka till att tänka på var den otroligt fina dialog som min väninna förde med sin son. För att vara en liten pojke på bara två år så har han en väldig förmåga till att minnas saker som skett för flera timmar sedan. Den konversation jag stt och fick ta del av att uppleva var att min väninna frågade sin son om hur det var på dagis. Vilka han lekt med. Vad han lekt för något. Inte att han skulle räkna upp alla han minns utan min väninna frågade honom om "hon" eller "han" var där och om han hade lekt med bilarna och så vidare. När min väninna frågade "Var Alice där idag?" så stannade denna otroligt söta lilla tvåring upp och tänkte en stund innan han svarade. Detta var verkligen för mighelt fantastiskt att se. En tvååring som sitter och tänker tillbaka för att minnas om flickan Alice var på dagiset tidigare idag när han var där. Man såg verkligen att han försökte minnas för att sedan ge sin mamma ett ärligt svar. Min väninna hjälpte honom i hans tankeprocess, men lät honom ändå kämpa en del själv, utan att han egentligen fick göra en väldig kraft ansträgning.

Jag sitter faktiskt och både ler och får tårar i ögonen när jag tänker på detta scenario. Jag är verkligen så himla imponerad av min väninnas förmåga till att vägleda och stötta sitt barn genom hans kognetiva utveckling. Hon gör det dessutom på en lagom nivå för honom, det märktes så väl. Att sen se honom när han försökte minnas och att han verkligen gillade att ha den här konverstionen med sin mamma var också verkligen fantastiskt att beskåda. Den traditionella barnrollen där barnet ses som en mindre berikande del i en konversation är absolut inte att tänka på i min väninnas familj. Hennes son är fullt delaktig och vill också vara det. Konversationen sker på en balanserad nivå och som sagt, min väninna förhåller sig så väl till sin tvååring som i sin tur är mer än väl utvecklad kognitivt för att vara just bara två år.




KUL: WoWlirare köper även lösfittor



Gud som jag skrattade åt detta!
Måste vara ett skämt for real!




KUL: Pissemiss som tycker om att bli klappad


Pissemiss som tycker om att bli klappad ^^




TALK: Want vs. need


Det är så stor skillnad. Att nyttja eller utnyttjas.

Jag uppskattar inte motpoler, men här försöker jag genom att framföra svart och vitt att det är en stor skillnad på diverse förhållanden.
Exempelvis: när jag ligger med andra män (och kvinnor) så är det för att jag vill ha dem, inte för att jag behöver dem. Så stor skillnad på att ha ett behov av de framför att ha ett begär.





I want them, but you need them.




För många behöver andra för att finnas. Jag finns utan att jag måste ha någon jämte mig för att jag ska stå upp. Jag kan stå upp helt själv. Desperata personer har funnits och finns i min närvaro som ständigt måste ha någon som håller dennes hand för annars klarar man inte av vardagen. Somliga tycker jag väldigt synd om, medan andra ser jag faktiskt mest ner på över att de är så egocentriska. Även de som utnyttjar är hemska, det är de som är värst enligt mig. Behov av att ta hand om någon - där tycker jag synd om personen. Behov av att bli omhändertagen - där tycker jag att man är en lågt medveten och icke mentaliserande individ. Hatar det.

Två exempel från mitt liv:
I ett så kallat förhållande jag haft så var min motpart en sådan person som hade behov av att bli omhändertagen för att ens orka med sin vardag. Att utnyttja sin motpart. Jag finner det så äckligt. Ingen jag har kontakt med idag.
En annan person i mitt liv lever i en relation där hon inte vet något annat än just att ta hand om sin motpart, då detta har hon fått göra hela sitt liv gällande andra personer. Mig har hon aldrig behövt ta hand om. Jag ser till att hon får vila och att hon får ta plats.






KUL: Löfte om Tip


Härmed lovar jag Hoppe om att jag ska se till att infinna mig på nästa show av Tip The Velvet.








TALK: Nyårslöftet - belöning


I en del av mina nyårslöften så framför jag att jag måste belöna mig själv. Ett av dessa missions är att gå på SPA. Detta gör jag ganska regelbundet, det vill säga när jag vill. Det är verkligen underbart att ligga där och bli ompysslad. Jag brukar boka in fotmassage, ryggmassage, ansiktsmassage och hårbotten massage.

Numera brukar jag också boka in ansiktsbehandling också. Sist fick jag prova en ansiktsmask som skulle dra ut all skit som jag hade i ansiktets porer bland annat. Detta gör att jag ser lite märklig ut på många ställen i ansiktet, men detta kommer vara borta på söndag. Tack och lov i och med jag har en photosession då som inriktar sig på beauty make up. Därmed kommer ansiktet vara i centrum.

 

Jag är så stolt över mig själv att jag faktiskt gör det jag vill göra utanför jobb och skola. Det är inte meningen att man ska bara plugga och jobba om vart annat. Detta bevisar jag verkligen denna helg! Kunde visat detta tidigare, men av olika anledningar befann jag mig i ett döttläge förra året. Jag tog mig ur det helt själv och jag ville det också. Jag fick även stöd av vänner för detta. Så skönt att inte ens behöva känna en enda känsla inför förra året. Det är något som funnits, men inget jag lägger vikt vid eller engagerar mig att minnas. Däremot minns jag allt underbart som startade detta år och jag har så mycket att se fram emot! Vlir så himla uppåt av att tänka på det! Helt fantastiskt!

 

 

 


KUL: Våffeldagen


Ledig helt från skola och jobb nu i tre dagar med start idag! Säkert därför jag är piggelin så early. För mig var det likadant när man var liten. Skulle man till skolan var man supertrött, men var det helg så gick man upp himla tidigt och var superpigg och alert.
En gång så gick jag upp för att gå till skolan och var supertrött, men så kom mamma och sa att det var studiedag så jag blev jätteglad och kände att jag kunde ligga kvar i sängen - men jag låg där i typ 10 minuter och sen var jag superpigg. Klockan sju på morgonen. Antar att glädjehormonerna håller en vaken!

Våffeldagen idag! Ska äta våfflor all day long. Hela helgen har bokats upp med träning, umgängen, photosession och ärenden så kanske till och med kan förtära våfflor imorgon och på söndag också!

 

 


TALK: Ridning


Jag är very into ridning idags läget. Började ju rida som liten, men som med allt annat så fann man nya fritidsintressen för var termin så ridningen höll lite mer än en termin bara.

Inte förrän under gymnasiet hoppade jag upp på en hästrygg igen och det var så himla underbart! En väninna till mig som lever i Skåne på en stor gård med sin sambo och alla miljoner djur var den personen som jag var ute och red med den gången. Det går verkligen inte att beskriva. Sitta där på hästryggen och känna denna stora varelse och alla dess muskler under sig. Man vet att man sitter på ett så magnefikt och starkt djur, men man är ändå inte rädd utan så himla trygg. Man rider genom skog, på landsvägar, genom tysta tider och pratiga sådana.

Har en hel del vänner som har ridintressen och hästar så I´m once again lucky! Dels min superväninna nere i Skåne, sen har jag ännu en nyfunnen väninna på Gotland - som dessutom arbetar med hästar som hästmassör och hästpsykologi - men så har jag också närmre vänner där jag bor som både har hästar och som rider.


 

Min väninna på Gotland är jag väldigt säker på att hon kan hjälpa mig med min dolda osäkerhet inför att bemöta hästar som inte vill som man själv vill. Jag har väldig respekt för dessa muskelvarelser, men jag vet också mina egna gränser. Min väninna litar jag på!

 

 

 


TALK: Angel Sanctuary



Alla är med; Gud, Lucifer - ingen Jesus utan en ny messias som önskas plockas upp igen. En organisk ängel och en icke organisk. Den ena anses vara god även då hon försökte ta ifrån Gud Hans makt. Andra ängeln är sedd som ond, men jag anser honom vara magnefik. Den "goda" ängeln tar sig an en vanlig killes kropp på jorden. Denna kille har i sin tur en kärleksrelation till sin yngre syster som är mer lik en romans.
Kort men väldigt innehållsrik OVA animeserie. Allt är vackert erotiskt. Jag älskar änglar.



Det häftigaste är att änglarna bär tre vingar istället för två.
Det är så jag anser också att det ska vara nämligen!


Homosexualitet förnimmas, men som är menat som
något annat. Änglar är som sagt inte människor.




Angel Sanctuary OVA ep 1 part 1







TALK: För forskare


Jag vet inte om jag tidigare nämnt detta, men min C-uppsats fick ju ganska stor uppmärksamhet på en av  institutionerna jag pluggar vid (fick högsta betyg woho!) och som resultat för detta så använde tre forskare min uppsats som grund för ett debattinlägg.

Nu har jag fått veta att det organisationen SFSA - Socialarbetare för Social Aktion har anammat detta och ska ha stormöte om detta som jag till en början startat.

Helt sjuk tanke. Att jag puttat igång en frågeställning som sedan blev en "verklighet" för många och som påverkat folk, som fått de att reagera.



Jag är en av de individer som man kan kalla för "en otrolig människa" sa min superstolta handledare.





TALK: City of Angels


Otroligt vacker. Älskar allt som har med änglar att göra. Hur han rör
vid henne, hur hon känner honom röra vid henne. Så himla vackert.


Angel Sanctuary: "Neither men nor gods, they are angels".






Edit: Och soundtracket är to die for! Älskat den låten i säkert 8 år!
Iris - Goo Goo Dolls








KUL: Cat Fight Club


Deras regler och looks is to die for. Massa heta tjejer med attityd.


Cat Fight Club






COOKIE: Less is more


Ska ha grannen över på lite frukost. Bara en enkel sådan för vi ska orka bege oss ut på långpromenix med min hund om en timma.

Enkel, men ändå själsligt kvalitativ frukost för mig är exempelvis mannagrynsgröt med kanel och äppelmos samt blåbärsscones (gjort på blåbärsyoghurt) med björnbärsmarmelad och en skål med naturgodis (olika nötter främst). Grannen dricker gärna kaffe, men det fick han asa med sig själv. Jag håller mig till mitt Rooibos Äventyr te.

Min sambo plockade med sig båda kamerorna när han reste iväg under helgen så no pics. Sorry.


Bilder från nätet istället!

 



BARN: Folsyra


För oss som vill bli gravida och/eller planerar en graviditet. Antar att ni undrar, för min del gäller det det sistnämnda. Man är ju i perfekt ålder för att verkligen bli pregnant så folsyra behövs nog inte som hjälp på traven så sätt, men för att lyckas med en av mina nyårslöften för 2011 så är detta ett schysst kosttillskott!







COOKIE: Sen Fettisdag


Fikade med en vän igår. Han köpte två semlor till oss. Var.
Fick asa med mig den ena hem, tro det eller ej om mig!




TALK: Tecknat goes advanced


Just sett I am number four med lite vänner at my place med lite hemmagjord pannacotta som en av mina vänner asat med sig. Jag föredrog pannacottan och sällskapet betydligt mer än filmen i fråga. Nu kanske du som läser tycker det är bra märkligt att jag nu sett denna film som ska ha premiär i 25 mars, men ja vad ska jag säga. Jag väljer att inte besvara denna frågeställning i skrift då säkerligen många kan räkna ut svaret. Kontakter är alltid bra att ha!




Anyway, filmen var inget vidare. Så himla tråkigt att boken är så bra och inlevelsefull och så kommer denna smörja och gör samma tabbar som filmen Eragon gjorde - nämligen att man speedat upp hela filmen för att få plats med allt från boken. En relation som tar ett tag att bygga upp går på två dagar till att bli extremt djup till exempel. Värsta är att det blir ju en tvåa också, om det inte blir som med Eragon att den är så kass att man väljer att inte göra en tvåa.



Nästa film jag sitter och är förväntasfull vid är Thor.






Om det är något jag uppskattar så är det tecknade heroes som goes real och med en seriös anda. Ska se senaste avsnittet av Young Justice nu bara för det.

 

 

 

 


BRÖST: "Breasts to die for"






Enligt en väninna är mina bröst to die for.





TALK: Beslutsångest


Vilken institutions Masterprogram ska jag välja? Alla tre kan ge mig det jag önskar.















KUL: Chefrens pyramid


Ett matematiskt spel som vi spelade när vi gick på högstadiet. Då var det skit häftigt och nästan lite otäckt. Speciellt när Chefren själv säger sitt namn och den otänka theme songen.

Chefrens pyramid.







KUL: Fängslande spel


Lirar inte jätteintensivt. Level 10 so far.




MUSIK: Bee Gees - You win again


Så här känner jag att jag behandlat dig.



I couldn't figure why you couldn't give me what everybody needs
I shouldn't let you kick me when I'm down, my baby
I find out everybody know that you've been using me
I'm surprised you let me stay around you
One day I'm gonna lift the cover and look inside your heart
We gotta level before we go and tear this love apart

Oh baby I shake you from now on
I'm gonna break down your defenses
One by one
I'm gonna hit you from all sides
Lay your fortress open wide
Nobody stops this body from taking you

You better beware, I swear
I'm gonna be there one day when you fall
I could never let you cast aside
The greatest love of all

There's no fight you can't fight
This battle of love with me
You win again
So little time
We do nothing but compete
There's no life on earth
No other could see me through
You win again
Some never try
But if anybody can, we can
And I'll be, I'll be following you



Jag är så glad att du finns vid min sida och att du alltid funnits där, nära och långt ifrån.



KUL: Jag ska också söka till Big Brother


Ja obviously kan ju verkligen alla det.


Anna Berg borde varit med. Lite vett i allt ovettigt.


Ta en kik på Anna Bergs presentation för Big Bother 2011.





COMMENTS: Behöver input pga duschen


"Vad bra att du finns tillgänglig igen, jag tror att jag kommer

behöva din input till något jag funderade på i duschen igår"




- en kan-inte-vara-utan-dig-en-dag vän





TALK: A mistake by me


Jag är bra korkad alltså. Ni vet att jga i tidigare inlägg fömedlat att det finns tjejer som är min väninnors egna vänninor som av olika anledningar har behov av att bestämma över vår gemensamma väninnas vänskapskrets och hur mycket som man får umgås med var person etcetera.

Jag har själv varit en person som jag beskrivit. Inte en sådan hemsk och egocentrisk person som mina väninnors väninnor, utan som väninnorna till mig som jag beskrivit - den positionen befinner jag mig själv i just nu.

Gud så blind jag varit!

Du är en av mina närmsta väninnor. Vi lever inte på samma plats i Sverige, men bara för det är vi inte distansierade mellan varandra. Du är jätteviktig för mig och ingen ska lägga sig i vår relation.




TALK: Meatless Monday


Ja, läs rubriken till detta inlägg. Det stämmer helt korrekt nämligen. Jag ska äta vegetariskt en gång i veckan.
En av mina väninnor, som också ger mig råd och tips angående kost, är vegeterian så mina influenser av hennes matlagning har jag påverkats av.

Jag hittade något som kallas för Meatless Monday i Metro för någon dag sedan så jag sökte efter detta på Google. Man äter alltså vegeteriskt en gång i veckan! Då tydligen på måndagen i varje vecka. Jag kommer dock äta vegetariskt när jag känner för det.

Idag gjorde sambon någon carbonara grej med sojakorv. Smakar exakt samma som vanlig korv. Quornfärs smakar likadant som vanlig köttfärs. Linssoppa är något av det bästa jag vet tillsammans med nybakat bröd med vitlöksmör.

Blir nog ganska lätt att äta vegetariskt en gång i veckan.




TALK: When I say so.


You do what you want,
but only if I want to of course.

It is nice to have you here,
but the best part is that I decide when.

When you are "older" you will understand that it is enough when I say so.





TALK: Kära Tepa,


Jag vet ju att du läser min blogg så därmed ville jag bara förmedla att allt är bra med mig. Dock har det hänt massor. Jag har bland annat bytt nummer och mailadresser av en anledning du vet det basala kring, men det kommer mera. Sen har problem stadgats one by one, men inget som varit problem angående mig så sätt egentligen, men för ting och personer runt omkring mig.

Det mesta är bra i alla fall! Skolan är bra, förfrågan om en ny sidoutbildning har uppdagats och jag är projektledare inför ett ärende, relevanta personer i fråga runt mig börjar stabiliseras, mitt sexliv är fucking awesome (både med mig själv och andra), jag lever ut känslor kring mina vänner och vägrar anpassa mig utan att jag får något åter och så vidare.

Jag ringer dig väldigt mer än gärna på onsdag efter jobbet!

Jag litar på att du "sköter" dig.


(Hård lång) Kram!




TALK: "That hurts. Please don´t move"


“That hurts. Please dont´move.”
I´m just not use to receiving him yet. It still hurts when he is inside of me. Everytime he is inside of me a sharp pain goes through my body. By moving slowly I´m trying to get use to having him inside of me.


“You can move more now, if you want to.”
When he is moving inside of me it still hurts quite a bit, however it´s getting less painful by every move.


“You are deep inside of me”
When he is penetrating me, all muscles in my body are responding to this uncomfortable sensation.


“It´s hurting too much. Can we please stop?”
I didn´t manage it. I failed. I´m weak.




Hentai: The Prince´s choice




COMMENTS: Nattlig dialog


A: Är vi inte fina Guggsi?

G: Jo det är ni verkligen.

A: Ah det säger du bara.

Jag:
Du ljuger Guggsi!

A:
Du kan inte med att säga nej.

G: Amen då skiter vi i detta. Vi går hem och knullar.

Jag: Så du menar att vi ser ut som horor?





COMMENTS: En snabb fråga mitt i diskussionen



"Vänta vänta. Innan vi fortsätter. Jag måste fråga. Får jag kyssa dig?"




-
söt fråga från söt person




MUSIK: Cue - Crazy


Till TeTe.



You gotta be kiddin'
This is unbelievable
Don't make me curious
Leave me alone
The message is hidden
It's inconceivable
Let's get serious
What's going on?

Hey! Hey! You make things difficult
You make it hard livin' on

I'm going crazy
Livin' this way
I'm giving all my life to you
Maybe I'm crazy
But I'm going insane
I shouldn't love you like I do

I must have been screaming
That was unintentional
I do apologize
For the way I feel
So tell me I'm dreaming
cause I'm a bit conventional
Don't psychologize
It's no big deal

Come on! Come on!  Don't make things difficult
Don't make it hard livin' on

Don't take this personal
We're in too deep
Maybe the cure is
Worse than the diseace

I shouldn't love you like I do
I shouldn't love you but I do



KUL: Kontakt med gamla vänner


På senaste tiden, typ tre månader bakåt har jag fått en hel del intresse mail från gamla vänner från förr som vill ses och faktiskt ta del av ens liv. Allt från högstadievänner, vänner från byn jag väste upp i, gymnasievänner från klassen eller någon av parallellklasserna, före detta arbetskollegor och så vidare. Antar att min facebook profil lyfter upp mig till en hös intressenivå - det är oftast genom facebook som folket tar kontakt.
Genom detta har jag fått en ny kontakt med en hel de av gamla vänner. Några har jag träffat och alla kommer jag träffa igen, medan andra har vi lagt in datum för att ses. Vissa har även flyttat hit till samma stad som jag så därav har deras intresse också uppkommit.

Helt otroligt att man varit så bunden som jag var under förra terminen och nu är man liksom fri och öppen för verkligheten.

Idag kommer det ner en gammal gymnasievän som jobbar som systemvetare uppåt landet. Skit kul verkligen att få ha hit honom på en visit över helgen!





KUL: Kollegan sover med pissemissbebisar








TALK: Hur hinner man?


Så imponerad av en av mina väninnor. Att hon orkar med så mycket på bara en dag, utan att kvällen har kommit än.

Träffade mina grupparbets kamrater i morse kl 9.00 vi satt och planerade vårt projektarbete inför kommande vecka. Sprang ifrån efter en och en halv timme för att träna. Körde 30 min spinning för första gången) och sen 45 min styrketag core. Var helt slut och super svettig efteråt och det kändes så sjukt härligt att ha kört båda passen. Sprang till baka till skolan, tryckte i mig min lunchlåda och gick sen till lektionsalen för gå på ett seminare.

taget från hennes egen blogg, 2011-03-03


Helt makalöst vilken energi. Nog för att jag visste att hon hade energi, jag känner henne trots allt, men att hon utnyttjar den så väl och att hon orkar är helt otroligt!
Det är förresten hon som guidar mig igenom god och hälsosam daglig kost!




TALK: Spara numret för tusan


En väninna och jag talades vid igår. Hon nämnde då något som hon irriterade sig över: att vissa personer inte sparar hennes mobilnummer vid smskontakter eller dylikt. Det som då hänt är att när hon sen smsar så får hon sms åter där det står "Vem är du?". Jag kan väl anse att detta är respektlöst, om det är en person som man ändå har en form av vag regelbunden kontakt med. Detta gällde tydligen en klasskamrat fast som läser just nu en annan inriktning. Först min väninna helt och hållet när hon beskriver sin irritation. Jag tycker det är som sagt respektlöst, men också nonchalant. Spara nummer hädan efter. Herre Gud så svårt kan det väl inte vara.

Min väninna bad om råd och jag svarade bara att jag hade gett fan i att höra av mig till personen och skulle det bli några frågeställningar från personen ifråga i efter hand så var ärlig med hur du upplever det, om det är av så stor betydelse för dig.




TALK: Black Swan - sjuk film eller en vanesak


För någon vecka sedan så såg min syster och några av hennes vänner på filmen Black Swan. Sällskapet hade svårt att många gånger hänga med i vad som var real och vad som var endast för Nina (Natalie Portman) var real så min syster ringde och bad mig närvara för att ge förklaringar. Utan att avslöja för mycket av min utbildning och yrke så kan jag meddela att mitt huvudämne är psykologi med inriktning mot socialpsykologi och personlighetspsykologi.
I och med denna önskan så deltog jag under detta filmtittande. Det jag då märkte var att jag tänkte per automatik på psykisk ohälsa. Det är uppenbart i filmen att Nina innehar detta, men vissa scener förstod jag hur resterande sällskap inte hängde med. De upplevde henne vara sjuk och att filmen ibland var rörig, men det är väl kanske också meningen. Nästan lite som filmen Inception. Man vet inte när det är verklighetsförankrat eller när det är Ninas medvetande över verkligheten man ser.

Nina är balettdansös på otroligt hög nivå och har enorma krav på sig själv. Hon strävar efter att vara perfekt och hatar de som hon upplever vara bättre än vad hon är. Hon fokuserar lätt vid små saker som för henne blir stora saker. Detta leder till misstänksamhet och vanföreställningar. Främst råder detta på grund av stress, press och fysisk påverkan vilket leder till hennes djupa och allvarliga hallucinationer. Hon är så pass medveten ändå att hon inte kan klassas befinna sig vara i en psykos, men hon trampar på gränsen många gånger upplever jag det som.
Nina hallucinerar näst intill konstant och ändå är hon stabil i den "riktiga" verkligheten. Fram till slutet då det vill säga. När det kommer till hallucinationer så har hon både syn- och hörselhallucinationer, men även det tredje och mest ovanliga utan att ha tagit droger: känselhallucinationer. Jag har upplevt de först nämnda, men aldrig den tredje. De som aktivt drogar lever i riskzonen för att uppleva det, men även psykotiska människor kan uppleva det. Även om filmen målat ut Ninas känselhallucinationer så vackert med alla fjädrar utöver armarna etcetera så sitter jag som yrkesprofessionell och vet hur hemskt det är att känna något som bara en själv kan känna och ingen annan ens kan se eller höra.






Diskuterade detta med en yrkeskollega. Yrkeskollega innefattar att vi har liknande utbildning, men vi jobbar inte på samma arbetsplats. Vi jämförde med Inception, Jeanne d´Arc (Milla Jovovich) och även den nya filmen The King´s speech (såg den häromdagen, som för övrigt är riktigt riktigt bra).

Annat fall så anser jag att Black Swan är en otroligt vacker och givande film - på många olika plan. Otroligt också vad vacker och stark kropp Natalie Portman har. När hon dansar som Black Swan så är hon som allra vackrast!

Jag ska faktiskt se baletten Svansjön i Göteborg detta år! Jag älskar teater och musikaler och så vidare. Man fångas på ett helt annat sätt om man blir liksom en indirekt deltagare. Underbart.




TALK: Vädjan


Om jag själv inte tar upp detta så var vänliga att sluta maila mig eller kommentera det för mig. Ingen visar någon sympati för Ebbselon, vilket är för mig tragiskt. Ni som inte känner henne eller har träffat henne anser jag bör inte ens tala om henne, medan ni som känner henne ber jag att ni i så fall respekterar mina känslor inför detta trauma. Det är inte roligt att få skadeglada och hånfulla mail och kommentarer om en person som för mig betytt massor under 16 års tid.

Jag pratar med ytterst få noga utvalda människor om detta, men främst pratar jag med Ebbselon om det. Er relation till henne har jag inte med att göra och önskar heller inte ta del av den. Vad jag anser om händelsen är för närvarande inte relevant anser jag då det är Ebbselons mående jag värnar om främst ihop med hennes familj.

Man får gärna maila mig angående mina känslor kring saken, men inte konkret förnedra Ebbselon och tro att jag upplever samma. Då känner ni inte mig.

Detta är jobbigt för fler än de båda direkt drabbade. Vi nära anhöriga drabbas också. Försök visa hänsyn i fortsättningen.






TALK: Storstäda

Vad händer när sambon, hunden och jag ska storstäda?



- Sambon går ner med fel påsar till källaren så vi hade soporna i källaren och gamla grejer på uteplatsen.

- Min hund finner ett obehag inför dammsugaren och måste gå bakom mina fötter när dammsugaren är igång.

- Jag papercuttar mig själv. Twice. Efter två timmar hade jag fortfarande ont, men när jag satte på plåster så var allt det onda över.

- Istället för att tvätta/diska/annat med vissa köksredskap så valde vi att kassta skiten för att istället inhandla nytt.

- Min hund vill gärna fightas med moppen när den svishar fram och tillbaka på golvet.

- Sambon bonkar kuddar med mattpiskan i takt med musik. Bonkandet förstärker bas och trummor i musiken. Ganska underhållande.

- Man dricker mycket saft. Det är bra att få i sig vätska!

- Sambons metod är att samla ihop all sin skit till en hög och stoppa ner i en låda under sängen. Jag väljer att ställa alla grejer tillbaka på sin plats.




Vi är väldigt duktiga på att samarbeta när vi städar, även om jag slänger ett extra öga åt sambons håll så jag vet att han gör rätt. Lite pedant är jag nog allt.
Så himla tacksamt att ha och göra med någon som kan och förstår innebörden av att städa. Något som är oattraktivt är när man inte städar alls och knappt kan det för att därefter låta föräldern göra jobbet, även om man inte lever hemma längre. Två av mina ex pojkvänner lever så bland annat. Det vanligaste är ändå att kvinnan måste tjata på mannen - till och med i dag då vi ska vara så anti tradionella könsmönster.
Näe, man ska städa och tvätta själv när man är enligt svensk lag vuxen och lever i ett eget hem utanför föräldrarnas hem.

Dock funderar jag på att införskaffa mig ett hembiträde. Jag har sällan tid till att städa så det hade varit en schysst lösning kanske. Har ändå en hund, en sambo och jag själv och vi alla är ute i naturen varje dag på olika håll så det kan bli smutsigt hemma hos oss ganska fort. Jag får skapa mig tid! Ska nog be Ebbselon om lite råd om städplanering. Önskar göra det själv trots allt.




COMMENTS: Underhållande blogg


"Måste också passa på att gratulera till en väldigt underhållande

blogg. Började läsa lite igår och har nu svårt att sluta"




- väninna och modellkollega, feb -11





KUL: Charlie bit me


Min väninna Cakan aka. Lady Sarin underhöll mig med intressant musik idag under fotosessionen.


Charlie bit me - slow remix




KUL: The one who saves the day


Blev just utnämnd till.




RSS 2.0