TALK: Städning är ett skönt klipp från vardagen

Det blev fest här hemma i natt. Bastu, öl, häng, tacos, musik, dricka och för mig Jungeldricka. Inte så illa stökigt heller faktiskt nu när jag ser på lägenheten idag. Ska städa vilket fall, nu när man har lite tid över. Jag är kanske en av få som uppskattar att städa. Blir ett avbrott mitt i allt som finns i vardagen. Pumpa lite Skrillex ur högtalarna, vandra runt i linne och hipsters med ansiktsmask, ta sig en sväng på polen och givetvis städa och allt vad detta innebär. Mycket trevligt anser jag!
Har lovat att eventuellt vara modell i några bands musikvideor framöver. Lillasyster, Hardcore Superstar och Mustasch om jag ska uttrycka mig mer konkret. Se om tid finnes för detta och om jag finner det vara så pass attraktivt. De ville ha, vad de anser vara, snygga rockiga tjejer med tattueringar etcetera så jag får känna mig smickrad över att man efterfrågas.
Efter städningen ska jag lira nya Batman Arkham Asylum på XBOXen. Tur man är klar med tentorna så de bara kan lämnas in sen. Oftast en fördel att vara klar tidigare än deadline så behöver man så kan man ändra lite i dokumenten, eller i mitt fall där jag också ska ha gjort en powerpoint på min fördjupning.

Min favorit till höger. Ebbas till vänster.

Förtärdes det ganska stort av när vi var nere i hennes hus i somras!

 

 

Btw, jag är mindre nöjd med Catwomans utformning. Kanske hade för höga subjektiva förväntningar.

 

 


OUTFIT: Älsklingsfärg? Genomskinligt!


Nu kan jag äntligen säga det och verkligen ha konkreta bevis för det!




Tänk vad kul man kan ha med latex!




Borde jag beställa eller?




COMMENTS: Samtal med mig



"Det är något av det roligaste, trevligaste, konstigaste och  mest givande

som finns! Att prata med dig! Och jag har saknat det så jävla mycket!"




- en vän till mig då han återvände från
USA och alla tusen golfturneringar






TALK: Födelsedagspresent åt min tvilling





TALK: Plugghelg of Doom

Ibland är det svårt att komma igång och plugga. Syftar då främst till tentaplugg. Tror det är ganska många som automatiskt blir mer intresserade av att göra annat - exempelvis stor städa, rensa gaderoberna, organisera i källaren och så vidare.

Jag för min del utför gärna dessa ovannämnda, men idag har jag fått dille på att testa diverse outfits. Provar gamla, provar nya, hottar upp gamla, spelar hög musik av Skrillex och äter godis. Jag ska exakt klockan 18 fortsätta pluggandet dock. Min tentagrupp förväntar sig att alla ska ha gjort sin del av vårt gemensamma arbete till tisdag.

Ett tips i alla fall när det kommer till dagar som bara består av plugg: Gör upp ett tidsschema som ska innefatta pluggtid, pauser, belöningar (godis, promenader exempelvis) och mat. Jag märker själv att jag är kass på att äta ordentligt när jag pluggar intensivt. Bler mest godis faktiskt.

Så lustigt. Jag skulle skriva en salstenta och valde att inte ta med mig något specifikt. Detta nämnde jag för en person som sa att det var riktigt kasst och att det är jätteviktigt att man tar med sig främst mörkchoklad för det har han alltid med sig. Man tänker tydligen bättre och kan koncentrera sig och därmed klara tentan. Nu kommer vi till det lustiga. Det roliga är att jag får främst högsta betyg VG på mina tentor, medan personen ifråga oftast fick UK på sina, vilket han också fem minuter innan diskussionen om vad man ska asa med sig till tentan för något att förtära tagit upp. Jag sa det till honom. Blev inte så mycket mer snack om saken.

Jag har tre tentor som ska in. En hemtenta, en individuell tenta som ska skrivas utefter en kollektiv grupptenta. Ett, två, tre tentor.





TALK: Bröstcancer



Jag tänker på dig. Jag hoppas du försöker vara stark. Och orkar du inte vara det är det okej att inte vara det också.




Så himla overkligt för mig fortfarande att jag ändå har/har haft en del vänner som drabbats av cancer. Bara en har avlidit på grund av det dock! Så det ska inte du heller göra! Vi promenerar i Skatås snart!




TALK: Within Temptation - och du


För nästan 7 år sedan var jag på KB i Malmö och såg Within Temptation med min före detta pojkvän och några vänner. Du var också där. Du berättade i skolan att du skulle vara där och det var du. Jag stod bredvid dig på vänster sida under hela konserten. Det var väl då som vi för första gången sågs och talades vid utanför skolan? Efter det så fortsatte ju vår relation bara åt det mer och mer djupa, anser jag. År efter år. Nästintill var dag. Gick det fler än två dagar utan så kände man att det saknades, våra konversationer - både lätta och djupa. De flesta väldigt väldigt roliga och intressanta!

Nu ska Within Temptation spela igen. Göteborg, Trädgårn, 26 oktober. Jag tänkte på dig då. Vi har inte talats vid sen kvällen hemma hos dig och vi drack tre koppar te. Det var nästan två månader sedan nu. Jag hade velat dra på konserten med dig, men jag vet att du inte hade kommit upp hit. Inte på grund av mig, det vet jag. Du ogillar att ens fara till Malmö.

Hon brukar alltid bära så vackra klänningar!

What have you done.

Stand my ground.

Frozen.

Memories.

Angels.

The howling.

The swanSong. - lyssnar på denna hela tiden.

Ice Queen. - en klassiker. Minns den så väl från gymnasietiden.

 

Nu ska jag i alla fall dra på konserten. Med andra, utan dig. Det känns ändå bra för jag älskar Within Temptation. Men jag älskar dig också.

Läste härom dagen att Anna Ternheim ska spela i Sverige nästa år. Du frågade mig för några år sedan om jag ville följa med dig och se henne spela. På grund av skola, så som jag minns det, så kunde jag inte fara neråt till Lund och få höra henne live med dig, men du berättade att hon var mycket bra live. Nu hade jag velat fråga dig istället, men jag låter bli.

 

Vi har inte talats vid på två månader. Du skulle höra av dig på tisdagen, men det gjorde du inte.

Finaste låten av Anna Ternheim.

 

 


KUL: Sol, bad och oroliga föräldrar


Ännu en av mina vänner trevar ut i TV. Inte en vän som jag brukar hänga med, men som dyker upp på vissa queer klubbar man drar på. Blir att man umgås med ett visst gäng var gång med bland annat honom i. Ytterst få killar dansar och ännu färre dansar bra. Andreas är väldigt aktiv och dansar väldigt bra så det är en nice person att ha och göra med på dansgolvet!

Men alltså, vara med i TV serien Sol, bad och oroliga föräldrar kanske inte var så jätteball ändå. Men han är kul! Hoppas att du hade kul också! Vet att du har humorn!

Andreas York



TALK: Ute i det kalla mitt i natten


Att vara ute och gå sådär mitt i natten, eller för all del tidig morgon, just denna årstid på året när det börjar bli lite ruggigt kallt och man ser frost på marken - det är supermysigt och lite spännandekusligt. Speciellt om man hör en uggla längre bort och följer efter ljudet för att sedan se om man får sig en glimt av den - fast man egentligen inte vågar ha med den att göra. Superunderbart!! Annars är det helt tyst. Ingen trafik, inga människor, inget. bara ens egna andetag och kall luft från munnen.







BRÖST: Olika varianter


Jajemen! Ta en kik på alla sorters boobs man kan tänka sig via denna länk. Alla storlekar, former, utseende, färg etcetera.

Börjar allt tycka att små bröst är betydligt mycket vackrare än stora. Små bröst håller sig där de ska sitta dessutom, vilket obviously inte naturligt stora bröst gör.




TALK: Jag saknar dig, jag saknar dig!


Tidigare idag tog jag mod till mig och såg filmen Jag saknar dig. Klart jag som själv har en enäggstvilling önskar få ta del av andra som också har en identisk tvilling och hur livet är för dessa. Men just denna film har jag varit lite emot att se av den enkla anledningen som jag snart ska beskriva.



Cilla och Tina är enäggstvillingar och fjorton år gamla. De lever samma liv med samma familj och samma skola. Ändå är de helt olika. Cilla är positiv och energisk med massor av projekt medan Tina fokuserar mer på smink, pojkar och rn populär identitet.
Först får man följa de båda flickorna genom deras vardag och upplevelser. Man får lära känna de. Helt plötsligt lite innan halva filmens längd så omkommer Cilla i en bilolycka. Cilla dör direkt på plats. Tina blir lämnad ensam kvar. och det är där filmen sedan fortsätter - hur lever man vidare.

Hösten 1990 fick författaren ett brev från Kinna Gieth, som då var fjorton år. Hon började med att berätta att hon hade läst författarens bok Alltid den där Anette! tillsammans med sin tvillingsyster Jenny och att de hade blivit så väldigt tagna av den del av berättelsen som handlar om tvillingarna och hur till slut Anettes tvillingsyster dör. Kinna och Jenny hade pratat om det där, om det omöjliga att leva vidare om den andra dog och så hände precis denna omöjliga sak några veckor senare - Jenny omkom i en trafikolycka. 
Ett halvår efter olyckan skrev Kinna till författaren och frågade om han kunde tänka sig att tillsammans med henne skriva en bok om dem båda, Kinna och Jenny, om döden som kom och om hur livet måste fortsätta för den som blir kvar, fast man inte kan. Kinna ville hedra sin förlorade syster på något sätt.

Filmens mening och handling var mycket bra tycker jag. Det var svårt att se igenom hela filmen för den var så extremt sorglig och även om inga tydliga känslor riktigt kom fram i filmen så upplevde jag känslor själv i de tankar och reflektioner jag skapade. Jag mådde väldigt dåligt under filmens gång, även om jag inte uppskattade själva skådespeleriet. Jag kunde relatera så många känslor och affektioner så filmen var ändå värd att se för mig. "Ta tjuren vid hornen" i regel. Känslor av att bli lämnad är något som förföljt mig sedan väldigt tidig barndom och för mig något väldigt smärtsamt och plågande.

Denna känsla av övergivenhet, av att bli kvar ensam utan den andra, tänker jag borde gälla för fler än enäggstvillingar. Syskon, väldigt goda vänner, partners och så vidare kan också uppleva denna känsla av att förlora en del av sig själv när någon väldigt nära går bort.
Men blir man kvar ensam? Alla runt omkring en bör förhoppningsvis utgöra en grund för att man inte ska bli ensam. För flera år sedan kände jag själv att jag inte var hel utan min tvilling, men det är något som jag fått arbeta på så att jag är en egen person och inte har ett konkret behov av min tvilling så sätt. Man blir inte ensam, men man blir utan den som går bort. Inte för att det låter mycket bättre men det känns mer korrekt uttryckt.
Mer olyckligt är det om man mister någon som fortfarande lever, exempelvis vänner eller partner. Av olika anledningar kan man bli lämnad av både vänner och partners mot sin vilja.
Fasar själv för den dag som min lille pojke (hunden) måste gå vidare. Om jag inte dör genom en olycka eller anatomiska förändringar så kommer han gå bort före mig - och jag bli bli kvar, fast inte ensam men utan honom.

Intressant att de båda skådespelarna har varsin likadan tatuering på varsin vad. Dessutom spegelvänt. Precis som min egen enäggstvilling och jag har! Inte samma placering på kroppen i och för sig, men tanken och handlingen är densamma!

Filmen känns bekant med Astrid Lindgrens saga Allra käraste syster som i sin tur handlar om två enäggstvillingar varav den ena lever i den verkliga världen och den andra i ett slags paradis som den första tvillingen besöker. också sorglig dock då tvillingen i Paradiset en dag berättar att hon ska dö.



Intressant att se särbehandlingen mellan de båda tvillingarna i Jag saknar dig som främst utförs av pappan i filmen. Det är något som jag själv upplevt genom åren av både familj, vänner och släktingar. Det är hårt verkligen.

Hade varit intressant att veta hur min egen tvilling reflekterar över filmen och handlingen.

 


TÄNKVÄRT: Fick mig att förstå mig på det hela lite mer






TÄNKVÄRT: Walking away just to be followed









KUL: Kvinnor upplevs som svåra...



... och män som simpla.








TÄNKVÄRT: Det handlar om...












KUL: Åter en ny serie






COMMENTS: Äcklige Cyklisten for a b-day gift



Jag: Jag har redan beställt din födelsedagspresent!

Min syster: Jaha. Berätta vad.

Jag: Nej, men jag kan ge en ledtråd?

Min syster: Ja gör det!

Jag: Du tycker inte om den. Och det är en han.

Min syster: Är det den Äcklige Cyklisten?

Jag: .... japps.










Min syster: Då får han bo i gaderoben.

Jag: Nej men han får ju stå framme på golvet!

Min syster: Ja okej, men då får han vända sig om så han inte glor.





OUTFIT: Efter modeshowen...


...så införskaffade jag mig en hel del grejer!



Nithängslen som jag bar på modeshowen bland annat.



Extra höga pumps. Inpirerad av pinup.





"Strumpor"
As coola!!





De ser söta ut, men saken är den att dessa trosor har öppen
gren. Man slipper därmed ta av sig de vid speciella stunder.







Enkla fram till, men baksidan är allt utom enkel.





RSS 2.0