TALK: "Gud vad jag är hungrig"



"Du det har jag inte hört dig säga på år och dag!"


Jag äter filmjölk med äppelmos till frukost idag. Ingen mer än jag uppskattar detta.
Började med att vi fick åstadkomma någon slags frukost på hemkunskapen i åttonde klass på högstadiet (många år sedan, jisses). Då var det bland annat filmjölk med äppelmos som vår lärare sa var en utmärkt mix.

Det visade sig att det bara var jag som uppskattade detta och i dagsläget verkar detta heller inte förändrats.

Det är jättegott och jag blir glad av det.

Mail och sms är också saker som jag uppskattar. Har fått ett mail och ett sms från två personer som betyder jättemycket för mig. Jag hoppas kunna besvara de idag om jag lyckas skärpa till mig.

Kanel? Kanske fungerar också?




KUL: Min syster har blivit kärring




"Jag är så jäkla dragkänslig nuförtiden. Jag vaknar snuvig varje morgon"


- min enäggstvilling HT 2010





TALK: Intressant tanke..





"Sometimes I wish I were an angel.


But there is danger in the air,
trying so hard to give you a scare"







TALK: Vad vill kroppen tala om för dig?


Ni som känner mig vet kanske att jag har väldigt svårt för att uttrycka egna känslor. Sätta ord och begrepp på andras känslor det är för mig simplare. Nu i alla fall så har jag sovit väldigt lite i natt så jag tänkte att jag skulle asa med mig energidryck till seminariumet i skolan och det blev tydligen lite för mycket av den varan. Nu sitter jag och är super speedad tre timmar senare.
Jag har i alla fall kommit fram till, än så länge, fyra olika kroppskänslor som jag har. Kanske något du som läser också kan känna igen.



Lycka.                                                                                         Speedad, förväntansfull - just nu


Ångest.                                                                                       Kåt, upphetsad





KUL: Rök ur skorstenen




I det lilla huset med skorsten vill jag bo. Bo där med mig? Vi får en guldfisk som vår No 1 neighbor.





TALK: The Stoning of Soraya M och I am Dina

Fruktansvärda filmer båda två enligt mig, på sina sätt. Därför har jag också sett de några gånger vardera. Vet inte varför jag nu tar upp de i detta inlägg, men det är ju bara att skit i att läsa skräpet om man inte har intresse helt enkelt.

Filmen The Stoning of Soraya M handlar om en by där alla invånare genom byns egna lagar och sociala konformitet som jag vill påstå stenar en kvinna - en mamma, vän, fru och anhörig - till döds. Anledningen är att hennes man önskar gifta sig med en yngre version så han tillsammans med de ledande männen i byn gör upp en plan på hur de ska lyckas övertyga om att Soraya som kvinnan heter ska få dödstraffet. Tydligen är det dessutom så att om man blir anklagad för något i din byn så måste man motbevisa detta - inte tvärtom att de som anklagar måste lägga fram bevis som står bakom deras anklagan. 
Just att se Sorayas kamp, hennes lugn inför detta och hennes lidande är för mig väldigt stort, även om det är en skådespelerska bara. Filmen börjar med att en av hennes anhöriga samlar ihop hennes benrester på stranden där man dumpat hennes kropp efter avrättningen och vildhundarna har tagit allt som fanns av värde för de under natten. Kvinnorna fick inte begrava henne.
Detta är en film som för mig inger tankar - tankar om det relevanta som sker konkret framför ens ögon på TV skärmen, men även abstrakt någon helt annanstans i skallen om helt andra saker, som man ändå lyckas koppla på något sätt.







Filmen I am Dina är bara helt underbar! Också en film liksom den ovan beskrivna som för mig inger tankar som leder en på helt märkliga områden, oftast.
En liten flicka anklagas vara orsaken till att hennes mamma dör och får leva med den synen av sin far under sin uppväxt. Efter olyckan blir Dina väldigt skadad mentalt. Hon hallucinerar och ibland upplever jag henne vara ganska autistisk. Hon lever definitivt efter sina lagar och sin värld, men hon är som en form av kvinnlig Robin Hood som skyddar de som är svagare som t.ex. betjänterna som kan råka ut för diverse saker.
Det är svårt att beskriva, men att följa Dina är som att följa sig själv en hel del. Har talat en hel del med någon om just tankar och känslor då jag verkligen inte kan uttrycka mig något vidare verbalt och sällan fysiskt heller. I skrift upplever jag mig dock vara bra!




Vill man göra mig imponerad så vill man se denna film med mig! Än så länge har
bara två av mina mest speciella-på-sitt-sätt-vänner sett denna med mig.


Måste informera om att filmen är otroligt sensuell och porrigt vacker många gånger.






TALK: Första gångens bekräftelse




"Du har verkligen ansträngt dig *namn*. Det har du verkligen gjort och det är en bit kvar, men en tillgång för just dig är att du analyserar, reflekterar och tänker. Det är en stor tillgång i både dina emotionella processer och tankeprocesser"


- min terapeut sen tre år tillbaka, HT 2010




TALK: Maybe that's what happens when a tornado meets a volcano






Vad som än händer är du min tornado och jag din vulkan.











TALK: Fortsättning på JAG-satser diskussionen


Sitter över Skype och diskuterar nackdelarna med den överdrivna användningen av JAG-satser med en släkting till mig som numera lever i Spanien sen hon blev pensionär. Hon och jag har samma intresse kring diverse inriktningar inom psykologin, sociologin, kommunikation, konfliktkunskap med mera så jag finner äntligen  ro kring att kunna tillsammans med en person som jag upplever infinner sig på samma kunskaps- och intressenivå som jag, diskutera, analysera och reflektera över saker och ting.
Ibland har jag svårt att uttrycka det jag tänker, och känner, i ord och oftast kan det ta år innan jag lyckas, men med min släktings hjälp kom jag en bra bit på vägen.

Igår skrev jag ju om hur JAG-satser kan övernyttjas. Se inlägget här.

Att omvandla JAG-satser till MIG-satser innebär att man inte förstått kommunikationsmetoden eller att man helt enkelt inte är tillräckligt medveten eller mogen för att hantera metoden.
Man har med andra ord fastnat på perspektivet som är riktat mot sig själv och inte överhuvudtaget på sin motpart eller på den konflikt som infinner sig mellan parterna.
En positiv hantering av metoden som med största sannolikhet kan nå förebyggande nivåer eller förhindra konflikt är att använda JAG-sats MEN med ett DIG-tänk som bakgrund. Helst ett OSS efterhand som konflikten trappas ner för att på visa sin motpart att man förstår denne och att man önskar själv bli förstådd.

Som tidigare förmedlat i ett tidigare inlägg så uppskattar jag mitt relativt nyinköpta linne mer och mer. En master i kommunikation OCH socialpsykologi kanske vore på sin plats om jag orkar!




KUL: Citronfromage


En skypekonversation sådär på kvällskvisten:


I: Vet du vad jag äter nu?

E: Nä, berätta för mig snälla.

I: Citronfromage.

E: Men fan ta dig!

I: Fast jag har inte i mjölk utan jag brukar ta vatten istället.

E: Va? Vad är det för fel på dig?

I: Jamen har man mjölk blir det så mäktigt att äta så
om man tar vatten istället kan man äta längre och mer.

E: Amen hahahaha! Du är ju störd!




TALK: JAG-satser är inte detsamma som medvetenhet alla gånger


Ni som känner mig vet ju hur mycket jag uppskattar JAG-satser framför DU-satser vid förebyggande dialoger innan diverse konfliktsituationer uppstår. JAG-satser innefattar hur det är för mig när just denna för mig negativa situation med dess händelser uppstår. Förmedla sina emotionella tankar, uttrycka önskemål framför krav samt inte förneka motpartens valmöjligheter och inte heller sätta etikett eller spekulera kring motpartens uppsåt och baktankar.  DU-satser är JAG-satsernas motsats.

Bevisligen så kan man överdriva detta, som med allt annat, så att det blir ett helt fokus på JAG istället för OSS - vår kommunikation, vår relation, vår konflikt. Man kan hamna i en spiral där motparten nyttjar JAG-satser på ett "felaktigt" sätt där man överdriver hela meningen med metoden och önskar att motparten bara ska lyda och lyssna på en själv - utan att man själv lyssnar till motparten. På så vis blir det en slags DU-sats, fast utan direkt attackerande utan istället indirekt via att man beskriver sitt mående genom att bland annat spekulera om motparten under tystnad och bara ser till sitt eget behov utan att kolla av motpartens tankar.



Her shadow stays in the shape of the man's desire.
Man trycks tillbaka av någon annan.



MUSIK: Jennifer Rush - The Power Of Love

The whispers in the morning
Of lovers sleeping tight
Are rolling by like thunder now
As I look in your eyes
I hold on to your body
And feel each move you make
Your voice is warm and tender
A love that I could not forsake

Lost is how i'm feelin' Lying in your arms When the world outside's to much to take That all ends when i'm with you
Even though there may be times It seems I'm far away But never wonder where I am 'Cause I am always by your side

We're heading for something Somewhere I've never been Sometimes I am frightened But I'm ready to learn ´Bout the power of love The sound of your heart beating Made it clear suddenly The feeling that I can't go on Is light years away 'Cause I'm your lady And you are my man Whenever you reach for me I'm gonna do all that I can






KUL: Horeri enligt min bror

En konversation jag hade idag med en av mina bröder:


I: Jamen du vet vad jag jobbar med?

S: På bordell.

I: Nej men!

S: På horhus..?

I: Nej men va fan ge dig!

S: PÅ GATAN???

I: Fuck you.




KUL: King´s Quest VII: The Princeless Bride

Mitt favorit spel när jag är sjuk. Minns när vi köpte Windows 95 för.. ja för 15 år sedan typ så fick vi det spelet med. Jag har älskat det sen dess! Jag kan alla repliker och alla banor och alla extra stuff man kan ha för sig.
Min ena bror hade reagerat då min syster hade sagt en massa repliker innan karaktärerna i spelet hade yttrat sig. "men orfta!" hade han vrålat och kunde inte begripa varför man kan allt utantill. Då menar jag också ALLT!


 

Jag spelar detta spel än idag faktiskt. Som till exempel just nu.

 

 


BARN: Pedofili

Ja, jag känner mig nästan som en ibland.
Det bor en hel del barnfamiljer här i området jag bor och utanför min lägenhet så finns det en lekplats där barn i alla åldrar brukar leka ibland. Jag kan då gå ut och sätta mig på min uteplats, eller ännu närmre på en bänk, och se på medan barnen leker. Det är för mig en härlig stund och gör mig lugn och förväntansfull.

Nej, jag är inte gravid.

En av mina grannar har två barn: en flicka som är 2 år och en pojke som är 1 år. Hon är ute och leker med de varje dag. Det är något av det mest underbara som jag anser mig kan sitta i min soffa och titta ut genom fönstret och spana in. Sådant tålamod min granne har med de! Nu leker ju barnen väldigt fint, men att göra samma sak dag ut och dag in med de små och de byter kläder minst tre gånger om dagen också. Aldrig har jag sett henne skrika eller skälla, eller sucka eller vara oengagerad utan ständigt vaksam och idel att lyssna och ge barnen den uppmärksamhet de har behov av och önskar.
Jag frågade min mamma om hur jobbigt det måste ha varit att ha fyra ungar på samma gång, men hon menade på att det var ju bara att gilla läget. Ville barnen leka med lego då var det bara till att sätta sig och göra det under de timmar som barnen ville leka.

Jag tror inte att jag kommer bli, som jag anser, lika duktig. Men jag vet att jag kommer försöka göra mitt bästa för mina barn.



TALK: Survival of the blond ones

Ganska ofta känner jag att de blondiner som existerar idag har ett slags övertag över andra med resterande färgmöjligheter på håret. Dels är ju blont hår en trendig färg, det är typiskt svenskt, Hitler hade kallat det ariskt, de flesta sagoprinsessor får blont hår och så vidare.

Men om man ser till filmen Snow White: the fairest of them all så är ju Snövit som känt ljushyad så som snö, har röda läppar som en ros och har svart hår som ebenholts. Hennes styvmor, drottningen, är blond. I filmen så får Snövit ett övertag över denna blonda drottning då hon själv ses som den vackraste av de alla med sitt svarta hår.

 

Nu kan det i och för sig vara så att det har med hårfärgen att göra alla gånger, men ändå så anser jag att fenomenet är av vikt. I alla fall för mig.

Ändå är min naturliga hårfärg blond. Idag är jag brunett genom färgning på kemiskt vis.

 

 


TALK: Stalkers

Ett stort issue jag upplever i stort sett varje dag är på grund avalla dessa människor som går promenader när jag är ute med min hund och likaså när jag är ute på stan eller kör bil, men även när jag sitter still på en buss eller vagn.

Till att börja med vill jag gå in på detta med sociala normer och osynliga regler. I Sverige har vi ju bland annat en diskurs och bestämmelser kring hur man ska uppföra sig. Bland annat i detta ingår det att man ska ha respekt för andra individers intima zoner. Nu snackar vi inte om bröst och häck etc utan om att man inte ska stirra, sitta för nära, sätta sig bredvid någon stranger när det finns tomma parplatser, störa folk som lyssnar på sin mp3 med mera. Dessa osynliga regler har på något sätt suddats ut eller så möter jag ständigt idioter. Eller så är jag en kanske.

Mitt problem är i alla fall att när jag är ute och går med min hund så kan folk som går lika snabbt som jag gå bredvid mig på stigen fast på andra sidan. JAG HATAR DET! Min första tanke är att de jävlas med mig och att de inte respekterar mig eller behandlar mig som luft. Om två främlingar hamnar bredvid varandra på en gångbana så får man fan antingen sakta ner eller gå fortare, anser jag. Det samma gäller när man är ute på stan och man råkar kliva av samma vagn och ska åt samma place - sakta ner eller gå om.

Jag känner mig jagad ärligt talat. Det är en av mina många issues, men detta upplever jag varje dag. Till och med då telefonen ringer så är det första jag tänker "Vem fan är det nu som ska (för)störa mig??" och sen när man ser vem det är så lugnar man sig direkt. Ingen av de som har mitt nummer vet jag skulle önska att jävlas med mig och att det skulle vara anledningen till att de ringer.

Ett exempel som nog alla tjejer har varit med om är killar som frågar en om hur mycket klockan är. Oftast brukar jag ignorera de i och med jag har mp3ns musik i öronen och tycker att de får skylla sig själva om de inte kan räkna ut att 1 + 1 = 2 det vill säga headset + öron = hör fan inte vad du säger/vill vara ifred i sin lilla värld. I alla fall så var det en kille som frågade mig detta för några år sedan. Jag synade honom uppifrån och ner och sa "Kolla din mobil, bara ett tips". Idioten hade headset i ena örat som ledde ner till hans ficka där en mobiltelefon stack upp. Grattis.


Lovers! Don´t hunt me down!



Ännu en kategori!


Mest av respekt för personer som ogillar att läsa om min biologiska klocka.


KUL: - "We need to talk"

- "Don´t say that. When women say that everything goes black and I wake up surrounded by body parts."



- True Blood, season 3 episode 5








Edit: Bilden ovan är inte alls sexig, men konceptet är intressant.
True Blood season 3 liknar Twilight sagan mer och mer för vart avsnitt. Me don´t like.






RSS 2.0