KUL: Afrikas alla länder


Var ute på stan med en väninna förra veckan och käkade sushi och fikade. Målet var att hitta ett perfekt duschdraperi åt mig. Fann ett med världskartan på i lite söta färger. "Nu kan du ligga i badet och lära dig alla länder som finns i Afrika" sa min väninna.






TALK: Ta hand om min mamma


Var på min famors begravning i mitten av januari. Valde i sista sekund att följa med min storebror dit. Vi var de enda från vår pappas sida av barnbarnen som dök upp.
Min chans att skapa en bättre relation till min storebror som jag aldrig växte upp med tog jag verkligen och engagerade mig stort i. Så himla roligt! Han kör dessutom lika snabbt som jag. Han har fått fler fortkörningsböter än jag, men han är å andra sidan 7 år äldre så jag har tid på mig att slå honom.

Inte träffat släkten på min pappas sida på 8 år. Ni må tro att folk glodde när jag steg in i kyrkan - sist av alla dessutom. Lilla jag som helt plötsligt vuxit upp och blivit en vuxen kvinna. Stiligt klädd var jag också. Minsann valt min outfit med omsorg. Inget för icke passande så att säga, men fortfarande min stil. Höga klackar och inte skymt av att dölja mina tatueringar.

Väldigt många av farmor och farfars vänner och grannar pratade med mig efteråt och ville veta så mycket om mitt liv. Blev jätterörd. "Du skrev mitt namn på min veranda när du var liten och jag har kvar det" sa en av grannarna vid namn Härta. Så himla sött! Lovade att jag skulle komma hem till henne i sommar och gunga på den gungan i hennes trädgård som mina syskon och jag gungade massor på.

En hel del frågade efter min mamma. Det blev jag väldigt förvånad över. Då min pappa och mamma skilde sig så kapades all kontakt på studs. Nu helt plötsligt så saknade man henne och trodde verkligen på fullaste allvar att hon skulle närvara på begravningen. Alla sa att min farmor haft min mamma som förebild då farmor tyckte att min mamma var en så stark kvinna som tog hand om sina barn, skötte hushållet perfekt, jobbade deltid och stod ut med min pappa.
Glad att jag berättade detta för henne efteråt. För henne blev det en bekräftelse. Tog bara 8 år att klämma fram.

Därför köpte jag och en av mina yngre bröder en ny platt-TV och micro åt henne! Ringde min bror och bara klämde fram att jag lekt med tanken. Så han fick uppdraget att köra och inhandla grejerna och jag betalade. Klart jag ringde mamma innan min bror hunnit komma hem med grejerna och talade om att nu ska hon allt få sig en surprise. Gud vad nyfiken hon blev. När min bror sen började packa ut grejerna ur bilen så ringde mamma mig på direkten och skrek av förtjusning. Då blir man glad, att man kan göra något. "Man kan ju stoppa in USB i den med så jag kan se på alla mina serier istället för att se de på datorn!" hojtade hon. Kan inte varit lätt att leva som hon har gjort. Nu är det dags att hennes barn tar hand om henne när hon fått stå ut med så himla mycket i över 20 år.

Måste bara få mamma att sluta titta på TVn och istället titta på TV.




KUL: Kärlekshandling


Vad är en äkta kärlekshandling enligt mig?



- När man är för full och måste spy men inte kan få upp det själv. Då kör väninnan ner sina fingrar i halsen på en så man lyckas få upp allt.


- När man ligger i sängen på morgonen och fortfarande är för trött för att stiga upp och ens kusin kommer in och ger en sin tandborste med tandkräm på.


- När man som en överraskning skickar från USA två stora påsar med mitt favorit godis Skittles - som inte går att få tag på i Sverige.




TALK: En punkt av nyårslöftet avklarat redan!


Jag flyttar om två dagar! Fick ett förstahandskontrakt på en stor tvåa ganska nära stan. Bara två hållplatser ifrån om jag ska vara mer specifik så jag slipper bo mitt i "smeten" så att säga, men det tar mig ändå bara tre minuter att hamna på central mark.

Känns så himla underbart! Nu bor jag ju i en studentlägenhet, som jag visserligen verkligen trivts i men jag kan inte bo i en studentlägenhet hur länge som helst. Jag kan bo i den jag har nu i tre år till (man får bo i studentlägenhet i sex år plus fyra år om man doktorerar) men som sagt - jag ville komma vidare.

Håller på att packa för fullt hemma. Fast det går fruktansvärt trögt. Mer intressant att fila naglarna än att packa. Jag har lyckats rensa massor samtidigt bland mina grejer. Skänkt fem ICA kassar med massa kläder som jag aldrig använder eller tröttnat på till Myrorna. Dessutom har jag varit nere i källaren och slängt allt som allt två säckar med grejer som jag inte nu kan begripa varför jag sparat. På detta fick jag möjlighet att rensa i alla skåp och lådor och även där fått slängt massor. Känns riktigt upplyftande att ha gjort sig av med massa bråte som man aldrig kommer använda eller ha på sig.

Petat ut en massa nya saker på IKEA som jag ska inhandla så snart jag flyttat. Funderar på att ta min kusin i handen och fara dit när hon kommer upp till mig nästa vecka. Då ska vi dessutom måla om!
Måla om har jag redan börjat pyssla med förresten! Från att först ha ett vitt nattduksbord så sandpapprade jag ner den och målade om den till svart. Sen ska jag borra massa hål i skåpsdörren på den och trä igenom ett rosa band så att bordet liknar en snörd korsett. Porrig detalj till mitt kommande porriga sovrum! Mitt sovrum kommer gå i svart och mörk lila. Tänker inte låta mina "leksaker" ligga gömda heller. Snarare fult synliga på väggarna. Ska sätta in speglar med på ena väggen så att man kan se sig själv in action. Grrrr...

Varje rum kommer ha ett tema. Eller ja tre rum finns där: kök, vardagsrum och sovrum.
Sovrummet - porrigt.
Vardagsrummet - stiligt high tech (beställt massa nya tekniska prylar).
Köket - mysigt och hemtrevligt.
Badrummet får jag inte glömma dock. Badrummet ska vara så öppet som möjligt med ljusa färger. Jag får dessutom badkar! Jag älskar badkar!

Åh vad jag är nöjd med min aktuella livsexistens på alla tänkbara områden i mitt liv!





RSS 2.0