OUTFIT: Virkat. Visande.



Denna borde bli min min min. Hade klätt mig lika väl som på henne.





COMMENTS: Jag och ungdomsärenden



"Är det något du ska ta dig an *mitt namn* så är det ju främst ungdomsärenden. Det tror jag att du hade varit som allra bäst på. Du klarar ju av att leva i det där lite ´unga´, men ändå finnas kvar i vuxenvärlden och många gånger är det ju det som ungdomar behöver stöd med"



- Sofia Åkerman häromdagen vid ett samtal
blandat om ungdomsproblematik och rättspsyk






KUL: Biopremiärer


Varför jag går på så många biopremiärer, har folk frågat mig några gånger nu. Tre anledningar:

1. Jag har tillgång till SFs Bio guldkort så jag får möjlighet till att se alla förhandsvisningar samt köpa biljetter innan de säljs till allmänheten.

2. Vill jag se en film vill jag oftast se den meddetsamma på stört. Därav faller premiärer in ganska naturligt (och logiskt) då det är första dagen en film visas (ibland ser man filmer illegalt en månad innan premiären).

3. Denna sommar har det gått, går och kommer att gå massor av, vad jag anser vara, bra filmer som jag önskat/önskar se.







KNOWN FRIENDS: Sofia Åkerman


Nu har jag börjat skriva om några vänner till mig som sagt som varit synliga utanför min egen krets så att säga och då får jag ju klart fortsätta.

I detta inlägg ska jag beskriva en väninna till mig som kallas Fia av sina närmsta. Det som gör att jag kan presentera henne här i min mer anonyma blogg är för att hon gjort sig synlig och hörd vid mängder av tillfällen i Norden - detta på grund av hennes ätstörningar och självdestruktiva beteende som hon utvecklade i tidig ålder. Dock är hon inte som sådan som hon känns igen av mig.


Vill hålla min hund anonym som också var med på bilden.

Jag vill inte sitta och beskriva saker om henne som man ändå kan läsa på hennes hemsida utan jag vill beskriva henne så som jag valt att beskriva de andra av mina vänner som Sverige med flera känner till.

Hur jag lärde känna Fia var egentligen genom en icke planerad händelse. Jag hade gjort slut med ett gammalt ex som fortfarande inte kunde släppa taget. Han snodde min MSN helt plötsligt och ändrade lösenordet. Vår gemensamma vän och mästare på datorer tänkte jag skulle rädda situationen så jag ringde hem till honom, och då var det hans storasyster Fia som svarade. "Nej han sover, men jag kan väcka honom om du vill?" sa hon och lät superlycklig. Sen babblade vi loss i telefonen där har det fortsatt.

Fia är en väldigt intelligent, kompetent, social, human, djurvänlig, och för mig uppiggande person att ha och göra med. Jag trivs väldigt bra i hennes sällskap och hon kan sätta sig in i mina berättelser om mitt jobb och utbildningsområden på ett sätt som gör att jag känner att hon vill lära sig och hon är intresserad och glad för min skull. Hon är så lätt att ha och göra med och hon liksom skiner upp när hon säger "Hej!".
Hon har utmärkts många gånger av sina sönder skurna armar av bekanta åt oss båda - inget som jag "såg" när vi började umgås. Inte heller att hon hade sond eller att hon var på väg in i ett kändisskap några månader senare. År 2003 tog vi en bild på oss. Nu förra sommaren tog vi en ny. Vi har definitivt vuxit.

Fia har alltid ritat så fantastiskt! För snart tio år sedan ritade hon en bild jag än idag har kvar och älskar. Hon målar och ritar och till och med fotograferar så fruktansvärt bra!




Hon kan också göra dockor! Fantastiska bebisar i naturlig storlek har hon gjort. Två av de första hon gjort har jag suttit och klätt på i hennes säng då mäklaren kom in och trodde jag satt med två riktiga bebisar. När jag sedan sa att det är bara två dockor så blev mäklaren jätteförvånad.

Fia är otroligt bra på detaljer. Allt blir verkligen helt perfekt, anser jag. Både i hennes bilder och hennes arbete och studier.

Idag bokas Fia ofta in för att föreläsa om främst självskadebeteenden och om hur hon lyckats ta sig ur detta fast hon levt i det i runt tio år. Hon har ännu en ny bok på intåg som kommer ut i mitten av november. Hennes brinnande intresse och engagemang för sina intresseområden är så motiverande att uppleva. Hon kan ju så mycket om sina ämnen - både genom utbildning och erfarenheter.

Tredje boken kommer i november.

 

Jag har ju i ett tidigare inlägg beskrivit lite om Fias första bok Zebraflickan. Jag har ju lyckats med att se till så att denna bok nyttjas som relevant kurslitteratur på vissa kurser där jag gick mina universitetsutbildningar.

Inte bara skrivande, ritande och föreläsande pysslar Fia med i dagsläget. Hon studerar faktiskt på Juridicum i Lund och har valt att inrikta sig på humanjuridik. Helt otroligt. Talade med henne nyligen på telefon och fick veta att hon satt högsta betyg på terminen som just fått avklarad. Jag är inte förvånad, men hon ska definitivt ha stora gratulationer för sin prestation! Sådan fantastisk människa. Hon har överlevt en mängd orättvisa saker som man kan bli så förbannad över.

Våra likheter är att vi båda har valt en linje i våra liv som handlar om det vi fått erfara. Med detta i ryggsäcken så kan vi utveckla, förändra eller skapa förbättringar kring de områden. Utbildning är bra, erfarenheter är nästan ännu bättre - i alla fall inom hennes område respektive mitt.

Fia är idag något stort och jag tror hon definitivt kommer bli större. Hon har redan gett en massor till psykiatrin och jag tror hon kommer ge betydligt mycket mer av sig själv och sina kunskaper i framtiden.

 

 

 


TALK: Undermedvetna och det obeskrivliga - andar


För någon vecka sedan drömde jag om att jag träffade en död person. Han är död i verkligheten, men han kom åter i min dröm och miljön i drömmen var liksom "normal" så att säga. Det var folk omkring oss, men som inte gav oss någon särskild attention. Han presenterade mig för sin bror som var lika lång, men hade ett smalare ansikte och jag upplevde honom som en lugn och trevlig person. Inte alls som hans bror bredvid honom, en bekant till mig. Han hade en vit kopp i handen. Den avlidne personen sa till mig att han skulle se till så att jag skulle bli av med hans yngre bror, som idag lever. Jag frågade varför och hans svar nådde mig inte tydligt, men han framförde ändå att hans yngre bror "skulle fan ha det" och varför, fast jag inte ville lyssna på hans anledning, samt att jag ska se till att komma bort därifrån så fort som möjligt. Jag sa till honom att jag vill sköta det själv i så fall vilket han inte accepterade, men ändå respekterade.

Sen försvann den delen av drömmen. Han presenterade sin bror som aldrig funnits vid livet och tog upp att han skulle hjälpa mig komma ifrån hans yngre bror.

Nu efter hand tänkte jag att det borde ha och göra med att denna avlidne person var avundsjuk på sin yngre bror för det är ju vad jag hört för version av just den yngre brodern. Idag ser jag mer klart och inser att det har förekommit en stark hatkärlek mellan dessa två bröder. Genom att höra andra personers beskrivning om dessa bröder så blir den första versionen jag hört ganska ensam. Den avlidne var inte alls avundsjuk i den extrema mängd som första versionen utgjort min spekulation kring utan denne hyser snarare ett agg mot sin yngre bror och dennes beteende och person.

Det är intressant hur ens undermedvetna jobbar, tänker jag. Detta jag drömt kan vara önsketankar, fantasier med mera som jag byggt upp utan att vara medveten om det - det vill säga inte tagit upp det på ett medvetet plan. Dock är jag skeptisk till att endast det undermedvetna jobbade. Jag beskrev den första delen för den yngre brodern, jag tog inte upp det andra som den avlidne sagt om honom, och då fick jag veta att dessa två hade ännu ett syskon som av någon anledning hade gått förlorad. Dessutom berättade han att många hade upplevt att hans avlidne bror besökt de i drömmarna - vilket är inte helt otänkbart om man ser till bland annat Freuds teorier om det undermedvetna, men personen ifråga beskrev att den avlidne visat en vän sitt favorit ställe, vilken hon aldrig varit på tidigare. Det är inte undermedvetet längre man kan tala om då, anser jag.

Idag har jag ingen kontakt med den avlidnes yngre bror. Om det är genom mig själv, den avlidne eller oss båda vet jag inte. Jag har i alla fall bett om ursäkt för att jag inte lyssnade på honom när han hektiskt började berätta saker. Han kanske återkommer med sina upplevelser en annan gång.

Jag tror definitivt på att det finns en annan värld, eller världar, efter man lämnat denna värld. Min mamma har alltid varit intresserad över detta fenomen och jag har även själv läst många böcker om detta. Bland annat så skriver min favoritförfattare Margit Sandemo mycket om andar och olika kontaktpersoner som man har från andevärlden. Hennes bokserie på 47 böcker exempelvis handlar om en släkt man får följa från och med 1500-talet till nutid. Denna släkt sammarbetar med sina döda släktingar genom andevärlden. Dessutom har Margit Sandemo skrivit böcker som Vi är inte ensamma som handlar om att vi aldrig är ensamma utan vi alla har skyddsandar. 








KUL: Midsommarafton 2011


All mat!! Oh my God så mycket mat olika rätter! Det fanns så klart den vanliga midsommarmaten med, men den var inte så attraktiv hos mig. Det fanns verkligen allt i grillväg där. Nästan som den grillbuffén en väninna hade på sitt bröllop för två år sedan - fast då var jag ordentligt bakis vilket jag inte var under denna tillställning igår.

En ny erfarenhet jag fick uppleva igår: Chalmerister är inte bara empatilösa, rika och extremt kräsna. Folk kan faktiskt vara mysiga och verkligen intresserade över andra ämnen som de inte jobbar med. Exempelvis mina ämnen som inte är av naturvetenskaplig grund.

Det är på något sätt väldigt skönt att ha och göra med bara akademiker ibland. Diskussionerna blir på en mer professionell och kompetent nivå då man kan nyttja fackliga uttryck och slipper förklara allt för mycket kring det basala.
Det finns stunder för allt! Varit utan skola och plugg nu sen jag tog min examen för snart en månad sedan så kändes nice att infinna sig i en tillställning där man kände att man återgick till universitetslivet.




MUSIK: Amaranthe - Hunger


Ännu ett band från Metaltown 2011 som jag fastnat vid.


Hear me scream
It's unreal, what's inside of me
Broken bones and the code that hunts me
Welcome home, I'm alone, is it gone
What I'm feeling is surreal

World in flames
It's a chase, I'm a cornered man
It's a pulse in my veins, no delays
It's a rain, it's a chamber of dust
As I'm viewing the plains

I have no faith in our reality
No mirror can correct my destiny
One thing to rule what I've become
Take it or leave it 'cause this is my love song

Inhumane
I'm ashamed in the pouring rain
Disinform, set the norm
You're to blame
Spin the wheel, break the seal to conceal
That I'm finding it so real

I'm ashamed, not the way that I want to be
Have to bare my own soul, unveil me
To discern it's my turn, have to learn
I have to face it

That the world will burn

This message written for us on the wall
No need to correct the way I walk
One world, one lust and our dream
Ruined in pieces, a human machine

A drop of blood
A flood of anger for old times

Of the Sorrow I lust

One raging anger
Grows inside
From the sorrow I lust

Hunger - Save me
One world depending on me
I have the force in me
The truth will be revealed
Higher - Faster
I am the fuel to set you free
I am your destiny










COMMENTS: "Din blogg är speciell"


"Jag läser din blogg när jag kommer ihåg den. Den är bra för du tar upp olika saker och
diskuterar de istället för att bara skriva om din dag och sånt. Så din blogg är speciell!"





- min nästkusin som för närvarande
lever hos mig under sommaren







COOKIE: Sugen en tidig morgon


Jag är så sugen på (vegetarisk) sushi! Klockan är över halv fyra på morgonen och jag är så inne i mitt begär!




Nej, jag är defintivt inte gravid. Jag kan bara få cravings ibland på lite speciella eller odd tider på dygnet. Det är svårt att äta på dagen när det är varmt så man får passa på under natten.
Jag är heller inte vegeterian. Jag tycker bara inte om vanlig sushi. Det smakar och luktar.. weird för mig.




KUL: Hundar = lycka


Är dagen besvärlig, som den till exempel kan bli om det spöregnar eller om man har bråttom och känner sig stressad så är medicinen att när man kliver på bussen så sitter där en hund längst bak. Man slutar direkt känna att allt är besvärligt utan ser bara den där varelsen.

Finns det något i världen som gör mig riktigt glad och lycklig så är det djur. Framförallt djur med en synlig och tydlig personlighet och som uppskattar sociala och fysiska kontakter med människor.

Alla tyngder på ens axlar lyfter och bara varelsen framför en - hästen, hunden katten med flera - får all attention och intresse. Man slutar inte le och man känner en sådan kroppslig lättnad och avslappning när man känner djurets kropp under sin hand.

Antingen vaknar min hund före mig eller jag före honom. Vaknar jag före så öppnar jag försiktigt på täcket klappar honom. Direkt börjar svansen gå! Vaknar han före mig så låter han mig sova och han lägger sig närmre mitt ansikte. När jag sedan vaknar så får jag massor av pussar. Samma sak varje morgon. Han blir överlycklig över att se mig efter nattens sömn. Älskar det. Älskar honom.




TALK: Akupunktur och zonterapi


"Det är nog det bland de bästa saker du gjort *mitt namn*!" sa min terapeut när jag berättade häromdagen att jag börjat gå hos en reflexolog och zonterapeut. Jag fick nämligen veta för ett tag sedan att jag har onormal hörsel för att vara i min ålder. De menade att jag har låg hörsel, även om man kan uppleva att den meningen låter barsk. I alla fall så fick jag veta att man kan ordna sådan problematik med andra medel än med bara hörselapparater. Hörselapparater gör ju inte att min egna naturliga hörsel förbättras, men med akupunktur och zonterapi kan detta åstadkommas i många fall.

Just nu i skrivandets stund sitter jag faktiskt med både små silverkulor och små nålar på vissa punkter i ena örat för att stimulera olika zoner. I dessa zoner hade jag tidigare idag en del långa nålar. var på min andra behandling idag. Fick veta att min tinnitus och försvagade hörsel är inte orskade bara av höga ljud utan även på grund av olika spänningar i främst nacke och axlar. "ja du har ju en väldigt spänd hållning *mitt namn*, vilket givetvis är en bieffekt från din uppväxt också" menade min terapeut. Detta stämmer helt klart. Jag har alltid varit spänd i kroppen - alltid varit förberedd till försvar eller att ta emot. Alltid haft left i ett parasympatiskt tillstånd eller haft det väldigt nära till hands.
Jag märker ofta när jag går och lägger mig att jag ligger och spänner min överkropp. Jag kan inte slappna av med huvudet på kudden. Spänningarna är stressreaktioner på livet jag levt.

Min reflexolog framför i alla fall att mina spända muskler och leder kan utgöra de problem jag har i öronen. Jag har ju haft problem med ryggens överdel i många många år på grund av en händelse, vilket jag hoppas också kunna få hjälp med. I alla fall så jobbar min reflexolog med öronen, fötterna och min nacke. Redan efter första behandlingen förra veckan så märkte jag av effekter. Jag satte på min mp3 spelare och fick sänka ljudet på den för det var för högt. Minns att jag först blev irriterad för jag brukar alltid få ha mp3n på högsta volym annars så trodde den hade fått fnatt. Den har ju trots allt överlevt en omgång i tvättmaskinen. Efter några timmar slog det mig givetvis - behandlingen.

Jag kontaktade min läkare idag om saken och hon var positiv till akupunktur. Även om det idag finns hörselapparater som är små och som bara är som en sladd som går in i örat så är det ju ypperligt att behandla problemet. Om sex veckor ska jag göra ett nytt hörseltest!








TALK: Detsamma som katoliker


Katoliker förlåtes för sina synder i bikten. De kan förlåtas alla gånger de så kallat har syndat och kan dessutom göra samma synd flera gånger - man får alltid syndernas förlåtelse.

I och med detta kan man komma undan konsekvenserna för sina handlingar - i alla fall rent teoretiskt.

Något jag hatar är folk som inte finner sig i det de gjort. Att de tar sig an konsekvenserna som de frambringat, eller varit en del att frambringa.

Handlingar ger konsekvenser heter det. Jag har stött på en del personer genom mina år som uttalat sig eller agerat och sedan inte stått för konsekvenserna. Eller ens brytt sig om konsekvenserna eller motpartens syn på handlingarna. Precis som att personen får säga vad som helst och sen när denne lugnat sig så ska det antingen vara bortglömt eller så är det självklart för personen att han eller hon får uttrycka sig så för det "är" så som personen säger eller tycker.

Exempelvis om en person framför diverse kränkningar mot en annan person och vid nästa tillfälle som de talas vid så hanteras inte detta sagda. Precis som att personen har rätt till att yttra sig hur som helst och blir fårvånad över att motparten regaerar och vill ha en ursäkt eller förklaring.
Två tydliga exempel jag har är dels min fars sida av släkten men också en annan person utanför familjen.

Det är inte okej att uttala sig och tro att man har den rättigheten och att man alena har den rättigheten och ingen annan. Dessutom att när det faller personen in så ska det vara bortglömt eller bara accepteras bara så där och så ska livet gå vidare.

Allt som sägs och görs får man stå för. Det är det som bland annat innefattar att anses som vuxen och något som barn får lära sig under sin uppväxt - att ta ansvar över sig själv.

Ingen är perfekt kallas det. jag anser att alla är perfekta i sig själva. Var dig själv för alla andra är upptagna - tänker jag. Men ska man kunna ha ett samspel så är det allra bäst att se till så att man kommunicerar väl och lyckas framföra sina gränser, men också att man går över sina gränser för att nå en kompromiss.




TALK: Vad händer - egentligen


Något som man bör lära sig enligt mig är att försöka se kritiskt till sina upplevelser över vad som är "på riktigt" och vad som bara finns i ens huvud.

Ett exempel taget från mitt verkliga liv är att en kollega till mig fick konkreta påtryck om att han blev jämförd med en tidigare anställd. Detta fick han av en anhörig till den relevanta klienten i fråga. Denna anhöriga hade tyckt mycket om den första personalen och beskrev dennes egenskaper för den andra personalen - alltså den nya kollegan.
Denna händelse är verklighetsförankrad och konkret. Man kan se till orden och händelsen.

Nästa steg var att min kollega fortsatte med att inneha tanken om att bli jämförd, även om ett nytt möte med denna anhöriga inte inträffat på flera månader. Min kollega fortsatte då att mena på att denna jämförelse fortfarande rådde - fast den inte längre konkret gjorde detta då anhörige och personal inte talats vid. Dessutom så trodde han sig att situationen blivit värre och beskrev nya saker som tagits upp och liksom fyllde på storyn.
Här kan man se att det helt plötsligt blir något som inte är helt verklighetsförankrat. Det är något som personen i fråga inte upplevt konkret i verkligheten utan något som denne skapat i sitt eget huvud. Genom sin oro, eller ångest, eller ilska, eller frustration med flera.

Tänker man att något har hänt eller sagts långt efter att något har sagts eller hänt så bör man fråga sin motpart. Tänka kritiskt till om det man själv tänker verkligen stämmer överrens med verkligheten - bara för man tror att det är så. Bara för att man upplever en sak så behöver inte den vara verklighetsförankrad faktiskt, fast likväl ändå av vikt då känslan av exempelvis oro finns kvar och måste respekteras.

Sen finns det klart folk som tror sig veta mer om andra än vad personerna vet om sig själva. För mig är det ett bevis för låg mentaliseringsförmåga. Ingen kan gå in i någon annans huvud. Det är bara jag som har tillgång till min egen hjärna. Terapeuter kan givetvis ge olika förklaringar vilket sker i samråd med patienten eller klienten då denna är vid medvetande och om personen inte handlat rent fysiskt.
Personer som beskriver varför en person handlat på ett visst sätt utan att ha frågat personen det handlar om bör vara ödmjuk och införstådd om att spekulationer får man ha, men det är inte det som är det gällande utan bara personen det gäller kan svara för varför en handling utfördes. Varför denne känner känslor och vad för känslor denna känner eller tänker. Det finns ingen som ska bestämma vad andra känner eller tänker. De som påstår sig kunna detta kommer antagligen uppleva sig själva vara väldigt ensamma, bli bittra samt ha få personer som är socialt starka eller djupa.




KUL: Favoriter av manliga skådespelare


Johnny Depp och Jack Black.


Johnny Depp är en helt otrolig skådespelare enligt mig. Han kan verkligen ta sig an vilken roll han vill och lyckas alla gånger. I Charlie and the Chocolate Factory spelar han en roll där han är både smart, narcissistisk, och ganska tokig. Vacker hy har han också. I Pirates of the Carribean spelar han en galen, smart, egocentrisk, rolig roll. I The Libertine har han en erotisk poetisk roll och i Once upon a time in Mexico har han en roll som kräver en stilig gång och stark smarthet.
I alla Johnny Depps roller så rör han sig olika. Han skapar olika kroppsrörelser och ansiktsuttryck beroende på rollen. Johnny Depp lever in i sina roller på ett så otroligt tallangfullt sätt och när man sett honom i många olika filmer så blir man bara mer och mer imponerad över hans förmåga. Han är verkligen en skådespelare som jag anser är en fröjd att få se skådespela olika roller. Jag undrar dock om Johnny Depp själv har någon slags form av multipel personlighetsstörning.





Jack Black har jag dessvärre mindre att säga om, även om jag önskar ta upp det lilla jag har. Jack Black diggar jag då han kan gå från sitt väldigt oseriösa jag till en mer seriös roll. Han räknas säkerligen inte som en av de stora skådespelarna, men han sätt att tala, använda ord och gester, röra sig och så vidare roar mig verkligen otroligt mycket. Små saker som hur han rör sina ben när han spelar och sjunger exempelvis.





Jag tycker väldigt mycket om att reflektera över hur skådespelare spelar ut sin karaktär i diverse filmer. Jag intresserar mig för detta även i in real life och slutar inte vid filmer.




KUL: Spelberoende som nu finns bredvid i sängen


Nu när det är så synd om mig så har jag inhandlat dessa två som tröst. De får sova hos mig i sängen.

The Leader in Angry Birds

 


Little Big Planet doll.

 

 

 


TALK: Trodde det var bröstcancer först


Just nu råder ett ganska besvärligt stadium för min del. Jag har tidigare beskrivit hur besvärligt det är att vara fången i sin egen kropp (vid depression har detta förekommit), men nu har jag stött på något ytterligare som jag absolut inte kan på något sätt göra något åt genom egen vilja. Jag har nämligen brutit ett revben.

Nu kanske många av er tänker att det inte är så farligt för man kan ju trots allt gå runt med skiten ändå så länge man har smärtstillande. Detta stämmer säkerligen för många. Dock har jag fått en inflammation precis över brottet:

Inte mitt egna bröst, taget från Google.


Just vid den markerade röda delen av bröstet har jag riktigt ont. Jag gick i fyra dagar med denna smärta innan jag bestämde mig för ihop med en väninna att det ärlämpligt att ta sig till akuten. Egentligen är jag en sådan person som av olika anledningar på grund av barndomen väljer att gå med smärta och fortsätta med vad jag planerat. Jag kunde heller inte svara på vad som gjort så att jag brutit något heller när läkaren frågade.
I alla fall så hände det för 1-2 veckor sedan och jag måste ha fått ett slag bakifrån från sidan - enligt läkaren då. Det är nämligen då brottet börjar läka i revbenet som det börjar göra ont.
Det tar en till två månader för skiten att läka helt, men bara en till två veckor som man tvingas gå runt med smärta.

Nu går jag på smärtstillande och antiinflammatoriska medel. Fungerar väldigt bra faktiskt. Min hund får ligga bredvid mig istället för på mig. Jag får ha bikini på mig istället för BH (tack Ballex för tipset). På nya jobbet får jag möjlighet att vila då och då när jag måste.

Om jag går åter till det förstnämnda i detta blogginlägg så är jag lite enerverad över att jag denna gång inget kan göra mer än att vänta och ta det lugnt med de fysiska aktiviteterna. Inget gymmande, inget poledansande, simmande går bra men i så fall i varmt vatten och inte några professionella simtag utan skovla bara.

Likväl är jag mycket nöjd med min aktuella livsexistens!

 

 

 


MUSIK: Avenged Sevenfold - So Far Away


Vacker låt av ett mycket bra band. När The Rev (trummisen) gick bort skrevs denna åt honom.
Bandet lirade nu på Metaltown 2011.


Never feared for anything,
Never shamed but never free,
A life that healed the broken heart with all that it could,
Lived a life so endlessly,
Saw beyond what others see,
I tried to heal your broken heart with all that I could,

Will you stay...,
Will you stay away forever?,

Plans of what our futures hold,
Foolish lies of growing old,
It seems we're so invincible,
The truth is so cold,

A final song, a last request,
A perfect chapter laid to rest,
Now and then I try to find a place in my mind,

Where you can stay...,
You can stay awake forever,

Sleep tight, I'm not afraid,
The ones that we love are here with me,
Lay away a place for me,
'Cause as soon as I'm done I'll be on my way,
To live eternally,

How do I live without the ones I love?,
Time still turns the pages of the book gets burned,
Place and time always on my mind,
And the light you left remains but it's so hard to stay,
When I have so much to say and you're so far away,

I love you,
You were ready,
The pain is strong enough despise,
But I'll see you,
When He lets me,
Your pain is gone; your hands are tied,
So far away,
And I need you to know,
So far away,
And I need you to need you to know



Ögongodis från bandet:

M. Shadows (sångare) och Synyster Gates (sologitarr)





COMMENTS: Fel svar kräver rätt fråga



"Om du fått fel svar så ändra då så att du får rätt frågor"



- "Erik Selvig" från filmen Thor (2011)




TALK: Talets gåva


Nu har det varit rättegång för en av mina klienter i dagarna tre. Långa stunder av babblande och visning av bevismaterial. Både min klient och den andra unga målsägandet bröt samman på varsitt sätt igår - den ena hjälplöst förtvivlat och den andra ursinnigt.

Igår fick jag sitta som huvudvittne. Min tanke var att ställa upp punkter på saker som kan vara av värde att försöka få med. Började skapa en lista med punkter och ämnes områden i min skalle, fast jag ändrade mig tillslut. Jag skrev ingen lista och kom dit tomhänt. Jag svarar bara på frågorna och jag aktar mig för att bryta min sekretess kring annat runt min klient som inte har med fallet att göra. Den åtalades försvarsadvokat försökte ju få saker till att se ut på ett visst sätt genom sina frågor. Några gånger blev jag irriterad - vem hade inte blivit det.

Proceduren gick väldigt väl i alla fall och en dom om fängelse och skadestånd kommer att bli av - men hur mycket får vi reda på nästa vecka.
Tog ungefär fem timmar för mig att lugna min klient efteråt. Hon är stark. Önskar jag vore mer stark just nu. Idag är jag helt slut. Igår var jag mer utmattad och slö. Idag är jag mest trött, grinig och vill vara med min hund - som jag anser har försummats av mig. Vill inte känna att någon drar och sliter i en och jag ehöver känna att jag slipper ansvar ett slag.

Efter mitt förhör kände jag att jag nog allt svarat klumpigt på frågorna som ställts. Jag hoppades att jag uppfattades som trovärdig ändå, för jag hade likväl bara berättat om mina upplevelser av situationen och relevanta personer. Det är det första jag säger efteråt att jag nog klantat till det för mig och att jag borde kunnat svara mer utförligt på frågorna.
Men så kommer vi ut på paus och både åklagaren, min klients målsägandeiträde och utredande polis går fram till mig och min klient och ger mig komplimanger för mitt sätt att använda ord och meningar. Jag blev faktiskt överraskad. Jag vet att jag är ganska duktig på att skriva och att jag kan uttrycka mig bra kring sakliga saker, men abstrakta ting är så svårt att få fram ord på. Men så säger polisen i alla fall "Du har verkligen talets gåva. Det märkte jag direkt första gången jag träffade dig. Du ska använda dig av det!". Målsägandebiträdet till min klient säger "Det du svarade på försvarsadvokatens fråga vid ***** gav oss massa poäng! Du är otroligt snabbtänkt och säker när du talar *mitt namn*".

De skulle bara veta att man helt plötsligt ringt upp mig, bett om en intervju, jag har blivit intervjuad och ska påbörja masterutbildning och forskning till hösten. Tack min älskade handledare för att du bakom min rygg ringde din kontakt och presenterade mig.

Det känns riktigt bra att det man intresserar och verkligen brinner för anses vara något av värde för andra runt omkring. Att andra anser man är riktigt bra på det som man själv anser känns bra att göra.

Jag tillåter mig själv att säga: Jag är kompetent teoretiskt kring kommunikation och jag kan nyttja diverse samtalsmetodik fullständigt i praktiken.






OUTFIT: Var emot maxiklänningar


Men denna var oemotståndlig.




TALK: Hantera sina konsekvenser



"No. I´m sorry. Thank you for coming here."



Stark, ansvarsfull, medveten.

Inser att jag blivit stört förälskad i denna karaktär.




OKUL: Hermione


Ja okul är just vad det är det. Fy fan sådan idiot. Titta på hennes blick så besviken och ledsen hon blir. Trevligt att folk ska förstöra för andra som inget har de gjort, antagligen.


 

Äckliga människor.

 

Lilla Hermione är super vacker.

 

 

 


KUL: Hatar Chewing Gum


Klarar verkligen inte denna "artist" Annie och hennes fula låt och hemska dans! Hon var populär när man var yngre, men hennes extremt dåliga video Chewing Gum har liksom naglat sig fast i min skalle och jag blir fan generad, äcklig och jag skäms över henne när jag ser skiten. Hon böjer sig ner och gungar i sidleds fram och tillbaka med stjärten och dyker sen upp i ett Ariel uppdyk. Helt fel dans till fel låt till fel kläder. 

Vissa saker fastnar hos en, vare sig man uppskattar det eller inte.





KUL: Egoring



Sen nyår har jag blivit mycket duktigare på att unna mig själv en massa saker. Hade tänkt fortsätta detta. Jag ska göra som Blondinbella och införskaffa mig en egendesignad ring från Jenny Fors! Äckligt dyrt är det, men det får det banne mig vara värt. Har man gått och blivit lite tjejig så har man!




COMMENTS: Jag är liten


Jag fick ett klipp skickat till mig med en liten grå kattbebis som attackerade en strumpa. Man ansåg att jag liknade denna pissemissbaby:




Jag: Jag är varken liten, grå eller hårig.


Tystnad


Du: Ehm.. liten är du.





KUL: Angry Birds


Jag älskar att spela Angry Birds innan jag somnar! I och med jag saknar tålamod så blir jag snabbt trött av att spela spelet. Speciellt när man måste använda så mycket logiskt tänkande och geometri när man spelar. Ljuden när fåglarna skjuts iväg har klistrat sig fast i min skalle och jag gläds av att höra de.




Nu har det kommit små plysch figurer med. Elgiganten har de exempelvis!





Min favorit.







TALK: Alfabets arbetsjaget i kort


A - arbetsmyra, aktivt lyssnande, aktiv, analytisk
B - bestämd
C
D
E - energisk, engagerad
F - flexibel, fokus, fantasifull
G - givmild, generös, glad
H - humor, hjälpsam
I - intresserad, inspirerande, inlevelse förmåga
J - jämställd
K - kompetent, kreativ, kunskap, kommunikativ
L - lyhörd
M - målmedveten
N - närvarande
O - pratglad, positiv
Q
R - rak, rolig, rasj, reflekterande
S - social, självinsikt, självdistans, självmedveten, snäll
T - trevlig
U - utrustad, utvecklande
V - vaken, villig
X
Y - yttrande
Z
Å - åsikter
Ä - ärlig
Ö - öppen, överseende




TALK: Personer som hjälpt mig framåt


Det är ingen idé att ta fram vilka inom mina studier och arbeten som stöttat mig til att utvecklas. De är väldigt många och de är många av de för mig obeskrivbara. Jag har ju lagt mest fokus till dessa två områden i mitt liv så därmed är det kanske heller inte så konstigt att jag upplever mig ha fått mest därifrån.

Men jag vill i alla fall presentera några personer, som inte nämns vid namn i denna blogg, som hjälpt mig över osäkerhet, rädslor, oro, fobier med mera.

Person A
Följt med mig konkret, fysiskt och handgripligen till personer eller platser som jag av olika anledningar påverkats negativt åt. Personen har också dragit mig ifrån konkret, fysiskt och handgripligen personer och platser som påverkat mig negativt.

Person B
Låter mig vara mig. Jag anser mig vara otroligt osäker vid min sexuella tendenser. Skrev jag ju ganska nyligen om i ett tidigare inlägg om att jag inte anser mig vara som andra kvinnor eller för all del män. Inför personen har jag kunnat beskriva mina lustar, tekink och fetischer utan att personen ifråga sett det som en flörtig handling eller nedvärderat mina känslor. Personen har följt detta ämne med mig i flera år och det har stöttat mig massor till självsäkerhet.

Person C
När jag rent fysiskt och synligt blir ett avvikande fenomen har denne person låtit mig få vara det och hjälpt mig på de sätt som jag önskat. Inte ställt några frågor utan bara "passat" mig. En stor uppoffring som jag är skyldig massor för.

Person D
Vid tillfällen då kris uppstår för mig så går jag helt undan. Jag blir mestadels okontaktbar eller så rollspelar jag att inget sker av ondo för mig. Detta ser denna person igenom och pushar mig relativt hårt att framför och göra något åt. Denna person har gjort att jag lyckats med att ställa krav på mina medmänniskor i min omgivning och att jag förtjänar lika mycket plats som andra.

Person E
Samma skrot och korn som jag. Jag vill kalla det lika "elak" men det begreppet finns inte längre i min bild, Känns för mig skönt att veta att i alla fall en till så som jag tänker och planerar på ett visst sätt för att få en viss konsekvens. Att jag dessutom kan vara öppen med det inför denna person är fortfarande overkligt och tar tid att ta till sig helt.

Person F
Jag tycker absolut inte om överraskningar eller mina födelsedagar eller julaftnar. Detta har denna personen stöttat och hjälpt mig med rent handlingsmässigt. I min takt, hur mycket jag klarat och lagom för mig. Jag trodde det aldrig skulle bli bra, men detta har blivit en mycket bra början för mig och även om jag finner ett starkt obehag så är det bara skuggor som jag måste bearbeta bort - psykiskt och metodiskt.


Det är personerna D och E som jag vet hade ställt upp för mig när det gäller. Hugger någon mig så behöver jag inte ensam hugga tillbaka för dessa två personer vet jag komer hugga tillbaka för min skull direkt. Framförallt person D har påvisat detta x natal gånger i diverse verklighetsförankrade situationer och händelser. 



Detta var en jättekort beskrivning, men väl för att relevanta personer nog ska kunna känna igen sig. 


 


KUL: Game of Thrones spoiler


Tepa.

Vi har en hel del att tala om vad det gäller Game of Thrones. Jag har x antal frågor.

Min mobil är förnärvarande död och min fysiska närvaro är på jobbet så därav detta meddelande via bloggen.




MUSIK: Avril Lavigne - I´m with you


Nostalgi. Please.
Låttexter is the shit for me.



I'm standing on the bridge, I'm waiting in the dark
I thought that you'd be here by now
There's nothing but the rain, no footsteps on the ground
I'm listening, but there's no sound

I'm looking for a place, I'm searching for a face
Is anybody here I know
Cause nothing's going right and everything's a mess
And no one likes to be alone

Isn't anyone trying to find me?
Won't somebody come take me home?

Why is everything so confusing?
Maybe I'm just out of my mind

It's a damn cold night, trying to figure out this life
Won't you take me by the hand, take me somewhere new
I don't know who you are but I, I'm with you, I'm with you

Take me by the hand, take me somewhere new
I don't know who you are but I, I'm with you, I'm with you
Take me by the hand, take me somewhere new
I don't know who you are but I, I'm with you, I'm with you
I'm with you




MUSIK: If tomorrow never comes - Ronan Keating


Tänker på min älskade hund när jag lyssnar på denna låt. Himla hemskt. Min lille bebis.
Blir så ledsen varje gång. Vet inte varför men skuldkänslor finns konstant hos mig.


Sometimes late at night
I lie awake and watch her sleeping
She's lost in peaceful dreams
So I turn out the lights and lay there in the dark
And a thought crosses my mind
If I never wake in the morning
Would she ever doubt the way I feel
About her in my heart

Cause I've lost loved ones in my life
Who never knew how much I loved them
Now I live with the regret
That my true feelings for them never were revealed
So I made a promise to myself
To say each day how much she means to me
And avoid that circumstance
Where there's no second chance to tell her how I feel

If tomorrow never comes
Will she know how much I loved her
Did I try in every way to show her every day
That she's my only one
And if my time on earth were through
She must face this world without me
Is the love I gave her in the past
Gonna be enough to last
If tomorrow never comes

So tell that someone that you love
Just what you're thinking of
If tomorrow never comes




TALK: Fysisk och psykisk ohälsa hänger oftast ihop


Det man i sällan tänker på är att psykisk skada är lika allvarlig och kan ge lika mycket förödande konsekvenser som fysiska skador. 




Psykiskt våld --> fysisk misshandel

Psykisk ohälsa ger fysisk ohälsa




Fysiskt våld --> psykisk misshandel

Fysisk ohälsa ger psykisk ohälsa





Exempel 1: att må psykiskt dåligt genom exemplevis mobbning i skolan eller på arbetsplatsen kan ge psykosomatiska besvär som till exempel magont. Detta kan komma att bli kroniskt och leda till magkatarr.

Exempel 2: att fysiskt skadats kan ge psykisk ohälsa genom att till exempel ha slagits av en förälder. Detta gör att tilliten för andra människor oftast bryts och man går ständigt runt i en misstänksam inställning kring allt och alla. En kronisk stressituation.

Till slut vet man kanske inte ens vad det var som började: om det var de fysiska besvären eller de psykiska.

Alla möjliga exempel kan tas upp och bli hur många som helst, men det är intressant att se hur den fysiska hälsan hänger samman med den psykiska hälsan på ett så tight sätt. Tänk det står det ytterst lite om i Svea rikes lagar. Även om det finns lagar mot psyiskt misshandel så är det sällan något som förövaren kan bli dömd för då detta anses ännu vara för svårbevisat. Det resulterar i att vi istället får behandlas i flera år för vår psykiska ohälsa senare då denna psykiska misshandel inte stoppats eller förhindrats.



TALK: Mina sexuella tendenser gör mig återigen udda

Under min vistelse i Stockholm för två veckor sedan dök ett diskussionsämne upp som jag inte på något sätt har lyckats ha en åtanke om någonsin. Jag blev verkligen väldigt förvånad över att få höra detta: många kvinnor ogillar att visa sitt ansikte när de utför sexuella handlingar med en partner.

Jag blev faktiskt nästan skamfylld när jag tänkte på det först. Nog för att mina sexuella lustar och fetischer är speciella, sedda som avvikande utifrån samhället, men ändå inte unika så kände jag mig ännu mer utanför den normala skaran av individer i vårt samhälle.

Vad är det då som gör att kvinnor ogillar att visa sitt ansikte vid sex? Svaret jag fick av diverse kvinnor i det sällskap jag infann mig vid var att det var oehagligt att ha i åtanke att partnern kan se ansiktet under sexakten. Det var allt ifrån genant, obekvämt, icke avslappnande med mera. Det var inte populärt att använda sig av sexställningen "rida" om killen inte satt upp för då kunde man dölja ansiktet genom att luta huvudet mot killens axel.

Personligen anser jag att den ridande-positionen är en av mina favoriter och vid sex så hamnar jag i en slags värld av vakenhet och sömn ungefär. Jag får ingen som helst möjlighet till att tänka på hur jag låter eller ser ut utan bara njuter och låter kroppen röra sig som den vill. Jag kan inte ens ha ögonen öppna ska jag vara ärlig med att framföra.

När jag ser dessa olikheter, fast jag vet att många av mina vänner inom fetischkretsarna är av samma skrot och korn som jag, så upplever jag mig vara så himla mycket utanför. Inte att folk puttar ut mig utan att min person är utanför av egen handling. Det pendlar mellan att vara okej och inte okej.

Lika bra att fortsätta som jag har behov och begär av - ta för mig helt enkelt. Jag vill känna, jag vill höra, jag vill röra mig, jag vill njuta genom det sätt som jag dras till. Ska jag vara ärlig så tänder jag på att röra mig framför min partner och känna hans armar och händer runt överkroppen och höfterna.
Dessutom så kan man som kvinna själv styra hela situationen vid en ridande-position. Det är som att bli styrd vid dans: jag vill styra även där fast man som kvinna ska följa mannen.


Speglar i sovrummet är grejer det.

 

Jag säger som min mamma: "sex ska vara kul".

 

 

 


TALK: Tänder på att kunna "ge"


Ikväll så diskuterades det kring vad hur länge ska en kille kunna "hålla sig" vid samlag. En minut är inget vidare var konstaterat av sällskapet. Min tanke är att det är individuellt. Vissa par vill att allt ska gå väldigt snabbt medan andra vill dra ut på det länge länge. En person sa att man ska hålla på så länge som kvinnan orkar. När kvinnan börjar stöta ifrån mannen fysiskt och inte längre orkar mer så ska man se till att det tar slut - annars kanske man får avsluta det själv.
Det sades även att man ska respektera kvinnan som får många flera och sju gånger större orgasmer än mannen och se till att sluta då kvinnan önskar det. Detta håller jag definitivt med om. Personligen orkar jag inte hur många orgasmer som helst. Hela kroppen jobbar automatiskt vid en orgasm så man blir snabbt trött efter några stycken.

Min tanke många gånger har varit att män gärna asar med sig kvinnor från krogen för att ha något mer levande att runka i, men det så finns det klart de män som känner sig mer nöjda om de får kvinnan att njuta. Exempelvis så säger en karaktär ur serien Game of Thrones som ska lära upp prostituerade att låta mannen känna sig "duktig" och bäst:

Slowly. You are not fooling them. They just paid you. They know what you are. He knows that it all is just an act. Your job is to make them forget what they know. And that takes time. You need to.. ease.. into it. He is winning you over and you are starting to like this. He wants to believe you. He has enjoyed his cock since he was old enough to play with it so why shouldn´t you. He knows he is better than other men. He has always known deep down inside and now he has proof. He is so good. He is reaching something deep inside of you that no one even knew was there. Overcoming your very nature.

Denna scenreplik ger tankarna hos mig fler "grenar" att analysera kring.

Till er kvinnor: Det finns män som bara tar vilka man oftast kallar för "svin", men det finns män som för din och sin egen skull ger. Ha det i åtanke. Har männen motivation och viljan så bistå med råd om hur de bäst kan stödja er i era lustar. Sådant kan man inte räkna ut själv då alla människor är olika och har olika begär.




KUL: Bästa pissemiss bilden ever






KUL: Mina möten med kändisar på 2 veckor


Niko från gruppen Antique


Håkan Hellström


Mervan Celik spelare i GAIS


Yngve Dahlberg  "Ben" i Nya tider


Veronica Maggio


Gudrun Schyman


Mattiaz Björling "Ullareds bögen"


"Sören Transtråle" från Telenor reklamerna






COOKIE: Besatt av yoghurt


Just nu är det denna som gäller. Smakar som äppelpaj. Jag älskar äppelpaj! Jag älskar dessertpajer!

Det ska banne mig tala om för min vän Äppelpaj att man idag kan både äta och dricka honom.



Yoggi:  äpple/vanilj/kanel





KUL: Ett och två meddelanden



1. Min mp3 överlevde tvättmaskinen.



2. Jag ska byta hårfärg till det motsatta.





KUL: Tankar om ny mp3-spelare



Körde nyss min gamla i tvättmaskinen...






TALK: Mitt ansikte


I perioder så har jag olika fokus på saker och ting vad det gäller kroppdelar som jag önskar uppvisa, vissa kläder, smink, smycken, frisyrer med mera. Ett tag kanske ni minns att jag hade tre saker som jag inte gick ut utan: fixade naglar, stora örhängen och leggins.

Idag är jag mer fokuserad på min skalle. Det gäller då främst mitt anlete. Inte bara sminket jag syftar på utan även hur jag tvättar och peelar aniktet, ansiktsmasker och fuktkräm. Puder, rouge som framhäver mina redan synliga kindben ytterligare, men så fyller jag även i mina ögonbryn lite lagom - utan att det ser fejk ut som idag är så trendigt. Speciellt om man är blond och målar sina ögonbryn bruna. Riktigt fult.

 

Det är idag viktigt för mig att ansiktet ser fräscht ut och hälsosamt. Jag kan tänka mig att min förnärvande besatthet är på grund av att jag sett så risig ut under min tid som sjukskriven olycklig varelse. Knappast någon fröjd för ögat eller hälsan.

Nu är det i alla fall ändring på detta! Till och med gett mig själv en ny piercing.
Nästa vecka kanske jag intresserar mig mer för väskor eller håruppsättningar. Låter dock tradigt. I alla fall just exakt nu.

 

 

 

 


MUSIK: Chris Brown feat. Justin Bieber - Next 2 you


Inte min typ av musik egentligen, men fann denna låt ändå vara söt och uppiggande.




[Chris Brown]

You’ve got that smile,
That only heaven can make.
I pray to God everyday,
That you keep that smile.

[Justin Bieber]

Yeah, you are my dream,
There’s not a thing I won’t do.
I’ll give my life up for you,
Cos you are my dream.

[Bridge]

And baby, everything that I have is yours,
You will never go cold or hungry.
I’ll be there when you’re insecure,
Let you know that you’re always lovely.
Girl, cos you are the only thing that I got right now

[Chorus]

One day when the sky is falling,
I’ll be standing right next to you,
Right next to you.
Nothing will ever come between us,
I’ll be standing right next to you,
Right next to you.

[Chris Brown]

You had my child,
You make my life complete.
Just to have your eyes on little me,
That’d be mine forever.

[Bridge]

And baby, everything that I have is yours
You will never go cold or hungry
I’ll be there when you’re insecure
Let you know that you’re always lovely
Girl, cos you are the only thing that I got right now

[Chorus]

One day when the sky is falling,
I’ll be standing right next to you,
Right next to you.
Nothing will ever come between us,
I’ll be standing right next to you,
Right next to you.

[Bridge]

We’re made for one another
Me and you
And I have no fear
I know we’ll make it through

One day when the sky is falling
I’ll be standing right next to you
Ohh ohh ohh ohhhhh

[Chorus]

One day when the sky is falling,
I’ll be standing right next to you,
Right next to you.
Nothing will ever come between us,
I’ll be standing right next to you,
Right next to you.

Oh nah nah
Oh yeah
Stand by my side
When the sky falls
Oh baby
I’ll be there

You’ve got that smile,
That only heaven can make.
I pray to God everyday,
To keep you forever.



TALK: Amerikanskt, kan det vara svenskt?


Nu har trailern kommit till The Girl with the Dragon Tattoo.

Känns väldigt weird att se andra skådespelare än de man nu fått följa i tre filmer. Min sambo reagerade på vem som ska spela Blomqvist i filmen. "Är det Bond som ska vara detektiven?".

Lite besviken på hon som spelar Lisbeth - rent utseende mässigt. Våran svenska Lisbeth är ju as cool och har väldigt vackra ansiktsdrag. Den amerikanska Lisbeth anser jag bara är sunkig. Hon har ju definitivt skor att fylla också. Se till så att hon är lika cool och tuff som svenska Lisbeth. Hon får verkligen inte backa en enda gång.

Stellan Skarsgård är med! Troligtvis som the bad guy.

Varför gör amerikanarna om en redan superbra film? Samma som med Låt den rätte komma in - den skulle de också göra om. De kanske anser sig vara för fina för att sätta text eller dubba andra filmer förutom asiatiska.

Det är med spänning som jag inväntar denna amerikanska version, men jag har en känsla av att jag kommer bli besviken. Skådespelarnas roller kommer nog inte vara de samma som svenskarna har skapat det. Lisbeth rollen har jag mest krav på.



RSS 2.0